Atentie comercianti! Inspectorii DSV Timis intensifica controalele in perioada sarbatorilor

07-12-2012 10:30


carne control OPC

 Controale la comerciantii de carne din Timisoara! Luna aceasta, inspectorii Directiei Sanitar Veterinare Timis vor fi cu ochii pe vanzatorii de preparate din carne pentru a depista neregulile din magazine.

 Controalele au inceput, iar in primele sase zile ale lunii au fost deja confiscate peste 130 de kilograme de carne si peste 25 de kilograme de branzeturi. Verificarile vor continua pana in perioada sarbatorilor.

In aceasta perioada, toata lumea cumpara preparate din carne pentru sarbatorile de iarna, iar inspectorii DSV vor sa se asigure ca aceste produse sunt vandute in conditii de maxima siguranta. Timisorenii trebuie sa stie ca pe masa de Craciun vor avea preparate care respecta conditiile de igiena.

Bilantul pe ultimele 30 de zile este si mai ingrijorator. “In total au fost efectuate 58 de controale, iar inspectorii DSV Timis au aplicat noua sanctiuni contraventionale. Ei au confiscat peste 1500 de kilograme de carne si au dat amenzi care depasesc 80.000 de lei. Principalul motiv pentru care comerciantii au fost amendati este ca au tinut produsele alimentare in conditii improprii. De asemenea, ei au mai fost sanctionati pentru activitate neautorizata si comercializarea produselor fara eticheta” a declarat pentru stirileprotv.ro/vest, directorul executive al DSV Timis, Popa Adrian.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO