Un politician interlop din Rusia folosea o identitate falsă din România. Cum a fost prins

Ultima actualizare: 24-02-2019 10:48
Glazkov
vk.com

Căutat de autorităţile ruse pentru fraudă, Evghenâi Glazkov, politician din Volgograd, a fost prins în Suedia folosind un paşaport românesc fals.

În vârstă de 46 de ani, Glazkov a fugit din Rusia în 2017, după ce a fost condamnat pentru o fraudă cu asigurări auto, comisă în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Local din Volgograd, împreună cu alţi politicieni locali. Nu era la prima condamnare – în 2013 a primit 2 ani şi jumătate într-o colonie penală după ce a încercat să escrocheze patronul unui restaurant cu ajutorul şefului FSB din oraş.

Glazkov a fost prins după ce autorităţile ruse le-au transmis celor suedeze informaţii privind prezenţa lui în ţara scandinavă, sub o identitate falsă. „Conducea o organizaţie criminală formată din foşti agenţi FSB”, scrie ziarul Expressen. Prejudiciul pentru care era căutat e estimat la peste un milion de coroane suedeze – circa 450.000 de lei.

Fostul politician, dat în urmărire internaţională, se ascundea în Saltsjo Boo, un orăşel din regiunea Stockholm. Folosea un paşaport românesc şi stătea într-un imobil care apărea ca fiind scos la vânzare de un cetăţean rus.

Agenţii Fast-gruppen, unitatea care se ocupă cu depistarea celor care au fugit de lege, au descoperit în casa vecină un alt infractor căutat de ani buni în toată Europa, un traficant de droguri din Estonia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO