Iohannis, de partea lui Voiculescu. Dan Barna: Președintele ne-a cerut să îl susținem

Barna Voiculescu
Agerpres

Vicepremierul Dan Barna a declarat că, la întâlnirea de miercuri de la Cotroceni a liderilor coaliţiei cu preşedintele Klaus Iohannis pe marginea PNRR, şeful statului a solicitat clar că este nevoie de o susţinerea lui Vlad Voiculescu.

"Pe un subiect sau altul evident că pot să existe puncte de vedere, pentru că din asta se constituie o guvernare de coaliţie. Sunt puncte de vedere, le dezbatem şi luăm întotdeauna decizia pe care o considerăm la momentul respectiv cea mai înţeleaptă. De altfel, în acest context este şi discuţia pe care am avut-o ieri la Cotroceni cu preşedintele, cu premierul Cîţu, cu liderii celorlalte partide din coaliţie, unde şi preşedintele a fost foarte clar: este nevoie de o susţinere pentru Ministerul Sănătăţii, este nevoie de o susţinere şi ne-a cerut să îl susţinem pe Vlad Voiculescu, tocmai pentru că prima linie a temei sociale în momentul acesta în România este această pandemie şi lupta cu COVID", a spus Barna, joi, la un post de televiziune, potrivit Agerpres.

Întrebat cum va răspunde în cazul în care, în urma evaluării, premierul Florin Cîţu va considera că e nevoie de o remaniere a ministrului Sănătăţii, Barna a declarat că la nivelul coaliţiei nu a fost adusă în discuţie o astfel de posibilitate.

"Această temă, din nou, este o temă prezentată doar în presă. Nu s-a discutat niciun moment, nu s-a verbalizat un astfel de scenariu în niciuna din întâlnirile din cadrul coaliţiei sau din cadrul Guvernului", a afirmat Barna.

"În exterior pare o mare bătălie"

 

Citește și
pescuit
Ministrul Mediului: Pescuitul sturionilor, interzis pe o perioadă nedeterminată

El a mai precizat că ministrul Sănătăţii a comunicat "foarte consistent" pe temele aflate pe agenda publică, dar şi că "scandalurile" relatate de către presă nu ar exista în realitate.

"Faptul că încercăm acum şi ne propunem pentru perioada următoare să facem cumva predictibil, să facem o conferinţă de presă anunţată săptămânal, probabil va ajuta şi sper să ajute mai mult la a evita acele confuzii de percepţie care au fost speculate într-o măsură foarte mare. Pentru că citim aproape cu umor şi eu, şi premierul, şi Vlad în presă despre scandaluri şi lupte care au existat, în timp ce noi stăm la masă şi discutăm care sunt paşii următori ai zilei sau ai săptămânii. Adică, în exterior pare o mare bătălie, care în realitate nu există. (...) Într-o dezbatere politică şi într-o societate democratică evident că este o parte a spectrului politic care nu susţine Guvernul şi atunci normal că fiecare strănut e transformat în bronşită acută, dar în realitate lucrurile sunt pe traiectoria corectă, campania de vaccinare evoluează de la o zi la alta şi lucrurile se ameliorează. Acolo unde sunt disfuncţionalităţi, încercăm să le reparăm cât mai repede", a precizat Barna.

Potrivit acestuia, prezentarea unui raport săptămânal cu activităţile desfăşurate în perspectiva pregătirii pentru valul al treilea al pandemiei de COVID-19 reprezintă o "activitate normală".

"În discuţia din guvern de ieri premierul a propus, într-un context mai larg, în care miza aceasta, ca toate activităţile relative campaniei de vaccinare să fie cunoscute şi să ajungă cât mai bine la cetăţeni, a solicitat ministrului Sănătăţii o raportare şi o planificare, practic, pentru perioada următoare a activităţilor legate de ceea ce înseamnă toată această luptă cu pandemia. Este o chestiune pe care am agreat-o - sunt şi eu în coordonarea acestei activităţi - am agreat ca şi la nivelul Ministerului Sănătăţii să fie o conferinţă de presă săptămânală, tocmai pentru a fi cât mai accesibile media şi cetăţenilor aceste informaţii legate de activităţile pe care le desfăşoară Ministerul Sănătăţii în contextul luptei cu pandemia", a spus Barna.

Florin Cîțu i-a cerut, miercuri, lui Vlad Voiculescu să preia modelul lui Valeriu Gheorghiță și să prezinte un raport al activității desfășurate din luna decembrie pentru pregătirea pentru valul 3 al pandemiei și planurile pentru perioada viitoare.

Cerințele premierului vin în contextul în care, în ultima perioadă, au existat mai controverse legate de ministrul Sănătății.

Citește și...
Dan Barna, despre paşaportul de vaccinare: „Se va întâmpla în mod organic, pentru că oamenii vor dori să călătorească”
Dan Barna, despre paşaportul de vaccinare: „Se va întâmpla în mod organic, pentru că oamenii vor dori să călătorească”

Vicepremierul Dan Barna a admis, luni seară, într-o emisiune la postul public de televiziune TVR 1, că paşaportul COVID ar putea deveni obligatoriu.

Ministrul Mediului: Pescuitul sturionilor, interzis pe o perioadă nedeterminată
Ministrul Mediului: Pescuitul sturionilor, interzis pe o perioadă nedeterminată

Ministrul Mediului, Barna Tanczos, a semnat ordinul privind interzicerea pescuitului sturionilor din apele teritoriale româneşti pe o perioadă nedeterminată, a anunţat acesta vineri, într-o conferinţă de presă la Tulcea.

Liderii coaliției de guvernare, optimiști după adoptarea bugetului.
Liderii coaliției de guvernare, optimiști după adoptarea bugetului. "Vor fi investiții care vor schimba România"

Plenul Parlamentului a adoptat, marţi, proiectul legii bugetului de stat şi proiectul legii asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

Recomandări
Statul pune piedici finanțărilor UE. Cum era o școală din Călărași să piardă bani europeni din cauza unui leu
Statul pune piedici finanțărilor UE. Cum era o școală din Călărași să piardă bani europeni din cauza unui leu

Un miliard de euro ne dă Uniunea Europeană ca să digitalizăm învățământul. Pentru că, în câțiva ani, aproape fiecare loc de muncă va cere abilități digitale.

Bogdan Aurescu: Suedia susține aderarea României la Spațiul Schengen
Bogdan Aurescu: Suedia susține aderarea României la Spațiul Schengen

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a anunțat, luni seara, pe Twitter că Suedia susține aderarea României la Spațiul Schengen.

Cecenii mai puțin cunoscuți: Luptă pentru Ucraina ascunzându-și identitatea de frica represaliilor asupra familiilor
Cecenii mai puțin cunoscuți: Luptă pentru Ucraina ascunzându-și identitatea de frica represaliilor asupra familiilor

Când vine vorba despre cecenii din Ucraina avem tendința de a ne gândi la Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei, dar există și o categorie mai puțin cunoscută: cecenii care luptă pentru țara lui Volodomir Zelenski.