De ce a refuzat Vass un post de ministru. Ce spune ANI despre conflictul de interese al mamei ei

Ultimul update: Vineri 18 Mai 2012 07:39
Data publicarii: Miercuri 08 Februarie 2012 08:27
Categorie: Politic
Andreea Paul Vass

Andreea Paul Vass a facut marti seara un anunt surprinzator, dupa ce toata lumea stia, din surse neoficiale, ca a fost propusa pentru postul de ministru al Economiei. Ea a declarat, sec, ca refuza nominalizarea, din motive "in primul rand personale".

"Nu am de gand sa fac rabat de la drumul meu echilibrat. Toate la timpul lor", a spus Andreea Paul Vass intr-o interventie telefonica la un post de televiziune, potrivit Mediafax.

Ea le-a transmis multumiri colegilor din PDL care au desemnat-o si a subliniat ca decizia de a refuza nominalizarea tine de argumente personale. "Le multumesc tare, tare mult colegilor din PDL care si-au pus increderea in mine", a mai spus Vass, refuzand sa faca alte precizari.

Conform unor surse din PDL, Andreea Paul Vass a obtinut cel mai mic numar de voturi in Colegiul Director al Partidului Democrat Liberal - dintre persoanele propuse de partid ca ministri in Cabinetul Ungureanu.

Potrivit gandul.info, in principiu, liderii PDL nu au avut mari obiectii in privinta noilor ministri, singura problema fiind in cazul Andreei Paul Vass, propusa de Emil Boc, pentru a-i lua locul lui Ion Ariton. "Ce sa caute la Economie cand nu stie care este diferenta dintre watt si volt", ar fi comentat un lider PDL nemultumit.

Cine e Andreea Paul Vass, propusa la Economie: Hazardul favorizeaza numai o minte pregatita

Ce spune Agentia Nationala de Integritate despre mama Andreei Paul Vass

Conform unui comunicat oficial al ANI, Marioara Vass - mama fostului consilier personal al premierului demisionar Emil Boc, Andreea Paul Vass - este in vizorul Agentiei Nationale de Integritate pentru conflict de interese. Inspectorii ANI spun ca Marioara Vass, consilier local al comunei Bobota din judetul Salaj a incheiat contracte intre firma sa si doua scolii.

"VASS MARIOARA, in calitate de Consilier local in cadrul Consiliului Local al Comunei Bobota, a incalcat dispozitiile legale referitoare la conflictul de interese in materie administrativa si penala, intrucat a incheiat un numar de doua contracte in valoare de 21.180 LEI, intre S.C. MAVAS M&G S.R.L. (societate in cadrul careia VASS MARIOARA detine calitatile de administrator si asociat unic) si doua unitati de invatamant prescolar, finantarea acestor contracte fiind asigurata din bugetul initial al Comunei Bobota pe anul 2010, acesta fiind suplimentat ulterior.

VASS MARIOARA a participat, in calitate de Consilier local, atat la procesul de decizie privind adoptarea bugetului local pe anul 2010, cat si la suplimentarea ulterioara a acestuia." - se arata in comunicatul Agentiei Nationale de Integritate.

Avand in vedere cele de mai sus, au fost dispuse urmatoarele masuri:

-► sesizarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj cu privire la posibila savarsire de catre VASS MARIOARA, Consilier local in cadrul Consiliului Local al Comunei Bobota, Judetul Salaj, a infractiunii de conflict de interese, prevazuta si pedepsita de art. 2531 din Codul Penal al Romaniei;

-► initierea demersurilor prevazute de art. 22, alin. (2) din Legea 176/2010, in vederea anularii contractelor incheiate cu incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.

Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective.

Acest anunt oficial al ANI vine la foarte scurt timp dupa ce, marti seara, Andreea Paul Vass a refuzat nominalizarea PDL pentru functia de ministru al Economiei.

LISTA membrilor Guvernului Ungureanu. Ce isi propune noul executiv

LISTA membrilor Guvernului Ungureanu. Ce isi propune noul executiv

FULLSCREEN
De ce a refuzat Vass un post de ministru. Ce spune ANI despre conflictul de interese al mamei ei
  • /

Sursa: Mediafax Pro TV

fetita gimnasta simfonia lalelelor

Organizaţia Femeilor Liberale: PSD-ALDE să înceteze a mai umili copiii pentru buna lor dispoziţie

Alina Gorghiu, despre mutarea ambasadei din Israel: O nouă pată pe imaginea ţării în lume

Platforma România 100: Coaliţia PSD-ALDE se pregăteşte să transforme România într-un paradis penal

De ce nu s-a putut angaja Dacian Cioloș ca inginer și din ce bani a recunoscut că trăiește

Turcan: ”PNL crede doctrinar în definiția căsătoriei”. Reacție cu privire la mitingul anunțat de PSD

Băsescu: ”Un neisprăvit din Teleorman a făcut praf şi pulbere 60 de ani de diplomaţie consistentă”

Liviu Dragnea și Viorica Dancila

Dăncilă confirmă că Guvernul a adoptat memorandumul privind Ambasada României din Israel. Ce îi transmite lui Iohannis

Dăncilă nu i-a răspuns lui Iohannis la telefon timp de 3 ore. ”Eram la Simfonia Lalelelor”

Dragnea susţine că politicile PSD nu sunt cauza inflaţiei, ci o "acţiune coordonată" a BNR, preşedintelui şi firmelor străine

Dragnea: ”Mă deranjează atitudinea preşedintelui”. Ce spune despre scăderea salariilor din sănătate

Liviu Dragnea neagă orice tensiune dintre el şi Viorica Dăncilă

Scandal pe modificările Codurilor Penale. Opoziția: ”Vor paradis penal în acest stat”