Liviu Dragnea: Ma consider o persoana foarte cinstita; eu nu am furat nimic. Ce spune de demisia Guvernului Grindeanu

Liviu Dragnea

Presedintele PSD Liviu Dragnea ii avertizeaza pe cei care continua protestele fata de Guvernul Grindeanu ca "exista o nervozitate crescuta" in randul membrilor Partodului Social Democrat.

Dragnea spune ca, in momentul de fata, nu mai exista motive pentru continuarea protestelor in Romania si ca - prin urmare - "asistam la un protest politic". "Teoretic n-am avea probleme la motiunea de cenzura, si colegii mei au spus ca creste nervozitatea in randul membrilor si simpatizantilor nostri, pentru ca, in opinia lor, dupa ce ordonanta a fost abrogata si protestele continua, inseamna ca asistam la altceva, de fapt un protest politic, dupa alegerile care au fost desfasurate in mod corect." - a declarat presedintele PSD la Palatul Parlamentului, inainte de citirea motiunii de cenzura.

De asemenea, Liviu Dragnea a precizat ca ii este teama de ceea ce se poate intampla in continuare cu protestele de la palatul Cotroceni, al celor care sustin Guvernul Grindeanu.

"Eu in continuare fac apel la calm, ceea ce imi era teama s-a intamplat. Si anume, aseara un grup de oameni nemultumiti s-a strans la Palatul Cotroceni si teama mea este ca acolo va fi un bulgare de zapada.

Am spus-o mereu si o spun si astazi, ca vreau sa facem tot ce este posibil sa nu se escaladeze acest conflict in strada, pentru ca nu are nimeni de castigat." a mai spus presedintele PSD.

Citește și
liviu dragnea
Presedintele PSD Liviu Dragnea: "Romanii nu sunt prosti, inteleg ca sunt alte forte care vin si incita. Sa fim calmi"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Dragnea: Ma consider o persoana foarte cinstita; eu nu am furat nimic

Presedintele PSD a declarat ca se considera "o persoana foarte cinstita, condamnata pe marginea unui dosar politic".

"Ma consider o persoana foarte cinstita, o persoana care a fost condamnata pe marginea unui dosar politic initiat de un procuror care si-a uzurpat calitatile oficiale si care, la ora asta, eu, cel condamnat, nu are hotararea care sa ii spuna de ce a fost condamnat. Daca vi se pare normal ca dupa zece luni un om in Romania sa nu stie pentru ce a fost condamnat, pe de o parte, pe de alta parte, o hotarare incompleta la care lipseste expunerea si motivarea. Codul de procedura penala spune, practic, ca acea hotarare nu exista", a declarat Dragnea la Palatul Parlamentului.

Seful Camerei Deputatilor a adaugat ca el nu a furat nimic.

"Si ca sa inchei: eu nu am furat nimic. Eu am fost trimis in judecata, aduceti-va aminte, acelasi scandal si aceiasi presiune si manipulare ingrozitoare din 2012, cand se spunea ca eu am furat 2 milioane de voturi. Si acum le cauta. O sa vad daca le gasesc pe undeva, in conditiile in care am fost trimis in judecata pentru ceva si am fost condamnat pentru altceva. In prima instanta. In a doua instanta, nu am reusit sa aflu de ce", a sustinut liderul PSD.

Dragnea spune ca va lamuri, in perioada urmatoare, daca exista 'infiltrati' in PSD

Intrebat cum comenteaza unele afirmatii care dau de inteles ca ar exista membri ai PSD care ar asculta de presedintele Klaus Iohannis si daca exista in partid ''oameni infiltrati'', Dragnea a spus: "N-o sa spun nume astazi, dar si la grup au fost colegi care au ridicat aceasta problema, si in plen, si in particular, nu vreau sa deschidem acest subiect in aceste zile, dar il vom aborda si il vom limpezi foarte curand".

El a mentionat ca aceasta problema va fi ridicata in perioada urmatoare. "Vreau in primul rand ca aceste discutii sa fie discutii lamuritoare pentru a afla tot partidul de ce in astfel de momente unii au o astfel de pozitie", a aratat Liviu Dragnea.

Dragnea nu crede ca ar fi nevoie de o ancheta SRI la multinationale legata de protestele de strada

"Asta nu e o decizie nici a mea, nici a dumnealui, n-a vorbit cred ca presedinte al Comisiei de control SRI. Ma rog, nu stiu, au venit tot felul de informatii, probabil ca aceste declaratii au fost facute dupa ce au fost vazuti in piata presedinti ai unor banci sau ai unor companii multinationale, firme straine care protestau. Nu stiu daca e nevoie de asa ceva (ancheta - n.r.), pentru ca, pana la urma, sunt si companii romanesti, mai mici sau mai mari, care au facut acest lucru. Pana la urma, este dreptul lor", a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Institutul pentru Politici Publice a cerut demisia presedintelui Comisiei comune de control al SRI din Parlament, Adrian Tutuianu, pe fondul declaratiilor acestuia referitoare la investigarea companiilor multinationale in contextul protestelor.

''Intentiile anuntate public de presedintele Comisiei comune de control a SRI din Parlamentul Romaniei, Adrian Tutuianu, de a cere Serviciului Roman de Informatii sa investigheze companii multinationale care si-au indemnat angajatii sa participe la protestele din strada din ultimele zile impotriva Ordonantei Guvernului Grindeanu pentru modificarea Codului penal/de procedura penala pentru ca acest fapt 'este o chestiune de siguranta nationala', reprezinta o instigare la ura impotriva firmelor cu capital strain in Romania. Aceasta atitudine iresponsabila, venind din partea unei comisii parlamentare, aduce prejudicii imense imaginii Romaniei in relatia cu partenerii sai externi'', potrivit unui comunicat de presa transmis duminica de IPP.

Dragnea: Guvernul Grindeanu nu are de ce să demisioneze

"Am venit separat pentru ca eu am venit de la mine, de la birou, si dumnealui a venit de la Guvern", a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului, intrebat de ce el si premierul au venit separat la o reuniune cu parlamentarii PSD.

Intrebat daca exista un conflict intre el si premierul Grindeanu, Dragnea a spus: "Nu, nu are de ce sa fie, am spus si astazi la grup, am spus si aseara, are sustinerea mea totala premierul Grindeanu si actualul Guvern".

"Eu nu am anuntat abrogarea ordonantei, stiu exact ce-am spus, am spus ca se vor face cateva propuneri de detensionare, printre care poate fi chiar eventuala abrogare a ordonantei, dar ca decizia finala va fi luata de Guvern", a adaugat Dragnea.

De asemenea, intrebat daca ministrul Florin Iordache va demisiona, Liviu Dragnea a spus: „A stabilit Grindeanu cu Iordache ca dupa ce pica motiunea de cenzura amandoi vor avea o discutie si premierul va lua o decizie, ceea ce e firesc”.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Liviu Dragnea: Mi s-a parut incorect ca presedintele unei banci straine sa protesteze impotriva Guvernului
Liviu Dragnea: Mi s-a parut incorect ca presedintele unei banci straine sa protesteze impotriva Guvernului

Liviu Dragnea a apreciat drept ”incorect” ca presedintele unei banci strainem cetatean strain sa protesteze fata de Guvern, referindu-se la prezenta presedintelui Raiffeisen Bank Romania, Steven van Groningen, la protestele antiguvernamentale.

Presedintele PSD Liviu Dragnea:
Presedintele PSD Liviu Dragnea: "Romanii nu sunt prosti, inteleg ca sunt alte forte care vin si incita. Sa fim calmi"

Liviu Dragnea a declarat, duminica seara, ca ordonanta a fost doar un pretext al celor care au incitat enorm de multa lume de buna credinta sa iasa in strada prin dezinformare.

GALERIE FOTO cu cele mai puternice momente de la protestele din Romania
GALERIE FOTO cu cele mai puternice momente de la protestele din Romania

Stirile ProTV va prezinta o GALERIE FOTO cu cele mai puternice momente surprinse in ultimele zile in Romania, in scandalul declansat de modificarea codurilor penale de catre PSD.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.