Ce spune premierul Victor Ponta despre eventualele abuzuri ale ANAF: "Vad ca exista o fratie a evazionistilor fiscali"

Ultima actualizare: 02-04-2015 07:06
Victor Ponta

Eventuale abuzuri ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in combaterea evaziunii fiscale vor fi sanctionate, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

UPDATE 14:50 Premierul a revenit pe pagina sa de Facebook cu o serie de precizari referitor la aceasta declaratie si la comentariile pe care le-a generat.

"Doresc sa lamuresc situatia foarte clar si sa explic refuzul meu de azi de a raspunde la intrebarea unui anume jurnalist ( si chiar as dori sa aflu parerea celor care citesc aceasta pagina de FB!).

Ocupand o functie publica, platita din banii contribuabililor, este corect si obligatoriu sa raspund la intrebarile ( si sa particip la emisiunile) tuturor reporterilor si jurnalistilor reprezentand companiile de presa care platesc corect taxe si impozite - oricat de critice sunt acestea fata de activitatea mea!

Ca sef al Guvernului insa, in contextul eforturilor de combatere a evaziunii fiscale, trebuie sa dau un semnal clar de avertizare a celor care fac evaziune fiscala, nu platesc nici macar contributiile sociale ale salariatilor (uneori nici salariile!) si fac concurenta neloiala celor cinstiti si corecti. Si primul gest normal e sa nu raspund in niciun fel intrebarilor acestora!

Daca patronii si managerii lor se hotaresc sa intre in legalitate si normalitate inseamna ca scopul a fost atins. Altfel nu as face decat sa incurajez asemenea atitudini ( inclusiv atacurile la adresa ANAF din partea celor subiectivi deoarece se afla chiar ei in culpa).
Astept cu interes opinia dvs si va multumesc.
"

anaf
 

Intrebat de presa, la finalul sedintei Biroului Permanent National al PSD, daca este normal ca ANAF sa inchida firme pentru 3,5 lei, Ponta a raspuns ca, daca exista abuzuri facute de ANAF, acestea vor fi sanctionate.

"Daca exista abuzuri facute de catre cei de la ANAF, cu siguranta aceste abuzuri vor fi sanctionate, dar, in acelasi timp, vad ca exista o fratie a evazionistilor fiscali. Avem companii, si in media, care datoreaza bugetului de stat peste 100 milioane lei si, evident, ei atunci se lupta cu ANAF sa nu plateasca taxe si impozite. Cred ca ar fi corect ca cei care critica, in primul si in primul rand, sa isi plateasca ei taxele si impozitele, pentru ca altfel, cand nu platesti nicio taxa si niciun impozit, e asa usor sa critici. De la mic la mare, toata lumea trebuie sa respecte legea", a spus Ponta.

Vineri, Ponta afirma ca inspectorii Directiei Antifrauda trebuie sa aplice politica de combatere a evaziunii fiscale cu duritate, dar in limita legii si a bunului-simt, fara excese.

Mesajul a fost transmis dupa ce, in ultimele zile, in presa au fost relatate cazuri in care inspectorii Directiei Antifrauda a ANAF au inchis numeroase magazine si localuri inclusiv pentru sume derizorii provenite din "bacsis" sau sume nefacturate de 1-5 lei, patronii unitatilor acuzand inspectorii ANAF de exces de zel. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO