Presupus cetatean moldovean, membru al organizatiei teroriste Statul Islamic. "Sharia este singura lege". VIDEO

Ultima actualizare: 09-01-2015 07:01
Ibrahim Moldovi

In ciuda zvonurilor privind recrutarea de voluntari pentru Statul Islamic in Romania si Bulgaria, Republica Moldova pare sa fi fost prima tara din zona care are nefericita onoare de a se lauda cu un voluntar islamist

Un islamist care se prezinta drept cetatean moldovean si este membru al grupului terorist Stat Islamic in Irak si Siria (SIIS) ofera justificari, intr-o inregistrare video, in favoarea crearii unui califat islamic, conform Institutului SITE, care monitorizeaza site-urile fundamentaliste.

Intr-o inregistrare video difuzata de centrul media Al-Hayat, islamistul Abdullah al-Moldovi, care se prezinta drept cetatean al Republicii Moldova, contesta pretentiile rebelilor talibani afgani privind instituirea propriului califat, argumentand ca singurul califat legitim este cel creat in Siria si Irak de grupul terorist sunnit Stat Islamic.

 

"Grupul terorist Stat Islamic intruneste conditiile pentru instituirea unui califat, pentru ca este gardianul doctrinei islamice si administratorul afacerilor globale, nerecunoscand frontierele necredinciosilor si declansand jihadul", afirma Abdullah al-Moldovi, un combatant al grupului terorist Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant - SI/SIIS/SIIL). "Statul islamic este o obligatie a musulmanilor. Sharia (legea islamica musulmana - n.red) este singura lege a acestui stat", adauga Abdulah al-Moldovi. Numele real al combatantului islamist nu este precizat.

Grupul terorist sunnit Stat Islamic ocupa vaste regiuni din Irak si Siria, unde a instituit un "califat". Organizatia islamista are disensiuni cu reteaua terorista Al-Qaida si cu asociatii acesteia, talibanii afgani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO