Coronavirus. Cum arată o unitate de terapie intensivă din Coreea de Sud

Ultima actualizare: 27-03-2020 12:08
coreea de sud
BBC

Organizația Mondială a Sănătății a îndemnat o lume întreagă să invețe din experiența celor care au trecut deja prin lupta crâncenă cu noul virus, un exemplu de urmat este Coreea de Sud.

Autorităţile coreene au impus restricţii de circulaţie în zonele afectate dar, cel mai important, au creat aproape 100 de laboratoare de testare. În acest moment, aproximativ 20.000 de oameni sunt testaţi zilnic, iar rata de deces e de 0,7%, faţă de cele 3,4 procente anunţate de OMS la nivel global.

Atât spitalele, cât și cadrele medicale care au grijă de bolnavii de coronavirus au la dispoziție cele mai noi echipamente pentru a se proteja de o eventuală infectare. Un corespondent BBC a vizitat o secție de terapie intensivă pentru a afla în ce condiții muncesc cadrele medicale.

La terapie intensivă, pacienții au nevoie permanentă de sedare, medicamente și fluide. Dar cele mai importante sunt ventilatoarele care le asigură mult necesarul oxigen.

Laura Bicker, corespondent BBC: „Această linie roșie delimitează zona neinfectată de cea în care asistentele și doctorii intră pentru a trata pacienți. Această linie roșie este sacră, nu trebuie să o încalci fără să te dezinfectezi complet după aceea. Acolo vedem, în acest moment, patru asistente. Fac ture de câte două ore fiecare. Ceea ce poartă pe ele este practic un sistem respirator care le permite să respire în acea mască. Îmi spun că este incredibil de grea și asta își spune cuvântul în timpul unei ture.”

După o tură, asistentele sunt epuizate.

„Este greu să auzi și ți se atrofiează simțurile. Cel mai greu lucru e comunicarea. Te face să te simți stresat. Există frică. Dar mă gândesc la ei ca pacienți și când te gândești așa, nu mai e înfricoșător”, mărturisește o asistentă medicală.

Recent, o femeie în vârstă de 96 de ani din Coreea de Sud a devenit cel mai în vârstă pacient din țară care s-a recuperat complet după ce a fost infectată cu noul coronavirus, transmite CNN.

Femeia, din județul Cheongdo, provincia Gyeongsang de Nord, Coreea de Sud, identificată drept doamna Hwang, a fost declarată complet recuperată miercuri.

Hwang fusese diagnosticată cu coronavirus pe 13 martie și a primit tratament intensiv la clinica publică Pohang, est de Daegu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO