O înjurătură adresată unui politician, ultimele cuvinte ale unui condamnat la moarte înainte de execuție

Donald Dillbeck
Florida Department of Corrections

Un deținut condamnat la moarte pentru o serie de crime în Florida și-a folosit ultimele cuvinte înainte de a fi executat pentru a-l critica pe guvernatorul Ron DeSantis, susținând că liderul republican „a făcut mult mai rău” decât el.

 

Cu doar câteva minute înainte ca Donald Dillbeck, în vârstă de 59 de ani, să fie executat în camera morții din închisoarea de stat din Florida, joi seară, el a recunoscut că a rănit oameni când „era tânăr”, dar și-a salvat ultimul comentariu pentru a-l chema pe DeSantis, potrivit Newsweek.

„Știu că am rănit oamenii când eram tânăr. Am greșit într-adevăr. Dar știu că Ron DeSantis a făcut mult mai mult rău. A luat multe de la o grămadă de oameni. Vorbesc în numele tuturor bărbaților, femeilor și copiilor. Ne apasă cu piciorul pe gât”, a spus Dillbeck

De asemenea, bărbatul i-a adresat o înjurătură guvernatorului statului Florida.

Imediat după ce Dillbeck a rostit aceste cuvinte, oficialii de la Departamentul de Corecție din Florida i-au administrat trei medicamente care l-au sedat, l-au paralizat și apoi i-au oprit inima. Dillbeck a fost declarat decedat la ora locală 18:13, la 11 minute după administrarea medicamentelor.

Citește și
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Corecție din Florida, Michelle Glady, a declarat reporterilor că Dillbeck s-a trezit devreme joi dimineață și a vizitat un „consilier spiritual” înainte de a mânca o ultimă masă formată din creveți prăjiți, ciuperci, inele de ceapă, înghețată cu nuci pecan, un baton de ciocolată și plăcintă cu nuci pecan.

 

Donald Dillbeck a fost executat joi pentru că a ucis o femeie în 1990, după ce a scăpat din închisoare. Acesta a înjunghiat-o în parcarea unui mall.

Execuţia a fost prima în Florida în aproape 4 ani şi a treia sub conducerea guvernatorului republican Ron DeSantis.

Dillbeck avea 15 ani când a înjunghiat un bărbat în Indiana în timp ce încerca să fure un aparat de radio. A fugit în Florida, unde polițistul Dwight Lynn Hall l-a găsit într-o parcare din Fort Myers Beach. În timp ce Hall îl percheziționa, Dillbeck l-a lovit și a reușit să fugă. Polițistul a reușit să îl prindă din urmă, însă Dillbeck i-a luat pistolul și l-a împușcat de două ori.

Acesta a fost condamnat pe la închisoare pe viață pentru uciderea polițistului. Bărbatul a primit dreptul de a munci în afara închisorii, iar la 11 ani după ce a fost închis, în timp ce orga un eveniment pentru seniori, a reușit să fugă.

Și-a cumpărat un cuțit și a fugit în Tallahassee. Acolo, Vann își aștepta familia la mașină, în parcarea unui mall. Dillbeck s-a apropiat de mașina ei cu cuțitul și i-a cerut să îl ducă undeva, conform documentelor depuse în instanță.

Femeia a încercat să plece, însă nu a reușit. Dillbeck a înjunghiat-o de peste 20 de ori și i-a tăiat gâtul, potrivit instanței. Bărbatul i-a furat mașina, dar a făcut accident după scurt timp și a fost prins.

 

Copiii lui Vann, Tony şi Laura, au dat o declaraţie după execuţie: "În urmă cu 11.932 de zile, Donald Dillbeck ne-a ucis cu brutalitate mama. Ni s-au furat ani de amintiri alături de ea, iar de atunci a fost foarte dureros".

Aceştia i-au mulţumit lui DeSantis pentru că a efectuat execuţia, spunând că aceasta "ne-a dat un oarecare final".

 

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
„Dacă șeful îți cere să transporți cadavre, o faci?”. Cum a ajuns un șofer român să fie condamnat la închisoare în Franța
„Dacă șeful îți cere să transporți cadavre, o faci?”. Cum a ajuns un șofer român să fie condamnat la închisoare în Franța

Un șofer român de TIR a fost condamnat la 20 de luni de închisoare în Franța. După ce va fi eliberat, bărbatul va fi expulzat, iar timp de zece ani nu va avea voie să intre în această țară.

Ce au descoperit polițiștii în blocurile de brânză dintr-un depozit. Valorează peste 20 de milioane de euro. VIDEO
Ce au descoperit polițiștii în blocurile de brânză dintr-un depozit. Valorează peste 20 de milioane de euro. VIDEO

Doi bărbați au fost condamnați în Marea Britanie după ce poliția a confiscat cocaină în valoare de peste 20 de milioane de euro sterline ascunsă în blocuri de cașcaval, potrivit Sky News.

Elon Musk: Viitorul președinte al Americii ar putea să fie un robot
Elon Musk: Viitorul președinte al Americii ar putea să fie un robot

Elon Musk, care a avertizat că inteligența artificială ar putea depăși oamenii în decurs de un an, face preziceri legate de alegerile din SUA.

Recomandări
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului.
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului. "Lansarea atâtor rachete şi drone va primi un răspuns"

Cabinetul de război din Israel a luat decizia de a riposta "clar şi puternic" împotriva Iranului pentru atacul cu rachete şi drone de sâmbătă seara, informează postul de televiziune israelian Canal 12, citat de The Times of Israel.

Noi detalii despre intervenția avioanelor britanice din România în sprijinul Israelului. Precizările lui Rishi Sunak
Noi detalii despre intervenția avioanelor britanice din România în sprijinul Israelului. Precizările lui Rishi Sunak

O parte dintre avioanele Typhoon pe care Marea Britanie le avea în România - la Mihail Kogalniceanu - au fost trimise în Orientul Mijlociu pentru apărarea Israelului.

România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat
România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat

Valul de căldură din ultimele zile aduce, dincolo de bucuria verii, și vești proaste, mai ales pentru agricultori. Rezerva de apă din sol, și așa puţină, după o iarnă fără zăpadă, este din ce în ce mai scăzută.