Klaus Iohannis, inainte de vizita oficiala in Polonia: "Relatia cu Varsovia este o prioritate pentru noi"

11-03-2015 16:59


iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, inainte de plecarea in vizita de stat pe care o efectueaza, incepand de joi, in Republica Polona, ca relatia cu Polonia este o prioritate pentru noi.

Presedintele Iohannis sustinut o declaratie de presa, la Aeroportul International ”Henri Coanda” din Otopeni, in care a aratat ca efectueaza vizita de stat in Polonia la invitatia omologului sau, Bronisław Komorowski. Seful statului a apreciat ca ”relatia cu Polonia este o prioritate pentru Romania, atat in plan european cat si in plan transatlantic, subliniata de existenta unui parteneriat strategic”.

Tarile noastre sunt legate de o istorie comuna, de cooperare si solidaritate in momente cruciale”, a mai declarat Klaus Iohannis. Presedintele a mentionat ca agenda intalnirilor cuprinde discutii legate de evolutia relatiilor bilaterale, din punct de vedere economic, politic si militar. ”Avem in vedere proiecte concrete de cooperare intre Romania si Polonia, in cadrul Uniunii Europene si NATO, cu accent pe cooperarea regionala”, a spus seful statului. Klaus Iohannis a mai afirmat ca in cadrul vizitei se va discuta și tema securitatii, cu referire in mod deosebit la chestiunea Ucrainei.

Ambele state au un interes major fata de vecinatatea estica. De aceeea, cred ca exista premise ca impreuna, Romania si Polonia sa joace un rol important in configurarea cooperarii NATO si UE, cu partenerii din regiune”, a mai spus presedintele Romaniei.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO