Sute de biciclisti au pedalat fara haine in Peru: "Unii participa dezbracati complet, altii si-au pictat trupurile"

Ultima actualizare: 18-03-2015 06:53

Sute de biciclisti in costumatii sumare au pedalat, intr-un protest inedit, pe bulevardele centrale din capitala peruana, Lima.

Curajosii chiar au renuntat complet la haine, ca sa atraga atentia autoritatilor - dar si soferilor - asupra traficului haotic din oras. Alarmati de cresterea numarului de accidente, biciclistii cer masuri legislative care sa-i protejeze, dar si respect - din partea celorlalti participanti la trafic.

Bicicistii si-au dat intalnire in cartierul Miraflores, unul dintre cele mai moderne, dar si mai aglomerate din Lima. Au pornit apoi grupuri - grupuri pe bulevarde si pe strazile principale, nu inainte sa semneze petitia catre primarie, si sa se debaraseze de imbracaminte, fiecare cat a indraznit.

Octavio Zegarra, organizator: "Unii participa dezbracati complet, altii si-au pictat trupurile, ori au venit deghizati. Fiecare cum a vrut, important este ca oamenii au venit sa ceara "democratizarea strazilor"."

Biciclistii se plang ca nu doar soferii nu tin cont de ei in trafic: nici primaria nu s-a gandit la ei, sau la pietoni, cand a largit carosabilul si a construit pasaje, in incercarea de a face din Lima un oras modern.

Biciclist: "Traficul este si mai haotic, a crescut numarul oamenilor morti in accidente, iar pe strazi ies din ce in ce mai putini biciclisti, pentru ca se simt vulnerabili."

Aceasta a fost a zecea demonstratie a biciclistilor la Lima, dar si ultima - potrivit organizatorilor. Pana acum nicio autoritate nu a luat in calcul dorintele lor, asa ca biciclistii peruani vor sa caute noi forme de manifestare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO