Iohannis, de partea lui Voiculescu. Dan Barna: Președintele ne-a cerut să îl susținem

Dată publicare: 18-03-2021 15:48
Dată actualizare: 18-03-2021 16:15


Barna Voiculescu

Vicepremierul Dan Barna a declarat că, la întâlnirea de miercuri de la Cotroceni a liderilor coaliţiei cu preşedintele Klaus Iohannis pe marginea PNRR, şeful statului a solicitat clar că este nevoie de o susţinerea lui Vlad Voiculescu.

"Pe un subiect sau altul evident că pot să existe puncte de vedere, pentru că din asta se constituie o guvernare de coaliţie. Sunt puncte de vedere, le dezbatem şi luăm întotdeauna decizia pe care o considerăm la momentul respectiv cea mai înţeleaptă. De altfel, în acest context este şi discuţia pe care am avut-o ieri la Cotroceni cu preşedintele, cu premierul Cîţu, cu liderii celorlalte partide din coaliţie, unde şi preşedintele a fost foarte clar: este nevoie de o susţinere pentru Ministerul Sănătăţii, este nevoie de o susţinere şi ne-a cerut să îl susţinem pe Vlad Voiculescu, tocmai pentru că prima linie a temei sociale în momentul acesta în România este această pandemie şi lupta cu COVID", a spus Barna, joi, la un post de televiziune, potrivit Agerpres.

Întrebat cum va răspunde în cazul în care, în urma evaluării, premierul Florin Cîţu va considera că e nevoie de o remaniere a ministrului Sănătăţii, Barna a declarat că la nivelul coaliţiei nu a fost adusă în discuţie o astfel de posibilitate.

"Această temă, din nou, este o temă prezentată doar în presă. Nu s-a discutat niciun moment, nu s-a verbalizat un astfel de scenariu în niciuna din întâlnirile din cadrul coaliţiei sau din cadrul Guvernului", a afirmat Barna.

"În exterior pare o mare bătălie"

 

El a mai precizat că ministrul Sănătăţii a comunicat "foarte consistent" pe temele aflate pe agenda publică, dar şi că "scandalurile" relatate de către presă nu ar exista în realitate.

"Faptul că încercăm acum şi ne propunem pentru perioada următoare să facem cumva predictibil, să facem o conferinţă de presă anunţată săptămânal, probabil va ajuta şi sper să ajute mai mult la a evita acele confuzii de percepţie care au fost speculate într-o măsură foarte mare. Pentru că citim aproape cu umor şi eu, şi premierul, şi Vlad în presă despre scandaluri şi lupte care au existat, în timp ce noi stăm la masă şi discutăm care sunt paşii următori ai zilei sau ai săptămânii. Adică, în exterior pare o mare bătălie, care în realitate nu există. (...) Într-o dezbatere politică şi într-o societate democratică evident că este o parte a spectrului politic care nu susţine Guvernul şi atunci normal că fiecare strănut e transformat în bronşită acută, dar în realitate lucrurile sunt pe traiectoria corectă, campania de vaccinare evoluează de la o zi la alta şi lucrurile se ameliorează. Acolo unde sunt disfuncţionalităţi, încercăm să le reparăm cât mai repede", a precizat Barna.

Potrivit acestuia, prezentarea unui raport săptămânal cu activităţile desfăşurate în perspectiva pregătirii pentru valul al treilea al pandemiei de COVID-19 reprezintă o "activitate normală".

"În discuţia din guvern de ieri premierul a propus, într-un context mai larg, în care miza aceasta, ca toate activităţile relative campaniei de vaccinare să fie cunoscute şi să ajungă cât mai bine la cetăţeni, a solicitat ministrului Sănătăţii o raportare şi o planificare, practic, pentru perioada următoare a activităţilor legate de ceea ce înseamnă toată această luptă cu pandemia. Este o chestiune pe care am agreat-o - sunt şi eu în coordonarea acestei activităţi - am agreat ca şi la nivelul Ministerului Sănătăţii să fie o conferinţă de presă săptămânală, tocmai pentru a fi cât mai accesibile media şi cetăţenilor aceste informaţii legate de activităţile pe care le desfăşoară Ministerul Sănătăţii în contextul luptei cu pandemia", a spus Barna.

Florin Cîțu i-a cerut, miercuri, lui Vlad Voiculescu să preia modelul lui Valeriu Gheorghiță și să prezinte un raport al activității desfășurate din luna decembrie pentru pregătirea pentru valul 3 al pandemiei și planurile pentru perioada viitoare.

Cerințele premierului vin în contextul în care, în ultima perioadă, au existat mai controverse legate de ministrul Sănătății.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO