Klaus Iohannis, inainte de vizita oficiala in Polonia: "Relatia cu Varsovia este o prioritate pentru noi"

Ultima actualizare: 14-03-2015 07:05
iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, inainte de plecarea in vizita de stat pe care o efectueaza, incepand de joi, in Republica Polona, ca relatia cu Polonia este o prioritate pentru noi.

Presedintele Iohannis sustinut o declaratie de presa, la Aeroportul International ”Henri Coanda” din Otopeni, in care a aratat ca efectueaza vizita de stat in Polonia la invitatia omologului sau, Bronisław Komorowski. Seful statului a apreciat ca ”relatia cu Polonia este o prioritate pentru Romania, atat in plan european cat si in plan transatlantic, subliniata de existenta unui parteneriat strategic”.

Tarile noastre sunt legate de o istorie comuna, de cooperare si solidaritate in momente cruciale”, a mai declarat Klaus Iohannis. Presedintele a mentionat ca agenda intalnirilor cuprinde discutii legate de evolutia relatiilor bilaterale, din punct de vedere economic, politic si militar. ”Avem in vedere proiecte concrete de cooperare intre Romania si Polonia, in cadrul Uniunii Europene si NATO, cu accent pe cooperarea regionala”, a spus seful statului. Klaus Iohannis a mai afirmat ca in cadrul vizitei se va discuta și tema securitatii, cu referire in mod deosebit la chestiunea Ucrainei.

Ambele state au un interes major fata de vecinatatea estica. De aceeea, cred ca exista premise ca impreuna, Romania si Polonia sa joace un rol important in configurarea cooperarii NATO si UE, cu partenerii din regiune”, a mai spus presedintele Romaniei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!