Iohannis, după validarea lui Kovesi în Consiliul UE: „Victorie importantă pentru România”


Ultimul update: Joi 19 Septembrie 2019 15:23
Data publicarii: Joi 19 Septembrie 2019 15:09
Categorie: Stiri Politice
codruta kovesi, dna, Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a reacționat, joi, după ce fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost validată în Consiliul UE pentru funcția de procuror-șef european.

„Salut votul acordat astăzi (n.r – joi) în reuniunea Comitetului Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană (COREPER), prin care s-a exprimat un sprijin larg în favoarea candidaturii doamnei Laura Codruța Kövesi pentru poziția de procuror șef al Parchetului European.

Mă bucur că votul acordat de statele membre ale Uniunii Europene a fost unul substanțial, fapt care confirmă aprecierea pentru pregătirea, experiența și competența doamnei Kövesi.

Rezultatul de astăzi reprezintă o victorie importantă pentru România, cu atât mai mult cu cât a fost obținut în pofida faptului că Guvernul PSD a încercat permanent să blocheze candidatura unui profesionist, recunoscut pentru lupta sa împotriva corupției și în apărarea statului de drept.

Așa cum am acționat în acest caz, voi continua să sprijin români integri, competenți și profesioniști în funcții de conducere la nivelul instituțiilor Uniunii Europene”, a transmis președintele într-un comunicat.

Laura Codruța Kovesi a câștigat votul pentru poziția de procuror șef european în Consiliul UE, după ce ambasadorii statelor membre UE au votat cu 17 voturi pentru din 22 în favoarea candidaturii fostei șefe DNA.

Acesta era ultimul pas pe care Laura Codruța Kovesi trebuia să-l parcurgă în această procedură. Fosta șefă DNA avea susținerea Parlamentului European, inclusiv a noului legislativ. Totul depindea de votul ambasadorilor statelor membre, reuniți în COREPER.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO