Statul Islamic a ajuns pana in Siberia. Tineri recrutati in Novosibirsk ca sa isi dea viata in Siria


Ultimul update: Vineri 13 Februarie 2015 06:49
Data publicarii: Marti 10 Februarie 2015 12:08
Categorie: Stiri externe
steagul Statului Islamic

Autoritatile ruse ancheteaza riscul ca in Novosbirsk, cel mai mare oras din Siberia, sa fi aparut in ultimele luni o celula islamista radicala

Ministerul de Interne de la Moscova a anuntat ca a demarat o ampla investigatie in Novosibirsk, dupa ce la Universitatea din acest oras, al treilea ca marime din federatia Rusa, a fost semnalata o celula islamista radical. Potrivit Siberian Times, un student originar din Kazahstan care venise cu o bursa de studiu a profitat de aceasta ca sa recruteze din randul colegilor sai luptatori pentru Statul Islamic.

Se pare ca tanarul musulman nu a reusit sa adune adepti dornici sa mearga in Siria si sa moara pentru SI, astfel incat a plecat singur spre Orientul Mijlociu. Anchetatorii spun ca este un caz izolat, deoarece “societatea rusa este sanatoasa”. In Novosbirsk exista 5 moschei iar 1% din populatia regiunii se declara de religie islamica.

Citeste si: Cetatean moldovean, membru al organizatiei teroriste Statul Islamic. "Sharia este singura lege"

Pe teritoriul Rusiei s-au inregistrat pana la ora actuala aproape 60 de cazuri de recrutari pentru Statul Islamic, insa acesta este primul din Siberia. Gruparea terorista se afla pe lista neagra a procurorilor rus.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO