Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 19 aprilie. Peste 40.000 de decese în SUA

×
Codul embed a fost copiat

Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 19 aprilie. Până în prezent, la nivel global s-au înregistrat peste 2,3 milioane de cazuri confirmate cu noul coronavirus, iar numărul total al deceselor a depășit 160.000.

În lume, pandemia de coronavirus a ucis peste 162.000 de oameni. Doar în patru țări europene au murit de Covid-19 peste 80.000. Una dintre ele este Spania, care a anunţat că prelungeşte restricţiile de izolare până pe 9 mai.

Este rău și în Regatul Unit. Numărul deceselor, doar în spitale, a trecut de 16.000.

Franța a trecut de 19.300 de decese. Ca o evoluție încurajatoare, ministrul Sănătății a anunțat că numărul pacienților internați la terapie intensivă a scăzut pentru a zecea zi consecutiv.

Statele Unite rămân cea mai îndoliată țară de pe glob, cu peste 40.000 de decese provocate de Covid-19.

Citește și
paturi spital mobil
Spitale mobile pentru tratarea cazurilor de Covid-19. Cât costă și unde vor fi amplasate

Peste Ocean se ascut controversele în privința ridicării măsurilor de izolare, instituite pentru limitarea răspândirii virusului. Au avut loc inclusiv proteste împotriva consemnului "stați acasă", iar președintele Trump este acuzat că le susține, postând mesaje prin care îi încurajează pe oameni să "elibereze" diferite state federale.

CITEȘTE ȘI: Coronavirus România, LIVE UPDATE 19 aprilie. Situația în timp real

Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 19 aprilie

 

UPDATE 21.03 SUA a depășit 40.000 de decese

 

Peste 40.000 de decese au fost înregistrate în SUA în rândul pacienților infectați cu Covid-19, anunță Reuters

Numărul victimelor din SUA este de aproape două ori mai mare decât în Italia, țara cel mai afectată în Europa de noul coronavirus. 

UPDATE 21:00 - Numărul deceselor provocate de COVID-19 în Franţa se apropie de 20.000

 

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus în Franţa a ajuns la 19.718, după anunţarea a 395 de morţi sâmbătă, în contextul în care ritmul creşterii numărului de decese a continuat să încetinească, iar numărul de persoane aflate la terapie intensivă a scăzut, informează Reuters.

Jerome Salomon, director general în Ministerul Sănătăţii de la Paris, a declarat în timpul unui briefing de presă că numărul total de persoane aflate în unităţile de terapie intensivă a scăzut pentru a 11-a zi consecutiv, ajungând la 5.744 - cel mai scăzut nivel din 30 martie.

UPDATE 20:50 - Epidemia din New York, „în fază descendentă”

 

Focarul de COVID-19 din New York, epicentrul epidemiei din SUA, a intrat pentru prima dată pe o pantă 'descendentă', a declarat duminică guvernatorul acestui stat, Andrew Cuomo, chemând totuşi la prudenţă, transmite AFP.

'Continuarea acestei scăderi va depinde de ceea ce vom face', pentru 'a nu compromite' progresele realizate, a subliniat guvernatorul, care a prelungit recent măsurile de izolare până la 15 mai.

Statul New York, cu 20 milioane de locuitori, a raportat în jur de 236.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, aproape o treime din totalul la nivelul SUA, şi peste 13.000 de decese.

În ultimele 24 de ore, New York a anunţat încă 507 decese, cel mai scăzut bilanţ înregistrat din 2 aprilie. Cea mai neagră zi a fost 9 aprilie, când au fost raportate 799 de victime ale epidemiei.

Duminică, guvernatorul Cuomo a anunţat de asemenea că săptămâna viitoare va începe testarea masivă a populaţiei pentru a se stabili 'cu exactitate câte persoane au fost infectate'.

UPDATE 20:40 - Bilanţul COVID-19 în Turcia creşte la 2.017 morţi şi 86.306 de contaminări

 

Numărul cazurilor de COVID-19 din Turcia a crescut la 86.306, a informat duminică ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, potrivit Reuters.

În urma recenzării a 3.977 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, bilanţul infectărilor din această ţară l-a depăşit pe cel din China, ţară unde a apărut pentru prima dată noul coronavirus.

Potrivit lui Koca, numărul deceselor provocate de COVID-19 în Turcia a ajuns la 2.017, după înregistrarea a alţi 127 de morţi.

În total, 11.976 de persoane s-au recuperat, iar numărul testelor efectuate pe parcursul ultimelor 24 de ore a ajuns la 35.344, a precizat ministrul.

Autorităţile au testat până în prezent peste 634.000 de persoane.

UPDATE 19:45 - Cozi întinse pe kilometri în SUA, pentru alimente din donații

 

În toată America, în oraşe mai mari sau mai mici, se repetă astfel de scene - oameni care aşteaptă la cozi, uneori întinse pe kilometri, pentru a primi alimente, din donaţii.

Femeie: „Oamenii au rămas fără slujbe şi sunt neplătiţi, dar trebuie să aibă ce să pună pe masă.

Editorialul din New York Times face o paralelă sumbră cu cozile interminabile de la cantinele săracilor din timpul Marii Depresiuni.

În unele state federale, cererea este atât de mare că a fost nevoie de mobilizarea Gărzii Naţionale.

John Bel Edwards, guvernator Louisiana: „1.300 de membri ai Gărzii Naţionale din Louisiana, care participă laMisiuni Covid, au ajutat la ambalarea a aproape o jumtate de miliard de kilograme de alimente, la băncile de alimente din statul nostru.”

Printr-un straniu paradox al acestor vremuri, fermierii sunt nevoiți să arunce recolta de legume achiziționată de obicei de restaurantele acum închise.

UPDATE 19:40 - Italia anunţă 433 de decese în ultimele 24 de ore, cel mai scăzut bilanţ din această săptămână

 

Numărul deceselor provocate de epidemia de COVID-19 în Italia a crescut duminică cu 433, cel mai scăzut bilanţ zilnic din această săptămână, a comunicat în cursul serii Agenţia de Protecţie Civilă, transmite Reuters.

Sâmbătă au fost raportate 482 de decese, iar vineri 575. De asemenea, a scăzut şi numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus, de la 3.491 la precedenta raportare la 3.047.

Bilanţul de duminică al deceselor este cel mai scăzut de după 12 aprilie, când au fost consemnate 431, după care a crescut din nou în cursul săptămânii.

Numărul total al deceselor consemnate începând de pe 21 februarie a ajuns la 23.660, al doilea cel mai negru bilanţ după cel din SUA.

În total, în Italia au fost confirmate 178.972 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

UPDATE 19:10 - Măsurile de izolare rămân în vigoare în Spania până în data de 9 mai

 

În Spania, „curba contagiuni se aplatizează” - vestesc cu un optimism sec statisticile - dar 20.500 de oameni, conform datelor oficiale, au fost răpuși de Covid.

Spaniolii îi plâng pe cei dispăruți într-un număr șocant de mare, în condițiile în care doar trei persoane au voie să participe la funeralii.

Într-un cimitir din Barcelona, Marisa își conduce unchiul pe ultimul drum, la trei săptămâni după ce și-a pierdut tatăl, ambii uciși de Covid. Femeia spune că și soțul și socru ei s-au îmbolnăvit și sunt în spital.

Marisa: „Este regretabil, absolut regretabil, pentru că este inuman să nu poţi să-ţi iei adio de la cei dragi care s-au dus.”

Pentru că s-a mai atenuat presiunea asupra spitalelor, odată cu încetinirea răspândirii virusului în Spaniaa început dezafectarea spitalului de campanie amenjat la centrul de expoziții din Madrid.

Totuși, guvernul a anunțat că Spania rămâne „închisă” cel puțin până pe 9 mai. Curând li se va permite copiilor - ținuți în casă din 14 martie - să iasă afară pentru „o gură de aer proaspăt”, după cum a spus premierul Pedro Sánchez.

Pedro Sánchez, prim-ministrul Spaniei: „Din 27 aprilie, guvernul Spaniei va lua măsuri de deschidere, dacă putem folosi acest termen, pentru că cei mici, ai noștri, să poată ieși afară.”

UPDATE 19:00 - Biserica cimitirului din Bergamo a fost eliberată de sicrie

 

"Biserica cimitirului din Bergamo este goală. În sfârşit!". Primarul „oraşului martir al pandemiei Covid” - cum este considerat, în Italia, Bergamo - a difuzat pe Twitter o fotografie din interiorul lăcășului de cult, eliberat de sicriele care s-au tot adunat în ultimele săptămâni.

Imaginea ilustrează un fapt - Italia, și mai ales Lombardia, ies din faza acută a acestei crize sanitare, al cărei bilanț sumbru a trecut de 23.600 de morți. Mai mult de jumătate - în această regiune din nordul țării.

La o mare maternitate din Genova, viitoarele mame sunt testate pentru coronavirus de mai multe ori pentru a reduce riscul infectării, atât pentru ele cât și pentru copii.

Spitalul asigura un serviciu și pentru, tati care pot fi alături de partenere - și cele testate pozitiv și cele care nu sunt infectate - prin videocall.

UPDATE 18:50 - Principala slujbă de Paște din Rusia, ținută fără credincioși

 

La Moscova, principala slujba de Paște a fost ținută fără credincioși. Patriarhul le-a spus celor care l-au urmărit de acasă, la televizor, că „sacrificiul ținerii oamenilor departe de biserică a fost făcut pentru protejarea lor de această teribilă boală”.

Președintele Putin, care de obicei lua parte la slujba de Învierea Domnului, a transmis un mesaj către națiune și i-a asigurat pe ruși că situația este ținută complet sub control.

UPDATE 17:00 - Marea Britanie raportează încă 596 de decese şi un total de peste 16.000

 

Guvernul britanic a anunţat duminică încă 596 de decese în mediul spitalicesc în urma infecţiei cu noul coronavirus, cea mai mică creştere din ultimele aproape două săptămâni, dar care ridică la 16.060 numărul total al victimelor epidemiei de COVID-19 la nivelul ţării, una din cele mai afectate din Europa, transmit AFP şi Reuters.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, numărul cazurilor de infectare a crescut cu 5.850 de la precedenta raportare, ajungând la 120.067.

Raportările oficiale zilnice nu cuprind decât decesele din spital ale pacienţilor testaţi pozitiv la coronavirus, o metodă criticată pentru faptul că nu ia în calcul decesele din căminele de bătrâni, atenuând astfel impactul real al epidemiei.

Guvernul de la Londra a decis joi prelungirea cu cel puţin încă trei săptămâni a restricţiilor impuse pe 23 martie şi nu a indicat deocamdată un termen pentru relaxarea lor.

UPDATE 16:40 - Ungaria aşteaptă vârful epidemiei pe data de 3 mai

 

Experţii se aşteaptă ca vârful epidemiei de COVID-19 să se producă în Ungaria în ziua de 3 mai, a declarat prim-ministrul Viktor Orban, într-un mesaj video postat duminică pe pagina sa oficială de Facebook, transmite Reuters.

Premierul Orban, care a vizitat un spital, a mai afirmat că, până la acel moment, Ungaria va dispune de 5.000 de aparate de ventilaţie mecanică, faţă de puţin peste 2.000 în prezent. Ulterior, acest total va urca la 8.000, un număr suficient pentru a trata toţi pacienţii cu COVID-19 care vor avea nevoie de ventilaţie mecanică, a mai spus Viktor Orban.

Conform site-ului guvernamental koronavirus.gov.hu, preluat de MTI, bilanţul deceselor a crescut duminică dimineaţa în Ungaria cu 17 cazuri, majoritatea victimelor fiind vârstnici cu boli cronice.Totalul deceselor a ajuns la 189, iar cel al infectărilor la 1.916, dintre care 82 înregistrate de la precedenta raportare.

Până în prezent au fost efectuate 46.353 de teste. Site-ul guvernamental atrage atenţia că numărul real al purtătorilor este mult mai mare decât al celor confirmaţi cu coronavirus.

ora 15.00 Mai mult de 160.000 de decese au fost raportate în lume. Europa a depăşit pragul de 100.000 de victime
 

Pandemia de coronavirus a cauzat moartea a 160.685 de persoane în lume de la apariţia sa în decembrie în China, potrivit unui bilanţ al AFP, care citează date oficiale.

Mai mult de 2.334.130 de cazuri de contaminare au fost oficial diagnosticate în 193 de ţări şi teritorii de la începutul epidemiei. Acest număr de cazuri diagnosticate nu reflectă decât o parte din numărul real al contaminărilor, un număr mare de ţări netestând decât cazurile care necesită internare. Printre acestea, cel puţin 518.900 sunt astăzi considerate vindecate.

Statele Unite au raportat primul deces din cauza coronavirusului la sfârşitul lui februarie. Este cea mai afectată ţară în privinţa numărului deceselor, cu 39.090 pentru 735.287 de cazuri. Cel puţin 66.819 de persoane au fost declarate vindecate.

După SUA, cele mai afectate ţări sunt Italia cu 23.227 de morţi pentru 175.925 de cazuri, Spania - 20.453 de morţi şi 195.944 de cazuri, Franţa - 19.323 decese şi 151.793 de cazuri, şi Regatul Unit cu 15.464 de decese şi 114.217 de cazuri.

China (fără teritoriile Hong Kong şi Macao), unde epidemia a debutat la sfârşitul lui decembrie, a raportat oficial un total de 82.735 de cazuri (16 noi între sâmbătă şi duminică), dintre care 4.632 de decese şi 77.062 de vindecări.

Europa totaliza duminică, la ora 11.00 GMT 101.493 decese pentru 1.153.148 de cazuri, Statele Unite şi Canada - 40.619 de decese şi 768.670 de cazuri, Asia - 6.951 decese, 162.256 cazuri, Orientul Mijlociu - 5.559 decese, 122.819 cazuri, America Latină şi Caraibe - 4.915 de decese şi 98.202 de cazuri, Africa - 1.058 de decese şi 21.165 de cazuri, Oceania - 90 decese şi 7.879 cazuri.

Acest bilanţ a fost realizat cu date colectate de la birourile AFP de pe lângă autorităţile naţionale competente şi din informaţiile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

ora 13.50 Numărul deceselor provocate de COVID-19 în Iran a ajuns la 5.118
 

Ministerul Sănătăţii din Iran a confirmat duminică 1.343 de cazuri noi de COVID-19, ceea ce aduce numărul total de infectări cu noul coronavirus din această ţară la 82.211, a informat televiziunea de stat iraniană, potrivit Xinhua.

De asemenea, numărul persoanelor care au murit în urma contractării noului coronavirus a ajuns la 5.118, după recenzarea a 87 de decese peste noapte, a declarat Kianush Jahanpur, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Numărul persoanelor vindecate a urcat la 57.023, a completat acesta, adăugând că 3.456 de pacienţi sunt încă în stare critică.

În total, 341.662 de persoane au fost testate pentru noul coronavirus în Iran, a menţionat oficialul citat.

ora 12.50 Rusia înregistrează un număr record de peste 6.000 de cazuri noi în 24 de ore
 

Rusia a raportat duminică o creştere record de 6.060 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, aducând bilanţul total al îmbolnăvirilor de COVID-19 la 42.853, a anunţat centrul rus care gestionează criza coronavirusului, relatează Reuters şi EFE.

Numărul de cazuri de COVID-19 a crescut accelerat în Rusia în această lună, deşi a raportat mult mai puţine infectări decât multe ţări europene occidentale în primele stadii ale epidemiei, transmite Agerpres.

"Toate nivelurile puterii lucrează într-un ritm bun. de manieră organizată şi responsabilă. Situaţia este sub control total. Întreaga noastră societate este unită în faţa unei ameninţări comune", se menţionează într-un mesaj difuzat duminică de Kremlin.

Putin a dat asigurări că Rusia dispune de toate instrumentele pentru a trece cu bine de pandemie.

"Analizăm cu prudenţă experienţa altor ţări, interacţionăm activ cu prietenii şi colegii noştri străini, suntem atenţi la ce se întâmplă, urmărim riscurile, ştim ce trebuie făcut şi o vom face când va fi necesar", a adăugat el.

Putin a recunoscut că lupta împotriva COVID-19 necesită resurse adiţionale, dar a afirmat că Rusia dispune de ele şi că le va utiliza pentru "a ajuta persoanele, familiile care se confruntă acum cu o situaţie dificilă".

Rusia are în prezent 42.853 de cazuri noi de coronavirus şi 361 de decese.

ora 12.20 Spania a înregistrat 410 noi decese în ultimele 24 de ore
 

Spania a înregistrat în ultimele 24 de ore 410 noi decese, în scădere faţă de 565 în ziua precedentă, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii, citat de Reuters.

Bilanţul total al morţilor de COVID-19 a crescut în Spania la 20.453, potrivit sursei citate.

Numărul total al cazurilor confirmate de COVID-19 a crescut duminică până la 195.944, de la 191.726 sâmbătă, a mai precizat Ministerul Sănătăţii din Spania.

ora 12.15 Coreea de Sud relaxează unele măsuri de izolare după ce a înregistrat doar 8 cazuri în ultimele 24 de ore
 

Coreea de Sud şi-a extins măsurile de distanţare socială cu încă 15 zile duminică, dar a oferit unele concesii pentru biserici şi activităţile sportive, în condiţiile în care a înregistrat în ultimele 24 de ore doar opt cazuri noi de coronavirus, cel mai scăzut număr din ultimele două luni, relatează Reuters.

Măsurile de relaxare înseamnă că bisericile pot să se redeschidă, iar sporturile precum fotbalul îşi pot relua activitatea competiţională fără spectatori.

"Cel mai sigur este să menţinem distanţarea socială, dar în mod realist nu este uşor. Trebuie să găsim un teren de mijloc", a declarat prim-ministrul Chung Sye-kyun în cadrul unei întâlniri televizate a oficialilor guvernamentali.

"Dacă putem menţine un management stabil al nivelului actual, vom trece la o 'distanţare socială de rutină' de la 6 mai", a spus Chung.

Autorităţile sanitare au spus că situaţia actuală va permite redeschiderea economiei, respectând recomandări zilnice privind dezinfectarea şi prevenirea răspândirii coronavirusului în viaţa cotidiană a oamenilor.

Este pentru prima dată de pe 18 februarie când Coreea de Sud a raportat sub zece cazuri de noi infecţii. Bilanţul total al cazurilor confirmate de coronavirus este de 10.661.

Dintre noile cazuri, cinci provin de peste hotare, a anunţat Centrul pentru prevenirea şi controlul bolilor (KCDC). Bilanţul total al morţilor a fost de 234.

Coreea de Sud a reuşit în mare parte să aducă epidemia sub control şi în ultimele zile a raportat doar circa 20 de cazuri de COVID-19.

Autorităţile sanitare au comunicat că trendul este unul pozitiv, dar au îndemnat la prudenţă în privinţa unor predicţii excesiv de optimiste.

"Suntem în continuare în alertă pentru a ne asigura că nu am ratat niciun caz nou de infectare sau pentru scenariul în care virusul ar putea fi transmis de persoane asimptomatice sau infectate uşor", a declarat în cadrul unui briefing şeful KCDC, Jeong Eun-kyeong.

ora 11.00 China a înregistrat 16 cazuri noi de COVID-19, cel mai scăzut număr din 17 martie
 

Comisia Naţională de Sănătate a Chinei a raportat 16 noi cazuri confirmate de COVID-19 pe 18 aprilie, cel mai scăzut număr de pe 17 martie şi în scădere faţă de 27 în ziua precedentă, potrivit datelor publicate duminică,

Dintre cazurile noi nouă au fost infecţii importate, cel mai scăzut număr din 13 martie şi în scădere faţă de 17 în ziua precedentă. Celelalte şapte cazuri confirmate au fost transmise local, în scădere de la zece în ziua precedentă.

Cazurile asimptomatice noi au fost 44, faţă de 54 cu o zi înainte. Trei dintre cazurile noi au fost importate, potrivit comisiei de sănătate.

Nu au fost înregistrate noi decese, a mai precizat Comisia Naţională de Sănătate.

Numărul total de cazuri confirmate de coronavirus din China a ajuns la 82.735 pe 18 aprilie, în timp ce bilanţul morţilor a rămas la 4.632.

ora 9.30 Serbia anunţă relaxarea treptată a restricţiilor începând de marţi
 

Preşedintele Serbiei Aleksandar Vucic a anunţat sâmbătă că se va începe relaxarea treptată a restricţiilor impuse ca urmare a epidemii COVID-19 după acest sfârşit de săptămână în care este sărbătorit Paştele ortodox.

ora 9.20 Brazilia are 2.917 de noi cazuri confirmate, iar numărul deceselor a crescut cu 206
 

Numărul de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în Brazilia a crescut cu 2.917 în ultimele 24 de ore, până la 36.599, a anunţat sâmbătă Ministerul Sănătăţii, relatează Reuters.

Brazilia are în prezent mai multe cazuri confirmate de noul coronavirus decât orice altă ţară din America latină.

Bilanţul morţilor de COVID-19 a crescut în Brazilia cu 206 în ultimele 24 de ore, până la 2.347, a mai precizat Ministerul Sănătăţii din această ţară.

ora 9.15 19.323 de decese în Franţa, dar numărul persoanelor spitalizate şi a celor la terapie intensivă este în scădere
 

Epidemia de coronavirus a făcut cel puţin 19.323 de victime în Franţa de la începutul lunii martie, în ultimele 24 de ore înregistrându-se 642 de decese, însă numărul pacienţilor spitalizaţi şi a celor aflaţi la terapie intensivă continuă să scadă, potrivit unui comunicat dat publicităţii sâmbătă de Direcţia generală a sănătăţii din cadrul Ministerului francez al solidarităţii şi al sănătăţii, informează AFP.

Un total de 11.842 de decese s-au înregistrat în spitale (+364), iar 7.481 (+278) în azilele de bătrâni ce acordă şi îngrijire medicală precum şi în alte unităţi socio-medicale, conform sursei citate.

Numărul pacienţilor spitalizaţi pentru infecţii cu COVID-19 se ridica sâmbătă la 30.639, un bilanţ ce indică o scădere cu 551 faţă de ziua anterioară. Dintre aceştia, 5.833 de pacienţi în stare gravă erau internaţi la terapie intensivă, cu 194 mai puţin în comparaţie cu ziua de vineri.

Sâmbătă a fost a zecea zi în care s-a înregistrat o scădere netă a numărului de pacienţi internaţi la terapie intensivă şi a patra zi în care s-a înregistrat o diminuare a numărului pacienţilor spitalizaţi.

"Se confirmă scăderea necesităţilor de echipament şi resurse umane la reanimare, dar suntem încă la un nivel excepţional, mult peste nivelul maxim obişnuit în Franţa" unde, înaintea izbucnirii epidemiei, existau aproximativ 5.000 de paturi în secţiile de reanimare, conform comunicatului ministerului.

ora 9.10 SUA au înregistrat 1.891 de decese în ultimele 24 de ore
 

Numărul deceselor cauzate de epidemia noului coronavirus în Statele Unite în ultimele 24 de ore a crescut la 1.891, conform datelor furnizate sâmbătă de Universitatea Johns Hopkins, transmite duminică AFP.

Astfel, numărul total al morţilor înregistrat pe teritoriul Statelor Unite de la declanşarea epidemiei COVID-19 a ajuns la 38.664.

Bilanţul cazurilor de contaminare a atins cifra de 732.197, potrivit informaţiilor date publicităţii de universitatea din Baltimore.

SUA se situează pe primul loc la nivel mondial atât în privinţa numărului total de îmbolnăviri cu noul coronavirus cât şi al deceselor provocată de această boală.

ora 9.00 Statul New York a înregistrat 540 de noi decese, cel mai scăzut număr în ultimele 15 zile
 

Statul american New York, epicentrul epidemiei cu noul tip de coronavirus în SUA, a înregistrat în ultimele 24 de ore 540 de noi decese cauzate de COVID-19, cel mai puţin sever bilanţ din ultimele 15 zile, a anunţat sâmbătă guvernatorul statului, Andrew Cuomo, informează AFP şi Reuters.

Cel mai recent bilanţ inferior celui de sâmbătă datează, în acest stat cu 20 de milioane de locuitori, din 2 aprilie, cu 432 de morţi, potrivit site-ului Covid Tracking Project.

Numărul maxim de decese înregistrat într-o singură zi în acest stat a fost de 799, pe 9 aprilie.

Guvernatorul Andrew Cuomo, care a prelungit joi măsurile de izolare până pe 15 mai, rămâne cu toate acestea prudent: alte 2.000 de persoane au fost internate vineri la spital pentru coronavirus, a spus el.

"Nu mai suntem în faza de platou, însă nu am scăpat încă", a declarat Cuomo.

Guvernatorul democrat a apelat de asemenea la unitate. De la începutul săptămânii, el şi preşedintele republican Donald Trump şi-au adus reciproc critici pe reţelele sociale sau în mass-media.

"Nu este loc pentru politica politicianistă", a pledat sâmbătă Cuomo. "Cum se poate înrăutăţi situaţia şi încă rapid? Dacă politizaţi toată această emoţie. Nu putem permite acest lucru", a subliniat el.

"Să rămânem uniţi şi să muncim ca să scăpăm. Oare nu pentru asta ne numim Statele Unite ale Americii? Unitatea este cheia (...) Avem nevoie de această unitate astăzi mai mult ca niciodată", a declarat Cuomo, citând din Abraham Lincoln.

Articol recomandat de sport.ro
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"
Citește și...
Declarația lui Musk ce duce acţiunile Tesla la 1.000 $ pe unitate. Ce a spus miliardarul
Declarația lui Musk ce duce acţiunile Tesla la 1.000 $ pe unitate. Ce a spus miliardarul

Declarația lui Musk ce duce acţiunile Tesla la 1.000 dolari pe unitate. Ce a spus miliardarul

Spitale mobile pentru tratarea cazurilor de Covid-19. Cât costă și unde vor fi amplasate
Spitale mobile pentru tratarea cazurilor de Covid-19. Cât costă și unde vor fi amplasate

Peste tot în țară sunt amenajate mai multe spitale suport, ca să mai scadă presiunea din instituțiile clasice. În Capitală, de exemplu, în următoarea lună, vor fi două: unul în curtea Spitalului Elias, altul în Bucureștii Noi.

Donald Trump avertizează că Beijingul ar putea suferi consecinţe pentru izbucnirea pandemiei
Donald Trump avertizează că Beijingul ar putea suferi consecinţe pentru izbucnirea pandemiei

Preşedintele Donald Trump a afirmat sâmbătă că Beijingul ar trebui să suporte consecinţe, fără a preciza de ce tip, dacă a fost "responsabil cu bună ştiinţă" pentru pandemia noului coronavirus, informează duminică Reuters.

Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 18 aprilie. Numărul deceselor și al noilor cazuri din Italia, în scădere
Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 18 aprilie. Numărul deceselor și al noilor cazuri din Italia, în scădere

Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 18 aprilie. Până în prezent, pe tot globul au fost confirmate peste 2.26 milioane de cazuri de coronavirus și aproape 155.000 de decese.

Peste 37.000 de morți și 700.000 de cazuri în SUA. Americanii protestează pentru ridicarea restricțiilor
Peste 37.000 de morți și 700.000 de cazuri în SUA. Americanii protestează pentru ridicarea restricțiilor

Bilanţul negru a crescut şi în Statele Unite. Sunt peste 37.000 de morţi şi 700.000 de infectaţi cu noul virus.

Recomandări
Ninsori abundente. CNAIR anunţă intervenţii pentru îndepărtarea zăpezii pe mai multe drumuri din ţară
Ninsori abundente. CNAIR anunţă intervenţii pentru îndepărtarea zăpezii pe mai multe drumuri din ţară

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă, miercuri, intervenţii pentru îndepărtarea zăpezii pe mai multe drumuri din ţară, pe DN 67C, Novaci-Rânca şi pe DN 17A, pe traseul Ciumârna - Pasul Palma - Suceviţa, din judeţul Suceava.

Un avion de pasageri cu zeci de persoane la bord s-a prăbușit în Kazahstan. Sunt 32 supraviețuitori | Video
Un avion de pasageri cu zeci de persoane la bord s-a prăbușit în Kazahstan. Sunt 32 supraviețuitori | Video

Un avion de pasageri Embraer 190 a Azerbaijan Airlines, care asigura ruta Baku - Groznâi, s-a prăbuşit miercuri în apropierea oraşului Aktau din Kazahstan.

Cadoul lui Vladimir Putin de Crăciun pentru Ucraina: Rusia a atacat sistemul energetic. Volodimir Zelenski: ”Este inuman”
Cadoul lui Vladimir Putin de Crăciun pentru Ucraina: Rusia a atacat sistemul energetic. Volodimir Zelenski: ”Este inuman”

Rusia a lansat un atac major, în dimineața de Crăciun, asupra sistemului energetic al Ucrainei și asupra orașelor din regiunea de est, cu rachete de croazieră și balistice, au anunțat oficialii ucraineni.