Situatie de urgenta in nord-estul SUA din cauza viscolului. Milioane de oameni sunt blocati in locuinte. IMAGINI LIVE

ninsori SUA

New York-ul s-a transformat de luni noapte intr-un "oras fantoma", din cauza unui viscol foarte puternic. Podurile si tunelurile au fost inchise, transportul in comun, oprit, iar circulatia rutiera, interzisa.

Citeste in articol:
-► Imagini live din New York
-►
Milioane de oameni, blocati in locuinte
-► Mesajul primarului New York-ului

Luni, 26 ianuarie 2015 la ora 23.00 (06.00 ora Romaniei), podurile si tunelurile din New York erau inchise, metroul si autobuzele oprite si nimeni nu avea dreptul sa circule in oras, cu exceptia vehiculelor de urgenta, precum ambulantele sau utilajele de deszapezire, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

O avertizare de viscol este valabila pana miercuri, 28 ianuarie 2015 in sapte state din nord-est, intre care si New York, afectand milioane de americani care se grabeau luni sa se intoarca acasa pentru a evita ninsorile insotite de vant puternic anuntate pentru noaptea de luni spre marti.

 

Ninsorile s-au oprit in cursul in serii la New York, dar dupa cateva ore au reinceput.

Citește și
Vincent LeForet, New York
Imaginile fascinante cu un New York in "miniatura" surprinse de un fotograf din elicopter. "A fost o experienta terifianta"
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

Vezi IMAGINI LIVE din New York:


Broadcast live streaming video on Ustream

Milioane de oameni, blocati in locuinte in nord-estul Statelor Unite, din cauza viscolului

Milioane de persoane sunt blocate in locuinte, pe coasta de est a Statelor Unite, in a doua zi de viscol care paralizeaza zone din statele New York, Connecticut, New Jersey, New England si Massachusetts, in timp ce mii de zboruri au fost anulate, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Starea de urgenta a fost decretata in sapte state din nord-estul Statelor Unite, iar peste 7.100 de zboruri au fost anulate luni si marti din cauza ninsorilor abundente si a rafalelor de vant care au ajuns la 110 km/h.

Toate cursele aeriene au fost anulate la aeroporturile LaGuardia din New York si Logan din Boston. Numeroase zboruri au fost anulate pe aeroportul international John F. Kennedy din New York.

Pentru prima data in istorie, metroul din New York a fost oprit, iar primarul Bill de Blasio a inchis toate scolile si le-a ordonat soferilor sa evite deplasarile.

Interdictii de circulatie au fost emise si in statele Connecticut, New Jersey si Massachusetts.

La Boston, serviciile de transport public au fost suspendate.

Zona cea mai afectata este Long Island (New York), unde stratul de zapada masoara 40 de cm.

Mesajul primarului Bill de Blasio

Sute de utilaje de deszapezire si angajati municipali au fost mobilizati, iar primarul Bill de Blasio a cerut populatiei sa iasa din casa cat mai putin posibil. El a anuntat ca scolile vor ramane inchise marti.

"De obicei, ma intorc acasa in jur de 18.00 sau 18.30. Dar astazi am plecat cu doua ore mai devreme", marturiseste in gara Grand Central, aproape goala in mijlocul dupa-amiezii, Joseph Burke, un avocat care locuieste la periferie.

Potrivit serviciilor nationale de meteorologie, in cursul noptii de luni spre marti ar urma sa se astearna un strat de 24 de centimetri de zapada la New York, cu rafale de vant de pana la 69 de kilometri pe ora, si 21 de centimetri in cursul zilei de marti, adaugandu-se celor 11 centimetri care s-au acumulat deja luni in Central Park.

Imagini LIVE din New York:

"Furtuna se va agrava in cursul noptii", a declarat luni dupa-amiaza guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, anuntand inchiderea metroului, care functioneaza de principiu 24 de ore din 24, pe o durata nedeterminata.

Imagini LIVE din Boston:


Broadcast live streaming video on Ustream

Trenurile de la periferie, trenurile care leaga Boston de New York, tunelurile, podurile si parcurile au fost, de asemenea, inchise pentru o perioada nedeterminata.

Broadway a anulat luni seara celebrele spectacole, sediul ONU ar urma sa ramana inchis marti, dar Bursa se va deschide. Functionarii neesentiali ai statului au fost rugati sa ramana acasa.

 

In perspectiva viscolului, pe care agentia nationala de meteorologie il descrie drept "potential istoric", o interdictie de circulatie a fost decretata in mai multe state din nord-est, intre care New York, Connecticut, New Jersey si Massachusetts.

Peste 2.700 de zboruri au fost anulate luni si peste 3.700 marti. "Nu este o furtuna tipica", a insistat luni primarul din New York. "Intoarceti-va acasa", a adaugat el, reiterand ca viscolul ar urma sa fie "unul dintre cele mai mari din istoria orasului" cu 8,4 milioane de locuitori.

Recordul pentru o furtuna de zapada la New York dateaza din 2006, cand in Central Park a fost masurat un strat de 68,32 centimetri de zapada la 11 si 12 februarie.

Furtuna actuala, care va cuprinde o banda de peste 450 de kilometri din Philadelphia pana in Maine, ar urma sa se indeparteze progresiv miercuri.

"Newyorkezii trebuie sa se pregateasca pentru posibile pene de electricitate, din cauza rafalelor de vant care ar putea sa culce la pamant linii de inalta tensiune si copaci", a avertizat guvernatorul statului New York.

Newyokezii ingrijorati au devalizat supermarketurile duminica si luni pentru a-si face provizii, asteptand totusi in frig inainte de a putea intra sa cumpere paine, lapte, fructe si legume.

"Nu am nimic de mancare. Am nevoie de provizii. Cine stie daca maine voi mai putea iesi din casa", marturiseste Rosa Ramirez, o dominicana care asteapta la coada in fata supermarketului Whole Foods din Union Square, in Manhattan.

In regiunea Boston, unde sunt asteptati 50 pana la 70 de centimetri de zapada, rafalele de vant ar putea depasi 100 de kilometri pe ora.

 

Scolile vor fi inchise marti. Selectia juriului in procesul lui Djohar Tarnaev, acuzat de atentatele din Boston din 2013, a fost suspendata, iar tribunalul va fi inchis marti.

Lipsa de vizibilitate, ninsoarea si vantul fac circulatia deosebit de periculoasa, au insistat autoritatile din toate statele afectate, dintre care mai multe au decretat stare de urgenta.

"Numeroase drumuri sunt impracticabile", a subliniat serviciul national de meteorologie. Deplasarile vor fi extrem de periculoase din cauza ninsorilor abundente si a vantului puternic.

Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Citește și...
ABC News: Angajat al unei banci din New York, arestat de FBI pentru spionaj in favoarea Rusiei
ABC News: Angajat al unei banci din New York, arestat de FBI pentru spionaj in favoarea Rusiei

Biroul Federal de Investigatii din Statele Unite a anuntat, luni, arestarea unui angajat bancar din New York suspectat ca ar fi agent rus de spionaj, relateaza ABC News.

Imaginile fascinante cu un New York in
Imaginile fascinante cu un New York in "miniatura" surprinse de un fotograf din elicopter. "A fost o experienta terifianta"

Oameni de afaceri, vedete sau simpli calatori, e greu sa gasesti printre ei persoane care sa iti spuna ca New York-ul nu se afla printre orasele lor preferate.

Momentul in care un politist american impusca un suspect, surprins de camera corporala a ofiterului. VIDEO
Momentul in care un politist american impusca un suspect, surprins de camera corporala a ofiterului. VIDEO

Un politist din Oklahoma a impuscat mortal un barbat in varsta de 21 de ani, care a fugit dupa ce agentul a gasit asupra lui o arma. Momentul a fost filmat de camera montata pe pieptul politistului.

Recomandări
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România

Aeroportul Internaţional Dubai (DXB) a fost transformat într-un adevărat lac, marți, din cauza furtunii violente care a lovit orașul din Emiratele Arabe Unite.

România, ajutată de SUA să doboare dronele rusești care ne trec granița. „Există un plan cuprinzător”
România, ajutată de SUA să doboare dronele rusești care ne trec granița. „Există un plan cuprinzător”

Asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de stat american, James O'Brien, a declarat, marţi, că SUA lucrează cu România în ceea ce priveşte ameninţările venite în contextul războiului din Ucraina.  

Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau
Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau

Creşterea numărului incidentelor militare, atacuri cibernetice de sorginte rusă, posibilitatea infiltrării serviciilor secrete ruse în rândul refugiaţilor ucraineni, printre riscurile determinate de continuarea conflictului dintre Rusia şi Ucraina.