Profesorii se revolta: intra in greva si ies in strada


Ultimul update: Miercuri 09 Mai 2012 13:43
Data publicarii: Duminica 05 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Sociale
Greva profesorilor

S-au simtit mintiti de cei care le-au promis salarii mai mari, asa ca au gasit solutia: inchid salile de clasa si fac ce stiu ei mai bine: greva!


Fericirea profesorilor a fost la fel de scurta ca ploaia de vara: a durat doar doua zile. Marti, printr-o decizie a deputatilor meseria de dascal parea sa devina interesanta si din punct de vedere financiar.

In urma mult asteptatei mariri un debutant de scoala generala sau liceu ar fi primit un salariu de 1.512 lei, iar un profesor cu 40 de ani vechime va ridica de la casierie, pentru o luna lucrata: 2.926 de lei.

Si cadrele didactice universitare ar avea de castigat, preparatorul urmand sa castige lunar un salariu de 1.731 lei. La impartirea cascavalului bucata cea mai mare a fost oferita din nou profesorilor universitari. Asta pentru ca multi parlamentari au pus mana si pe cate un titlul universitar de profesor. Asa ca si-au marit lor insile salariile cu peste 50%, desi acum 4 ani, si le dublasera.

Dupa votul de marti din Parlament mai multe categorii de bugetari au cerut lefuri mai mari. Potrivit unor surse din Guvern, satisfacerea acestora ar duce cheltuielile totale ale statului cu salariile din sectorul bugetar la 14 miliarde de euro. Mai exact 10% din PIB.

Varujan Vosganian, declara ca nu este bine sa se creeze asteptari si ca ar fi fost mai oportun ca noul guvern sa se ocupe de astfel de modificari si majorari.

Sursa: Pro TV

Profesorii il dau in judecata pe premierul Tariceanu!
Salariile profesorilor, motiv de conflict intre Executiv si Legislativ!
Grefierii ameninta cu greva!
Salariile profesorilor, motiv de conflict intre Executiv si Legislativ!
Grefierii ameninta cu greva!
VIDEO PROTVPLUS.RO