Reactii la arestarea lui Sorin Oprescu. Ponta: “Nu ma alatur sacalilor”; Tariceanu: “Sa eliminam abuzurile magistratilor”

Victor Ponta, Sorin Oprescu - AGERPRES

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca nu va spune niciodata nimic de rau despre primarul general Sorin Oprescu.

"Ma uit si eu uluit la televizor, ca nu am alte informatii decat cele de la televizor, nu pot decat sa ma uit si vreau sa va spun un singur lucru din punct de vedere politic: nu va asteptati de la mine sa ma adaug la corul de sacali si hiene raraite care sar acum pe Oprescu. Nu o sa spun niciodata nimic de rau despre el. Restul... fiecare isi duce viata", a afirmat Ponta, la sediul PSD, dupa ce a participat la sedinta conducerii partidului, conform Agerpres.

Si seful Senatului,Calin Popescu-Tariceanu, sustine ca ar putea exista anumite "nepotriviri" in actiunile DNA referitoare la primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, si invita partidele politice parlamentare sa adopte de urgenta un program legislativ menit sa rezolve "gravele probleme din Justitie".

"As putea sa ma transform in detectiv amator si sa gasesc tot felul de nepotriviri in derularea actiunilor DNA care au dus la arestarea preventiva a primarului Oprescu: flagrantul nu a fost flagrant, aparatul de bruiere a telefoanelor nu a fost gasit, daca DNA a intocmit de doi ani dosare penale pe numele lui Oprescu pentru ce a asteptat atat, daca Oprescu a luat mita un milion de euro in mai multe transe, asa cum declara un denuntator aflat in cercetare penala? De ce a asteptat DNA atata vreme? Cum de fostul presedinte si camarila sa nu prea sunt deranjati de DNA si isi fac planuri sa revina la putere?", afirma Tariceanu intr-un comunicat remis luni AGERPRES.

Presedintele Senatului sustine ca lupta anticoruptie trebuie continuata, insa "nu e admisibil ca stabilitatea in functii inalte si reputatia politicienilor sa atarne de declaratiile vreunui denuntator aflat, eventual, in penitenciar si care ar spune orice ca sa mai scape din pedeapsa".

Citește și
Sorin Oprescu - AGERPRES
PNL, PMP si M10 cer demisia primarului general Sorin Oprescu: "Solutia potrivita pentru viitor este o administratie noua"
Confidentul lui Putin spune că Ungaria va lua Transilvania, dacă Trump câștigă alegerile în SUA

"Parlamentul trebuie sa adopte masuri legislative care sa elimine neregulile si abuzurile unor magistrati si interferenta neavenita in actul de Justitie a unor institutii din afara autoritatii judecatoresti. Cazul Rarinca si nenumaratele procese pierdute de statul roman la CEDO stau marturie in acest sens. Sprijinul din partea altor partide pentru acest demers a fost firav. Unii sunt complici si altii sunt timorati. Politicienii care se bucura atunci cand un adversar politic, chiar nevinovat, ajunge prin dosarele DNA ar trebui sa se gandeasca ca abuzurile unor magistrati s-ar putea repeta si in cazul aliatilor politici. In aceste conditii, invit toate partidele parlamentare sa ne asezam la masa negocierilor ca sa adoptam un program legislativ de urgenta pentru solutionarea gravelor probleme din Justitie", mai spune Tariceanu.

El a reamintit ca si in trecut s-a pronuntat impotriva "telejustitiei". "M-am pronuntat in nenumarate randuri impotriva telejustitiei, impotriva presiunilor mediatice care anuleaza practic prezumtia de nevinovatie. Ce sa mai faca un judecator cand suspectul e deja condamnat de presa si mai ales de opinia publica profesionist manipulata spre o anumita concluzie? Ca presedinte al Senatului, ca presedinte de partid si ca senator am incercat sa pun pe lista prioritatilor clasei politice rezolvarea unor probleme grave din Justitie", a mai spus presedintele Senatului.
 

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis duminica arestarea preventiva pentru 30 de zile a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, acuzat de procurorii DNA de luare de mita.

Decizia nu este definitiva, insa este executorie, iar Sorin Oprescu a fost dus in arestul Politiei Capitalei. Edilul a fost retinut in noaptea de sambata spre duminica, dupa ce a fost prins cu 25.000 de euro mita.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
Citește și...
Presa straina despre retinerea
Presa straina despre retinerea "influentului" Sorin Oprescu: "Lupta impotriva coruptiei din Romania, laudata la Bruxelles"

Anuntul privind retinerea lui Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a fost preluat de cele mai importante agentii straine de presa.

PNL, PMP si M10 cer demisia primarului general Sorin Oprescu:
PNL, PMP si M10 cer demisia primarului general Sorin Oprescu: "Solutia potrivita pentru viitor este o administratie noua"

Partidul National Liberal cere demisia din functie a primarului general Sorin Oprescu, retinut in noaptea de sambata pentru acuzatii de coruptie.

Arestarea lui Oprescu relanseaza planurile pentru castigarea Primariei Capitalei. Basescu:
Arestarea lui Oprescu relanseaza planurile pentru castigarea Primariei Capitalei. Basescu: "As merge pe mana doamnei Udrea"

Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a declarat duminica seara ca nu vede printre politicienii din Romania vreun "barbat politic energic" care sa fie candidat la Primaria Capitalei si ca ar merge pe mana Elenei Udrea.

Recomandări
VIDEO. Joe Biden i-a mulțumit lui Klaus Iohannis la Casa Albă: ”Ați depășit orice așteptări”
VIDEO. Joe Biden i-a mulțumit lui Klaus Iohannis la Casa Albă: ”Ați depășit orice așteptări”

Președintele Klaus Iohannis a fost primit la Casa Albă de președintele american, Joe Biden, într-o vizită care marchează 20 de ani de când România a aderat la NATO.  

Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”
Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”

Vladimir Putin a depus jurământul ca președinte al Federației Ruse. Și-a început, astfel, cel de al cincilea mandat, într-un moment în care pare tot mai sigur de victoria de pe frontul din Ucraina.

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre candidatura sa la NATO: Am decis să continuăm dialogul
Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre candidatura sa la NATO: Am decis să continuăm dialogul

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că a abordat, în cadrul întrevederii avute la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden, şi subiectul candidaturii sale la şefia Alianţei Nord-Atlantice.