Reacția ALDE după ce Dragnea a cerut iar suspendarea președintelui Iohannis

Dată publicare: 22-08-2018 16:33
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu

ALDE consideră că trebuie analizată bine decizia de suspendare a președintelui, înainte de a o pune în practică.

Marți seară, președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat la postul de televiziune Antena 3 că vrea ca Iohannis să fie suspendat și așteaptă să vadă care este poziția lui Tăriceanu.

Până acum, liderul ALDE s-a opus acestei acțiuni, în ciuda presiunilor făcute de partenerii de guvernare.

Miercuri, ALDE anunță într-un mesaj postat pe Facebook că o astfel de decizie trebuie analizată atent înainte de a fi luată.

Totuși, partidul lui Tăriceanu consideră că președintele României ”este depășit de cerințele și demnitatea funcției pe care o ocupă”.

Comunicatul ALDE

Suspendarea președintelui Klaus Iohannis – tot mai depășit de cerințele și demnitatea funcției pe care o ocupă – este o decizie de maximă responsabilitate, care presupune o evaluare atentă a posibilelor riscuri și consecințe. Declanșarea procedurii de suspendare, într-o societate profund divizată, instigată la fanatism și violență de lideri politici lipsiți de scrupule, poate avea urmări imprevizibile. Cu alte cuvinte, decizia de extirpare a unei părți bolnave din trupul statului român trebuie făcută numai în condițiile în care suntem convinși că respectiva operație nu va perturba funcționarea statului, precauție cu atât mai mare cu cât, în prima jumătate a anului viitor, România va deține președinția Consiliului Uniunii Europene.

Doar în urma unei astfel de evaluări și a asumării concluziilor sale putem să exprimăm, în deplină cunoștință de cauză, o opțiune sau alta în privința declanșării procedurii de suspendare.

 

Sursa: Facebook


VIDEO PROTVPLUS.RO