Decembrie, luna shopping-ului online in Marea Britanie


Ultimul update: Joi 26 Aprilie 2012 08:40
Data publicarii: Luni 08 Decembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri externe
Shooping on-line

Frenezie de Craciun, pe internet. Milioane de britanici s-au inghesuit la cumparaturile de sarbatori, in asa numita "mega-luni".


Potrivit statisticilor, in a doua zi de luni din decembrie, vanzarile pe internet bat fara mila magazinele clasice, la care clientii nu mai ajung sau nu mai vor sa se lupte cot la cot cu alte mii de oameni pentru o jucarie, o sticla de sampanie sau ultima moda in materie de decorat bradul.

Firmele de comert online s-au pregatit cum se cuvine pentru ziua cea mai lunga. Doar se asteapta la peste doua milioane de achizitii pe internet, a caror valoare ar putea depasi fabuloasa suma de 230 de milioane de lire sterline. Adica aproximativ 450 de milioane de dolari, pentru o zi de munca.

Potrivit statisticillor, comerciantii se asteapta ca anul acesta sa vanda in fiecare secunda 27 de obiecte pe internet, in timp ce numarul cadourilor achizitionate online ar putea ajunge la aproape 90% din totalul cumparaturilor.

Exista mai multe explicatii pentru schimbarea de atitudine a cumparatorilor, care prefera tranzactiile virtuale, cumparaturilor traditionale. Nu mai au timp destul ca sa bata magazinele, nici macar daca sunt grupate in mall-uri, si se tem de inghesuiala si timp pierdut. Tot din lipsa de timp a aparut fenomenul "cumparaturilor online de la serviciu", iar patronii au capitulat in fata realitatii, chiar daca totul se intampla pe banii lor.

Romanii o fac mai usor pe Internet! Shoppingul online

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO