Cine e Boghicevici, invatatoarea din Arad propusa a treia oara la Ministerul Muncii

Claudia Boghicevici

Claudia Boghicevici, vehiculata pentru conducerea Ministerului Muncii, si-a inceput cariera ca invatatoare dar ocupa, incepand din 2008, functia de deputat PDL, fiind sustinuta de Gheorghe Seculici si Gheorghe Falca.

In prezent ea este deputat, vicepresedinte al Comisiei pentru munca si protectie sociala din Camera Deputatilor.

Dupa ce a terminat, la 20 de ani, scoala normala "Dimitrie Tichindeal" din Arad, Boghicevici a urmat cursurile facultatii de Finante-Banci ale Universitatii "A.Vlaicu" din Arad.

A facut apoi, in doi ani, intre 2002-2004 - trei mastere la Universitatea de Vest "V.Goldis", la Arad.

Claudia Boghicevici si-a continuat studiile. Astfel, in perioada 2004-2008 a fost doctorand la Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, a studiat intre 2006 si 2009 la Universitatea de Vest "Vasile Goldis", la Facultatea de Stiinte Umaniste, Politice si Administrative - Cunostinte despre administratie publica si stiinte politice, iar din 2007 studiaza, tot la Arad, Relatii iunternationale si studii europene.

Citește și
Mihai Razvan Ungureanu
Coalitia a decis ca audierile noilor ministri sa fie incheiate cel tarziu miercuri
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Din 2009, studiaza si la Universitatea "Titu Maiorescu" din Bucuresti, unde urmeaza cursuri de master cu tema "Relatii internationale si diplomatie".

In anul 2010 a facut Colegiul National de Aparare.

Este vicepresedinte la OF-PDL, vicepresedinte in cadrul Comisiei Nationale a PDL de Munca si Protectie Sociala si vicepresedinte OMF Arad-Departamentul Relatia cu sindicatele, organizatiile neguvernamentale si grupurile de cetateni (SRSPONGC).

Claudia Boghicevici si-a inceput cariera in 1995 ca invatatoare, in cadrul Directiei Judetene pentru Protectia Drepturilor Copilului Arad. Incepand din anul 2002 a fost, timp de doi ani, auditor public intern in cadrul aceleiasi Diorectii Judetene, unde a devenit apoi, in 2002, inspector de specialitate, in 2003 sef Serviciu Financiar-Contabil iar din 2005 pana in prezent director general adjunct economic.

Din 2007 si-a inceput si cariera didactica in invatamantul universitar, la Universitatea Vasile Goldis iar din 2010 preda si la Universitatea Aurel Vlaicu. A devenit deputat PDL incepand din 2008, candidand intr-un colegiu din Arad.

Judecand dupa fotografiile postate pe site-ul sau, Claudia Boghicevici are amintiri frumoase din campania electorala. Astfel ea a grupat, sub titlul "Remember campanie Gh. Falca", fotografii cu artisti instrumentali la acordeon si vioara, imbracati cu camasi portocalii, interpretand pe scena la Arad, dar si cu electoratul si cu personalitati politice - Teodor Stolojan, Gheorghe Falca si Traian Igas.

Claudia Boghicevici si-a publicat pe site, in egala masura, fotografii cu ea in mijlocul electoratului aradean dar si alaturi de familia prezidentiala si de Elena Udrea.

Din nou, judecand dupa fotografiile postate de catre deputatul PDL, Boghicevici pare a sti sa imbine munca si distractia. De altfel, chiar cu titlul "munca si disctractie", Claudia Bogicevici a publicat fotografii cu aradeni care, purtand tricouri sau sepci inscriptionate cu numele lui Gheorghe Falca, organizeaza petreceri in aer liber pregatind mici, gratar, jucand table si impartind, veseli, cate un pahar de bere.

Claudia Boghicevici este, insa, potrivit presei banatene, sincer implicata in viata comunitatii locale.

In plus, beneficiaza de sustinerea unor influenti PDL-isti locali.

Astfel, in mai 2011, Gheorghe Seculici a declarat public ca o sustine pentru conducerea Ministerului Muncii si despre ea s-a spus si ca ar fi protejata lui Gheorghe Falca.

Ce avere are Boghicevici

Boghicevici nu este, comparativ cu alti ministri, foarte bogata.

Ea are jumatate de hectar de teren agricol in judetul Arad, doua case de locuit dar si mai multe credite si datorii catre persoane fizice.

In 2010, a inaugurat pe site-ul sau rubrica "Ganduri politice", scriind cu sinceritate ca nu putea sa nimereasca intr-o etapa politica mai dificila.

"Sa fii parlamentar la 35 de ani e o mare realizare dar, in acelasi timp, si o mare responsabilitate. Am incercat prin efort propriu, conjugat cu al echipei mele, sa fac fata exigentelor functiei, mi-am alaturat oameni de caracter (nevertebratele nu au rezistat felului meu de a fi!)", a scris ea atunci.

Marturisea ca "a fost, pe langa multa munca, si multa vointa divina" pentru a ajunge in Parlament dar si ca si-a impus ca toata viata sa ajute oamenii si "mai ales pe cei care nu se pot ajuta singuri".

"Mi-am dorit sa am un copil ani de zile, iar Dumnezeu m-a binecuvantat cu o fetita minunata chiar atunci cand eu am candidat. Fiica mea are acum 11 luni. Daca am plecat la munca la Bucuresti, la o luna si jumatate dupa nastere (apropiatii stiu si m-au condamnat) sa fiti convinsi ca am facut-o pentru ca eu cred ca noi putem schimba si face ceva pentru tara asta. Nu as fi acceptat sa candidez daca nu mi-as fi dat seama ca, impreuna cu 6 colegi din Arad, putem avea un cuvant in Parlamentul Romaniei si credeti-ma, ca avem", mai scria ea.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Primele decizii ale lui Predoiu: Sefa de cabinet a lui Boc, secretar general adjunct al Guvernului
Primele decizii ale lui Predoiu: Sefa de cabinet a lui Boc, secretar general adjunct al Guvernului

Premierul interimar Catalin Predoiu a numit-o pe sefa de cabinet a lui Boc, Stefania Gabriella Ferencz, in postul de secretar general adjunct al Guvernului, dupa ce l-a eliberat din functie pe Stefan Gati, aceste decizii fiind primele semnate de Predoiu.

Coalitia a decis ca audierile noilor ministri sa fie incheiate cel tarziu miercuri
Coalitia a decis ca audierile noilor ministri sa fie incheiate cel tarziu miercuri

Liderii coalitiei au convenit sa inceapa inca de marti dimineata consultarile pentru formarea viitorului guvern, astfel incat audierile in Parlament ale noilor ministri sa fie incheiate cel tarziu miercuri, au declarat surse oficiale.

Ziua in care Romania a avut 3 premieri: Boc demisionar, Predoiu interimar, Ungureanu desemnat
Ziua in care Romania a avut 3 premieri: Boc demisionar, Predoiu interimar, Ungureanu desemnat

Presedintele Traian Basescu a anuntat noul premier-desemnat al Romaniei, in persoana lui Mihai Razvan Ungureanu, seful SIE.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.