Orasele New York si Boston vor fi lovite de o furtuna de zapada istorica: "Pregatiti-va pentru ceva rau"

Dată publicare: 26-01-2015 08:54
Dată actualizare: 29-01-2015 00:04


Furtuna

Primarul orasului New York a avertizat duminica asupra producerii unei furtuni de zapada care ar putea fi "una dintre cele mai importante din istoria acestui oras".

Aceasta furtuna, insotita de rafale violente de vant va aduce ninsori abundente in nord-estul Statelor Unite luni si marti, a anuntat serviciul national de meteorologie, care a emis un avertisment de viscol pentru New York si Boston, pana la frontiera canadiana. In urma acestui episod s-ar putea forma un strat de 60-90 de centimetri de zapada la New York, potrivit primarului Bill de Blasio.

Este vorba "foarte probabil de una dintre furtunile de zapada cele mai importante din istoria acestui oras. Pregatiti-va pentru ceva mai rau decat ce am vazut pana in prezent", a declarat el intr-o conferinta de presa, invitand newyorkezii sa se pregateasca.

"Sa nu subestimam aceasta furtuna", a adaugat el, cerandu-le newyorkezilor sa ramana in interiorul locuintelor atat cat este posibil. "Newyorkezii nu trebuie sa plece la drum maine", a declarat el, afirmand, de asemenea, ca scolile vor fi probabil inchise marti, 27 ianuarie 2015.

Duminica seara, numeroase supermarketuri din oras au fost luate cu asalt de locuitorii ingrijorati. in cartierul Chelsea, in centrul Manhattanului, o coada de asteptare s-a format pe trotuar pentru a se putea intra in magazinul Trader Joe's de pe Six Avenue.

Peste 50 de milioane de persoane din nord-est ar putea fi afectate de aceasta furtuna de zapada, care risca sa paralizeze transporturile. Inca de duminica mai multe companii aeriene le-au propus calatorilor sa schimbe gratuit zborurile, in conditiile in care sute de curse aeriene au fost anulate.

La Boston, primarul Martin Walsh le-a cerut concetatenilor sai sa se ocupe de vecinii lor vulnerabili.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO