Cum a aratat Pasajul Basarab in noaptea dinaintea inaugurarii. Astazi s-a lasat cu scandal. VIDEO

Ultima actualizare: 26-10-2012 10:33

Pasajul Basarab a fost inaugurat astazi, pentru pietoni. Inspectoratul de Stat in Constructii, din subordinea ministrului Elena Udrea, a anuntat ca deschiderea podului este ilegala, pentru ca Primaria Generala nu a facut receptia lucrarii.

UPDATE: Edilul Capitalei a declarat sambata, in legatura cu afirmatiile reprezentantilor ISC potrivit carora Pasajul Basarab nu poate fi pus in functiune pentru ca nu s-a facut receptia finala, ca acestia trebuie sa citeasca mai bine legea si ca "toata viata au pus piciorul pe frana sa nu se termine nimic".

Pasajul Basarab nu se vede pe Google Maps. ANIMATIE: constructiea podului 2007-2011

"Sa ma mai lase. Sa ma mai lase, sa citeasca bine legea. Sa ma mai lase cu prostii. Toata viata au pus piciorul pe frana sa nu se termine absolut nimic. Era cineva inconstient sa dea drumul la astea".

Primaria Capitalei a precizat, sambata, intr-un comunicat de presa, ca Pasajul Basarab a fost supus tuturor testelor prevazute de legislatia in vigoare, rezultatele acestora confirmand siguranta si stabilitatea acestuia in cele mai dificile conditii de exploatare.

VIDEO: NASA ne arata cum se balanseaza Luna, ca un betiv notoriu

Iata cum arata Pasajul Basarab, vazut din dreptul caii ferate

Abia de maine, incepand cu ora 6 dimineata, pasajul va fi deschis si circulatiei auto.

Pe de alta parte, Inspectoratul de stat in Constructii spune ca nu a participat conform legii la receptia lucrarii. Astfel, primaria risca o amenda de pana la 5000 de lei.

Cateva sute de bucuresteni, de toate varstele, au raspuns deja invitatiei primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, si au venit de la prima ora sa vada Pasajul Basarab.

Primarul Sorin Oprescu i-a invitat pe bucuresteni sa vina, sambata, de la ora 10.00, pe Pasajul Basarab si sa participe la o parada prilejuita de inceperea vacantei

VIDEO. George Buhnici a testat Pasajul Basarab LIVE. Cat timp iti ia sa-l treci cu 50km/h

Sorin Oprescu a precizat ca sambata, de la ora 10.00, ii asteapta pe toti bucurestenii sa vina pe Pasajul Basarab si sa participe la o parada prilejuita de inceperea vacantei: "Ii invit din toata inima pe toti bucurestenii maine (n.r. - sambata), ii astept pe toti pe pod incepand cu ora 10.00, iar duminica, de la ora 6.00, masinile vor putea circula pe pasaj".

Primarul general a sustinut ca pasajul este gata, s-a semnat procesul verbal de predare-primire si se poate da in folosinta.

Spectacolul megastructurii. Cum se intinde si se inclina Pasajul Basarab sub 1.500 de tone de masini

"Pasajul nu-i al lui Oprescu, nu e al politicienilor, este al bucurestenilor si pe acestia ii invit maine sa-l vizite. Ii asigur ca merita, las oamenii sa judece cu o zi inainte de deschiderea traficului auto", a zis primarul general. Oprescu a precizat ca pasajul reprezinta o lucrare "extrem de complicata" si ca este mandru ca a reusit sa-l finalizeze.

Testele cu incarcare ale podului hobanat din cadrul Pasajului Basarab au fost facute timp de trei zile. In cadrul acestor teste a fost incarcat podul cu sarcini in situatii diferite si s-au facut masuratori privind deplasarile in plan vertical si orizontal ale elementelor structurii de rezistenta, astfel incat sa se asigure nivelul prevazut de siguranta al pasajului.

Pasajul Basarab va realiza legatura rutiera si de tramvai intre Bulevardul Nicolae Titulescu - Soseaua Orhideelor - Podul Grozavesti - Bulevardul Vasile Milea (pentru circulatia tramvaielor), respectiv Soseaua Grozavesti, intregindu-se astfel inelul principal de circulatie al Municipiului Bucuresti in partea de nord-vest.

Pasajul Basarab - proba de stres. Specialistii au vrut sa vada cum se comporta la trafic intens

 

Pasajul Basarab are unda verde. Vezi ce termen de garantie ii dau autoritatile

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO