Florin Iordache afirmă că Iohannis că este ”într-o disperată campanie electorală”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Florin Iordache

Președintele comisiei speciale parlamentare pentru modificarea legilor justiției, social-democratul Florin Iordache, l-a atacat pe președintele Klaus Iohannis, după ce acesta a anunțat că trimite aceste legi la CCR și sesizează Comisia de la Veneția.

Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, care a demisionat din funcție în februarie 2017, din cauza Ordonanței 13, care a scos în stradă sute de mii de români, susține acum că acțiunile președintelui Klaus Iohannis sunt generate de intenția acestuia de a candida pentru încă un mandat la Palatul Cotroceni.

Miercuri, șeful statului a decis să nu promulge modificările aduse de parlamentarii puterii la legile justiției și să sesizeze Curtea Constituțională. Mai mult, președintele va solicita un punct oficial de vedere Comisiei de la Veneția, forul internațional care se pronunță asupra respectării statului de drept.

Klaus Iohannis a criticat dur coaliția de la guvernare, pe care o acuză că a lansat un asalt asupra independenței justiției.

În replică, Iordache afirmă că legile la care a făcut referire șeful statului au fost deja trecute ”prin filtrul” Curții Constituționale și sunt în concordanță cu deciziile Comisiei de la Veneția.

Atâta timp cât cele două legi, legea 304 și legea 317, au trecut deja prin filtrul Curții Constituționale, și Curtea Constituțională a spus da, sunt niște legi bune, sunt niște legi care sunt în concordanță cu deciziile Comisiei de la Veneția și în consecință au fost trimise spre promulgare președintelui, președintele nu face decât să-și continue campania electorală.

Îl vedem că este într-o disperată campanie electorală pentru octombrie 2019 și toate aceste eforturi pe care le face de la pupitrul prezidențial, nu face decât să-și fidelizeze un anumit electorat.” - a spus deputatul PSD Florin Iordache.

El a ținut să sublinieze faptul că decizia lui Iohannis de a apela la Comisia de la Veneția este ”o gogoriță”.

Judecătorii CCR, în toate cele 3 decizii, au spus că au ținut sau s-a ținut cont de deciziile Comisiei de la Veneția. Este o gogoriță. Este o gogoriță, aceasta cu Comisia de la Veneția, pentru că modificările care s-au făcut la cele 3 legi în niciun caz nu încalcă prevederile și principiile enunțate de Comisia de la Veneția”. - a spus fostul ministru PSD al Justiției.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO