Cabinetul Ungureanu. "Lupii tineri" vin la Guvern. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Marti noaptea au avut loc consultari pana tarziu, la Palatul Victoria. Premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, si liderii coalitiei au dezbatut pret de cateva ore lista noilor ministri.

Astfel, a fost aprobat programul de guvernare al noului Cabinet si lista ministrilor, fara ca - la acea vreme - sa fie stabilita si persoana care va prelua Ministerul Economiei, dupa ce Andreea Paul Vass a renuntat la acest portofoliu.

In timpul consultarilor de marti noaptea de la Palatul Victoria, cei din UDMR si-au expus conditiile pentru sustinerea noului Guvern. Cat se poate de punctuale, dorintele acestora se refera la invatamant si infrastructura. Rezolvarea problemei legate de Facultatea de Medicina si Farmacie de la Targu Mures si Autostrada Transilvania sunt doua dintre problemele amintite.

Miercuri dimineata, premierul desemnat Mihai Razvan Ungureanu si-a anuntat componenta Guvernului. Candidatii nominalizati pentru functii de ministri urmeaza sa fie audiati apoi in comisiile de specialitate ale Parlamentului. 

Udrea: Schimbarea ministrilor PDL, cel mai mare act de curaj al clasei politice in ultimii 23 de ani

Citește și
Mihai Razvan Ungureanu
Coalitia a decis ca audierile noilor ministri sa fie incheiate cel tarziu miercuri
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

O lista de nume complet noi propuse pentru fotoliile de ministri este miscarea prin care PDL a surprins marti lumea politica. Nu putem vorbi insa si de o surpriza din punct de vedere al controverselor.

Daca va obtine votul parlamentului, in fruntea guvernului se va aseza Mihai Razvan Ungureanu. De aceeasi varsta cu Emil Boc, Ungureanu a fost unul dintre cei mai tineri ministri de externe ai cabinetului Tariceanu. A demisionat inainte de finalul mandatului dupa ce doi muncitori romani in Irak au fost implicati intr-un scandal de spionaj. Noul premier a terminat facultatea de istorie-filosofie din Iasi, unde preda din 2005 Istoria moderna a Romaniei. Din 2007, este director al Serviciului de Informatii Externe, iar anul trecut a primit o medalie de la presedintele Traian Basescu pentru meritele sale.

In locul lui Gheorghe Ialomitianu, de Finante ar putea raspunde un secretar de stat, Bogdan Dragoi. Are 32 de ani si este de 10 ani analist de afaceri in domeniul telecomunicatiilor.

La Transporturi ar putea veni unul dintre cei mai tineri nominalizati ai cabinetului - Alexandru Nazare, in varsta de 31 de ani si apropiat colaborator al Ancai Boagiu. Au lucrat impreuna intre 2005 - 2007 la Ministerul Integrarii Europene, apoi Nazare a fost secretar de stat la finante si la transporturi.

Cu cele mai putine voturi din partea colegilor de partid, consiliera lui Emil Boc, Andreea Paul Vass, avea totusi sansa sa-i ia locul lui Viorel Ariton, la ministerul Economiei. Supranumita 'doamna de fier', Vass este doctor in economie si s-a remarcat de cand era consilier la Theodor Stolojan. Cu toate acestea, ea a anuntat marti seara ca refuza nominalizarea pentru portofoliul Economiei, mentionand ca "argumentele sunt in primul rand personale" si ca le multumeste colegilor din PDL pentru increderea acordata.

La sefia internelor, Traian Igas ar putea fi inlocuit de Gabriel Berca. Senatorul PDL a fost prefect de Bacau din partea PDL intre 2005 si 2008.

Banii ministerului Dezvoltarii si Turismului ar putea trece in mana lui Cristian Petrescu, un deputat cu studii in educatie fizica si sport si masterate in domeniul ecoturismului.

Pentru ministerul comunicatiilor, in locul lui Viorel Ariton, a fost nominalizat liderul organizatiei de tineret a PDL, Razvan Mustea. Venind dintr-o familie instarita, Mustea este membru al PDL din 2007, dar nu a avut pana acum alte functii inalte.

De agricultura, s-ar putea ocupa deputatul Stelian Fuia. Considerat un apropiat al fostului premier, numele lui Fuia a aparut si cu ocazia altor numiri in executiv.

Nominalizata in sfarsit, Claudia Boghicevici a fost de mai multe ori in discutii pentru a deveni ministrul Muncii.

La educatie, in locul lui Daniel Funeriu, ar putea veni Catalin Ovidiu Baba, secretar de stat la minister, dar si consilier de stat al premierului demisionar Emil Boc.

Desi ocupa portofoliul justitiei din cabinetul Tariceanu, Catalin Predoiu ramane titular de post. La fel si Leonard Orban, ministrul Fondurilor Europene.

Asa cum au spus pana acum, nici UDMR si nici UNPR nu vor face schimbari in portofoliile pe care ei le detin in guvern. Asadar, mediul va ramane in grija lui Borbely, cultura la Kelemen Hunor, iar sanatatea in atributia lui Ladisalu Ritli. Afacerile externe vor fi conduse de Cristian Diaconescu, iar apararea, subordonata lui Gabriel Oprea. 

Cine e Baba, propus la Educatie: apropiat al lui Boc, este acuzat de coruptie de catre UBB

Cine e Berca, propus pentru Interne: fost sef al SGG in Guvernul Tariceanu

Posibilul inlocuitor al Elenei Udrea, Cristian Petrescu, a primit fonduri de 1,7 milioane de euro de la Minister

Cine e Andreea Paul Vass, propusa la Economie: Hazardul favorizeaza numai o minte pregatita

Cine e Nazare, propus la Transporturi: vechi colaborator al lui Boagiu, are teama de zbor

Cine e Mustea, propus la Comunicatii: are Porsche si o colectie de ceasuri de 60.000 de euro

Cine e Dragoi, propus de PDL la Finante: analist in afaceri inca de la 22 de ani

Cine e Boghicevici, invatatoarea din Arad propusa a treia oara la Ministerul Muncii

SINTEZA evenimentelor - marti - 7 februarie

Marti dimineata, coalitia s-a reunit pentru a stabili lista noului Guvern care va fi condus de Mihai Razvan Ungureanu. Luni seara, dupa anuntul presedintelui Traian Basescu, au aparut si primele zvonuri legate de posibilele plecari de la Palatul Victoria.

Conform unor surse citate de gandul.info, mai multi lideri ai partidului apropiati ai lui Vasile Blaga au spus ca ar fi bine ca Elena Udrea sa se retraga, pe motiv ca aceasta aduce un deficit de imagine partidului, comparabil, daca nu mai mare, cu al demisionarului Emil Boc.

Filmul negocierilor:

Participantii la discutii povestesc ca vicepresedintele Sorin Frunzaverde nu s-a ferit sa-l critice nici pe Traian Basescu, pe motiv ca alegerea lui Mihai Razvan Ungureanu pentru a-l inlocui pe Emil Boc ar fi o "greseala". Nu trecusera nici doua ore de la nominalizarea lui Ungureanu, si liderii PDL erau chemati la partid de Emil Boc. "Se cauta nume de ministri!", anuntau pe surse participantii la intalnire.

Acelasi surse spuneau ca nervozitatea si tensiunea sunt in crestere. Inca de la inceput, au aparut taberele. Cea mai vehementa - formata in jurul lui Vasile Blaga si Sorin Frunzaverde - a cerut din start ca niciun ministru cu probleme de imagine sa nu mai intre in Guvern. In fruntea listei - Elena Udrea. Sursele sustin ca, pe rand, mai multi PDL-isti au spus despre fostul ministru al Turismului ca aduce un deficit de imagine partidului mai mare decat Emil Boc.

Cealalta tabara - formata in jurul Elenei Udrea si a organizatiei din Bucuresti a PDL - a propus o atitudine mai "temperata", cu schimbari punctuale de ministri, insa in niciun caz inlocuirea tuturor.

La un moment dat, tabara Blaga - Frunzaverde a amenintat voalat ca unii deputati si senatori ar putea sa nu voteze Guvernul Ungureanu si sa provoace astfel caderea Cabinetului. La toata aceasta infruntare, presedintele Emil Boc ar fi asistat fara sa ia partea uneia sau alteia dintre tabere.

Luni, dupa miezul noptii, Boc a suspendat intalnirea si a amanat decizia pentru a doua zi, la sedinta Colegiului Director al partidului. Marti, la ora 9 dimineata, la Palatul Victoria, liderii coalitiei s-au intalnit cu premierul desemnat. Potrivit unor surse, au stabilit ca numarul ministerelor ramane acelasi, iar partidele componente isi pastreaza actualele portofolii. Ungureanu a stabilit un calendar de intalniri cu fiecare formatiune in parte si a parasit sediul Guvernului. In drumul catre masina i-a salutat si pe jurnalisti.

O ora mai tarziu incepea cea mai asteptata sedinta a zilei in Aleea Modrogan, la sediul PDL. Cele doua tabere create cu o noapte inainte asteptau infruntarea la vot. "Va ramane sau nu Elena Udrea ministru?", se intrebau mai toti PDL-istii. Noaptea - si poate nu doar ea - s-a dovedit un sfetnic bun pentru presedintele partidului. Spre surprinderea tuturor, Emil Boc a pus pe masa o propunere cu care a stins conflictul: "Niciun vechi ministru nu trebuie sa faca parte din noul guvern".

CRONOLOGIA evenimentelor - 7 februarie

ora 23:00 Premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, a transmis presei ca nu va prezenta marti seara lista noului Cabinet, discutiile sale cu liderii coalitiei urmand sa continue.

La ora transmiterii acestei stiri, discutiile dintre Ungureanu si liderii coalitiei, care au inceput in urma cu trei ore, sunt in desfasurare.

ora 22:36 Andreea Paul Vass a anuntat, marti seara, ca a refuzat nominalizarea pentru portofoliul Economiei, mentionand ca "argumentele sunt in primul rand personale" si ca le multumeste colegilor din PDL pentru increderea acordata.

"Nu am de gand sa fac rabat de la drumul meu echilibrat. Toate la timpul lor", a spus Vass, intr-o interventie telefonica la un post de televiziune. Ea le-a transmis multumiri colegilor din PDL care au desemnat-o si a subliniat ca decizia de a refuza nominalizarea tine de argumente personale.

"Le multumesc tare, tare mult colegilor din PDL care si-au pus increderea in mine", a mai spus Vass, refuzand sa faca alte precizari.

ora 21:50 Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marti, raspunzand unei intrebari, ca probabil va fi in continuare ministru al Culturii, in Cabinetul Ungureanu, "daca va vota Parlamentul".

Liderul UDMR a afirmat ca in cadrul sedintei grupurilor parlamentare reunite ale Uniunii, care a avut loc marti seara, au fost "voci foarte importante si foarte critice" in ceea ce priveste participarea orgnanizatiei in continuare in coalitia de guvernare.

El a aratat ca argumentele si discutiile au condus in cele din urma la aceleasi concluzii la care s-a ajuns in urma sedintei Consiliului de conducere. Potrivit afirmatiilor sale, grupurile reunite au acceptat decizia si conditiile care sunt negociate "in acest moment, in aceste ore".

"Cu aceste conditii continuam in seara aceasta discutiile. Nominalizarile, bineinteles, au fost sustinute si, in cazul in care programul de guvernare va arata asa cum trebuie sa arate si protocolul de functionare al coalitiei va fi asa cum credem noi ca trebuie sa fie, atunci maine, poimaine, grupurile noastre, parlamentarii nostrii, senatorii si deputatii vor vota pentru acest guvern, pentru acest program de guvernare", a afirmat presedintele UDMR.

ora 21:45 Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marti, ca "nici nu se pune problema" sa fie nominalizat vicepremier in Cabinetul Ungureanu. Intrebat daca este viabila varianta ca el sa fie nominalizat vicepremier, Kelemen Hunor a raspuns: "Nici nu se pune problema".

De asemenea, liderul UDMR a sugerat, dupa sedinta Consiliului de conducere al organizatiei, ca "nu se contureaza o schimbare" a ministrilor Uniunii.

"Aceasta vom spune domnului Ungureanu in seara aceasta, dupa ce vom finaliza programul de guvernare si dupa ce vom stabili toate punctele din programul de guvernare, iar programul de guvernare este esential si oamenii sunt esentiali, membrii Cabinetului, dar la noi nu se contureaza o schimbare in acest moment", a spus Kelemen, intrebat daca actualii ministri ai UDMR isi vor pastra posturile in viitorul guvern.

ora 20:40 Sinteza declaratiilor lui Kelemen Kunor:

- avem nevoie de o guvernare responsabila;

- vom sustine Guvernul, insa numai cu anumite conditii;

- vom incerca sa gasim solutii pentru majorarea pensiilor si salariilor.

ora 13.05 Andreea Paul Vass, nominalizata de PDL pentru portofoliul Economiei, a obtinut cel mai mic numar de voturi in Colegiul Director al PDL, dintre persoanele propuse de partid ca ministri in Cabinetul Ungureanu, au declarat surse din PDL.

Ea a primit 46 de voturi din 61, in timp ce restul persoanelor propuse pentru celelalte ministere au obtinut in jur de 55 de voturi.

Decizia ca PDL sa propuna noi ministri in Cabinetul Ungureanu a fost luata in unanimitate, dupa ce, cu o seara inainte, au existat divergente pe aceasta tema. Unii democrat-liberali au sustinut ca au facut multe pentru partid si ca ministrii vechi trebuiau sa ramana in Guvern, au mai declarat aceleasi surse.

"Se pare ca noaptea a fost un sfetnic bun", au adaugat sursele citate, referindu-se la decizia luata in unanimitate de Colegiul Director de a propune oameni noi la ministere. Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat, marti, ca propunerea de schimbare a ministrilor PDL a fost luata in Colegiul Director al PDL cu unanimitate, mentionand ca propunerile de noi ministri, care au fost votate nume cu nume, vor fi prezentate premierului desemnat la ora 20.00.

Mihai Razvan Ungureanu a ajuns la o intelegere cu membrii UNPR

ora 13.00 Surse politice au declarat ca propunerile PDL pentru cabinetul Ungureanu sunt urmatoarele: Andreea Paul Vass, Gabriel Berca, Cristian Petrescu, Alexandru Nazare, Stelian Fuia, Catalin Baba, Razvan Mustea, Claudia Boghicevici si Bogdan Dragoi.

Conform surselor citate, deputatul Razvan Mustea, liderul OTPDL, va fi propus pentru conducerea Ministerului Comunicatiilor. De asemenea, secretarul de stat Catalin Baba este propus la Ministerul Educatiei, iar Alexandru Nazare la Transporturi. Deputatul Stelian Fuia este propunerea PDL pentru Ministerul Agriculturii, iar senatorul Gabriel Berca este propus la Ministerul Administratiei si Internelor.

Bogdan Dragoi este propus de PDL la Ministerul Finantelor, Andreea Paul Vass la Ministerul Economiei, Claudia Boghicevici la Munca, iar Cristian Petrescu la Dezvoltare Regionala si Turism.

ora 12.40 Sever Voinescu, purtator de cuvant al PDL: "Este o schimbare de substanta si Partidul Democrat Liberal are din momentul acesta o fata, o expresie guvernamentala noua. Am aratat clar ca am inteles exact ce vor oamenii de la noi. Partidul le ofera oamenilor ceea ce asteptau. "

ora 11.45 Presedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, va propune, marti, la sedinta Consiliului Permanent al Uniunii, largirea numarului de portofolii ministeriale pe care le va detine UDMR in noul Guvern. El a declarat ca ministrii UDMR din Cabinetul Boc au demonstrat ca sunt foarte bine pregatiti din punct de vedere profesional, astfel ca functiile ocupate de acestia trebuie mentinute si eventual adaugate altele noi.

Potrivit lui Tamas, UDMR are specialisti foarte bine pregatiti care ar putea fi nominalizati si pentru alte ministere. Astfel, acesta a afirmat ca va propune la sedinta Consiliului Permanent largirea sferei portofoliilor UDMR in cadrul Guvernului.

ora 11.40 Programul de guvernare al viitorului Guvern este in faza de redactare de catre un grup de experti din care face parte si consilierul economic al premierului, Andreea Paul-Vass, care ar putea fi nominalizat pentru portofoliul Economiei, sustin surse citate de Mediafax. Acest document se bazeaza substantial pe programul Guvernului Boc. Consilierul fostului premier este si copresedinte al Consiliului de Competitivitate, o structura infiintata de Guvern la sfarsitul anului trecut cu scopul de a elabora o strategie economica in domeniul competitivitatii.

ora 11.30 Susrse din PDL sustin ca membrii Colegiului Director al PDL discuta, la aceasta ora, propunerea lui Emil Boc ca ministrii PDL actuali sa nu se regaseasca in componenta Cabinetului Mihai Razvan Ungureanu, iar partidul sa sprijine oameni noi. "Toti ministrii vor fi noi, toti ministrii actuali ai PDL pleaca", au precizat surse din PDL, referindu-se la discutiile care au loc in sedinta Colegiului Director al PDL, in prezenta presedintelui partidului, Emil Boc.

ora 11.00 Un alt nume analizat la aceasta ora pentru functia de ministru al Agriculturii este cel al lui Stelian Fuia, deputat PDL.

ora 10.15 Surse politice au declarat pentru Stirile Pro TV ca Adrian Radulescu ar putea ocupa functia de ministru al Agriculturii, in timp ce numele Andreei Paul-Vass este analizat pentru Economie. De asemenea, Bogdan Dragoi ar putea fi viitor ministru al Finantelor. Un alt nume care este analizat la aceasta ora pentru functia de ministru al Comunicatiilor este cel al lui Cristian Boureanu.

ora 10.10 Surse oficiale citate de Mediafax au declarat ca premierul desemnat Mihai Razvan Ungureanu intentioneaza sa prezinte lista propusa pentru viitorul guvern in cursul serii de marti, dupa ce va incheia consultarile cu reprezentantii coalitiei.

Lista va fi prezentata intr-o noua reuniune a liderilor coalitiei, pregatita pentru ora 20.00, au aratat sursele.

ora 10.00 Conducerea UNPR i-a solicitat premierului desemnat Mihai Razvan Ungureanu ca liderii Cristian Diaconescu si Gabriel Oprea sa ramana in viitorul Guvern cu aceleasi portofolii ministeriale pe care le-au detinut si in Cabinetul Boc, spunand ca nu accepta nicio modificare, au declarat surse politice citate de Mediafax.

Aceasta solicitare a fost formulata in sedinta de dimineata a liderilor coalitiei cu premierul desemnat.

ora 09.30 Surse citate de Mediafax sustin ca senatorul PDL Gabriel Berca ar putea prelua portofoliul Administratiei si Internelor in Cabinetul condus de Mihai Razvan Ungureanu. Senatorul Gabriel Berca de Bacau este membru in Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii. Berca, fost membru PNL, a detinut in Cabinetul Tariceanu functia de sef al Secretariatului General al Guvernului.

ora 09.00 Premierul desemnat Mihai Razvan Ungureanu a venit la Palatul Victoria, unde va avea consultari cu liderii coalitiei pentru formarea noului Guvern.

Care sunt persoanele care ar putea lucra cu Ungureanu in viitorul Guvern

Mihai Razvan Ungureanu ar putea avea o buna colaborare cu Anca Boagiu, pe care o aprecia din perioada in care detineau portofoliile de Externe si, respectiv, de Integrare UE, sub conducerea lui Calin Popescu Tariceanu. De asemenea, Leonard Orban, Cristian Diaconescu si Gabriel Oprea sunt, in continuare, pe lista membrilor Executivului. Orban este apreciat, profesional, de premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, care l-a sustinut pe fostul negociator cu UE pentru postul de comisar european pentru multiligvism.

Un nume care a produs discordie in sanul PDL ... este cel al Elenei Udrea - unele voci din partid, cum ar fi cea a lui Sorin Frunzaverde, opunandu-se cooptarii sale in noul Cabinet Ungureanu.

O decizie finala va fi luata marti, in urma sedintelor succesive ale Coalitiei si partidelor, urmand ca audierile ministrilor in Parlament sa fie facute rapid miercuri, iar un vot de investitura pentru noul cabinet sa fie dat joi. Grupurile din actualul arc guvernamental detin cu aproximativ 30 de parlamentari mai mult decat opozitia.

Marti dimineata, primii pe lista plecarilor erau titularii de la Interne, Finante, Economie, Agricultura si Comunicatii. Potrivit unor surse citate de Mediafax, exista deja o lista a ministrilor care ar ramane in continuare in Guvern. Este vorba despre Catalin Predoiu, Laszlo Borbely, Kelemen Hunor, Leonard Orban, Cristian Diaconescu, Gabriel Oprea, Sulfina Barbu, Anca Boagiu, Daniel Funeriu si Elena Udrea.

De asemenea, conform unor surse, dimineata, pe lista de inlocuiri se aflau: ministrul de Interne, Traian Igas, ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, ministrul Economiei, Ion Ariton si ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.

Care este procedura prevazuta de Constitutie

Potrivit Constitutiei, mandatul premierului interimar nu poate depasi 45 de zile, iar candidatul pentru functia de prim-ministru, desemnat de presedinte dupa consultari cu partidele, va cere, in termen de 10 zile de la desemnare, votul de incredere al Parlamentului asupra programului si a intregii liste a Guvernului.

Pe de alta parte, candidatul pentru functia de prim-ministru va cere, in termen de 10 zile de la desemnare, votul de incredere al Parlamentului asupra programului si a intregii liste a Guvernului. Alineatul 3 al articolului arata ca programul si lista Guvernului se dezbat de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna, iar Parlamentul acorda incredere Guvernului cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor.

Candidatii pentru functia de ministru nominalizati de premierul desemnat de presedinte sunt audiati in comisiile de specialitate reunite din Parlament, votul acestora fiind consultativ. Pe de alta parte, conform legii fundamentale, refuzul de a acorda increderea unui Cabinet timp de 60 de zile si numai dupa respingerea a cel putin doua propuneri in acest sens aduce, in principiu, dizolvarea Parlamentului.

"Dupa consultarea presedintilor celor doua Camere si a liderilor grupurilor parlamentare, presedintele Romaniei poate sa dizove Parlamentul, daca acesta nu a acordat votul de incredere pentru formarea Guvernului in termen de 60 de zile de la prima solicitare si numai dupa respingerea a cel putin doua solicitari de investitura", se arata in primul alineat al articolului 89 al Constitutiei.

Conform articolului 89 din Constitutie, "dupa consultarea presedintilor celor doua Camere si a liderilor grupurilor parlamentare, Presedintele Romaniei poate sa dizolve Parlamentul, daca acesta nu a acordat votul de incredere pentru formarea Guvernului in termen de 60 de zile de la prima solicitare si numai dupa respingerea a cel putin doua solicitari de investitura".

Grupurile din actualul arc guvernamental detin cu aproximativ 30 de parlamentari mai mult decat opozitia. Puterea are la Senat 68 de reprezentanti, iar opozitia are 66 de senatori. La Camera, puterea se poate baza pe 176 de voturi, in timp ce PSD si PNL au, impreuna, 147 de parlamentari. In afara de acestia, mai sunt cinci deputati si un senator independenti.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Opozitia va vota impotriva cabinetului pe care il va propune Mihai Razvan Ungureanu
Opozitia va vota impotriva cabinetului pe care il va propune Mihai Razvan Ungureanu

Opozitia a anuntat deja ca va vota impotriva cabinetului pe care il va propune Mihai Razvan Ungureanu. Fara sa-l critice direct pe seful SIE, liderii PSD si PNL nu sunt de acord cu numirea unui director de serviciu secret in fruntea Executivului.

Coalitia a decis ca audierile noilor ministri sa fie incheiate cel tarziu miercuri
Coalitia a decis ca audierile noilor ministri sa fie incheiate cel tarziu miercuri

Liderii coalitiei au convenit sa inceapa inca de marti dimineata consultarile pentru formarea viitorului guvern, astfel incat audierile in Parlament ale noilor ministri sa fie incheiate cel tarziu miercuri, au declarat surse oficiale.

Ziua in care Romania a avut 3 premieri: Boc demisionar, Predoiu interimar, Ungureanu desemnat
Ziua in care Romania a avut 3 premieri: Boc demisionar, Predoiu interimar, Ungureanu desemnat

Presedintele Traian Basescu a anuntat noul premier-desemnat al Romaniei, in persoana lui Mihai Razvan Ungureanu, seful SIE.

Recomandări
Alţi doi cetăţeni români au fost identificaţi ca fiind decedaţi din cauza inundaţiilor din Spania. Bilanţul: 9 români morți
Alţi doi cetăţeni români au fost identificaţi ca fiind decedaţi din cauza inundaţiilor din Spania. Bilanţul: 9 români morți

Alţi doi români dați dispăruţi după inundaţiile din Valencia au fost identificaţi si declarati morți, a anunțat joi seară ministerul nostru de Externe.

Donald Trump promite o ”armată puternică” a SUA şi sfârşitul războaielor din Orientul Mijlociu şi Ucraina
Donald Trump promite o ”armată puternică” a SUA şi sfârşitul războaielor din Orientul Mijlociu şi Ucraina

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a promis joi o "armată puternică" şi sfârşitul războaielor din Orientul Mijlociu şi Ucraina.

Rusia a atacat cu drone sudul Ucrainei, în special Odesa. Cel puţin un om a murit, iar alți opt sunt răniţi
Rusia a atacat cu drone sudul Ucrainei, în special Odesa. Cel puţin un om a murit, iar alți opt sunt răniţi

Armata rusă a lansat joi seara un atac cu drone dinspre Marea Neagră către regiunile sudice ale Ucrainei, lovind cu precădere Odesa. Cel puţin un om a murit, iar alți opt sunt răniţi, relatează Ukrainskaia Pravda, potrivit News.ro.