Codrea viseaza sa duca ASU Politehnica in Liga I! Noul antrenor al alb-violetilor, prezentat oficial

ASU poli

 Suporterii care se străduiesc să transforme gruparea alb-violetă din liga a cincea într-un club profesionist au avut o iarnă foarte rodnică, reuşind să-şi întărească atât lotul de jucători, cât şi staff-ul tehnic şi administrativ.

 Aşa cum procedează orice club serios, ASU Politehnica a oficializat cea mai sonoră realizare a sa de până acum: cooptarea lui Paul Codrea, fotbalist care în turul acestui sezon a jucat în Liga I, la Rapid şi care are 44 de selecţii la naţională şi peste 10 ani petrecuţi în primele două ligi de fotbal din Italia.

Fostul jucător al lui Palermo, Genoa sau Siena îşi va începe la Timişoara cariera de antrenor, primul său meci în această calitate fiind programat duminică,. La ora 13,în deplasare, în localitatea timişeană Liebling. „Am licenţa B. O să încerc să antrenez şi sper ca experienţa mea să ajute echipa, iar mentalitatea băieţilor să se îmbunătăţească. Am renunţat cu mare drag la ofertele din străinătate, pentru că voi lucra acasă şi pentru că voi pune umărul la un proiect frumos. Vreau să creştem împreună, aşa e normal, să gândim pe termen lung. Iosif Rotariu m-a încurajat, mi-a spus că e momentul să încep această carieră de antrenor. De asemenea, Dan Apolzan m-a încurajat, mi-a spus că la începutul carierei de antrenor faci şi greşeli şi e mai bine să le faci la nivelulacesta, pentru că e mai uşor să le corectezi”, a declarat Paul Codrea. Noul antrenor al ASU Politehnica va intra şi pe teren, însă cel puţin în prima etapă nu va avea drept de joc. Codrea nu a fost încă legitimat ca jucător la echipa alb-violetă deoarece litigiul său cu Rapid încă nu s-a soluţionat.

Foale nu a fost îndepărtat

Antrenorul din tur al echipei susţinute de galeria Politehnicii Timişoara, Antonio Foale, ocupă din această săptămână funcţia de director tehnic şi îl va ajuta pe Codrea să conducă echipa. „Nu mă simt dat la o parte, dimpotrivă. E o onoare pentru mine să lucrez cu un fost jucător de Serie A şi de echipă naţională. Obiectivul nostru final este Liga I. Vrem să promovăm an de an”, a spus Foale.
ASU Poli are cinci puncte de recuperat pentru a ajunge pe primul loc (singurul promovabil în Liga a IV-a). Liderul seriei, Progresul Racoviţa, are punctaj maxim după încheierea primei jumătăţi de sezon.

Citește și
poli amical
Codrea e hotarat sa joace in liga a cincea! ASU Poli il va legitima dupa 8 martie
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Brîndescu: „Vreau să vin cu un alt stil de a conduce

În afara lui Codrea, echipa s-a întărit cu jucători care au experienţă în ligile superioare: Gălan (căpitanul Flacărei Făget), Adrian Ilie (Chişoda – Liga a IV-a), Mărăndescu (Gottlob – Liga a IV-a), Făgeţan, Girovanu sau fosta legendă a Politehnicii, Titi Varga.
În conducerea clubului a fost cooptat Sorin Brîndescu, care a făcut carieră ca antrenor de juniori, atât la Poli Timişoara, cât şi la naţională. Brîndescu va îndeplini funcţia de manager sportiv. „Noi suntem suporteri, nu oameni de fotbal. Fotbalul are multe dedesupturi, sunt multe moduri de abordare şi era normal să vină oameni care se pricep, nu să rămânem noi în conducerea clubului, ca nişte oameni care spun că se pricep la orice şi de fapt nu se pricep la nimic. Vom încerca în continuare să ajutăm clubul la nivel de marketing, dar era necesar să vină cineva care să cunoască mai în detaliu fenomenul”, a spus liderul Peluzei Sud, Sebastian Novovic despre numirea lui Brîndescu. „Toată lumea mă percepe ca un antrenor, am făcut munca asta din 1996 până anul trecut. Tocmai de aceea, fiind dezamăgit de managementul cu care am avut de a face, îmi doresc să vin cu o altă mentalitate, un alt stil de a conduce un club de fotbal. În viitor, ne dorim ca jucătorii tineri, care termină junioratul la diferite echipe din oraş, să vină la noi. Vrem să-i atragem prin seriozitate, prin condiţiile de pregătire, prin stafful tehnic foarte competent. O să încercăm să construim o echipă puternică, din care să facă parte cât mai mulţi localnici. Mulţi jucători, după ce termină junioratul, nu au unde să joace. Vrem să le oferim această şansă şi să avem fair play în relaţia cu cluburile de la care vor veni acei juniori”, a declarat Brîndescu.

 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Ramane in liga a cincea! Codrea va fi prezentat oficial ca antrenor-jucator la ASU Politehnica
Ramane in liga a cincea! Codrea va fi prezentat oficial ca antrenor-jucator la ASU Politehnica

 Jucătorul care va împlini 32 de ani peste o lună este noul antrenor principal al echipei alb-violete. Codrea va indeplini si rolul de jucator.

Codrea e hotarat sa joace in liga a cincea! ASU Poli il va legitima dupa 8 martie
Codrea e hotarat sa joace in liga a cincea! ASU Poli il va legitima dupa 8 martie

 Dupa doua amicale bifate in tricoul alb-violetilor, fostul international roman vrea sa ramana la echipa suporterilor. Litigiul cu Rapid il tine insa in stand-by din punctul de vedere al actelor.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.