În Iran, falsa convingere că alcoolul industrial combate Covid-19 ucide sute de oameni

Ultima actualizare: 27-03-2020 14:04
metanol
Facebook.com

Mass-media iraniană relatează că aproape 300 de persoane au decedat și peste 1000 de persoane s-au îmbolnăvit până acum prin ingestia de metanol în Republica Islamică, transmite Haaretz.com.

Stând peste corpul nemișcat al unui băiat de 5 ani intubat, care nu purta altceva decât un scutec din plastic, un asistent medical iranian a implorat cetățenii: ”Nu mai beți alcool industrial, nu omoară virusul!”

Băiatul a orbit după ce părinții lui i-au dat metanol toxic, în credința greșită că poate proteja împotriva virusului, acesta fiind doar una dintre sutele de victime.

Mass-media iraniană relatează că aproape 300 de persoane au decedat și peste 1000 de persoane s-au îmbolnăvit până acum prin ingestia de metanol în Republica Islamică, unde consumul de alcool este interzis.

Remediile false s-au răspândit pe rețelele de socializare din Iran, iar oamenii din disperare, încearcă să scape de virus prin orice mijloace. Toate acestea în condițiile în care guvernul Iranian nu a luat la timp măsurile corespunzătoare pentru combaterea virusului.

„Virusul se răspândește rapid și oamenii sunt pe moarte, și cred că în acest moment sunt și mai puțin conștienți de faptul că există și alte pericole în jur”, a spus Knut Erik Hovda, medic toxicolog din Oslo, care studiază intoxicația cu metanol din Iran. Acesta se teme că numărul de persoane otăvite cu metanol poate fi mult mai mare decât cel raportat.

Pandemia a cuprins lumea întreagă, copleșind spitale, economii și obligând guvernele să restricționeze mișcările a miliarde de oameni. O lovitură dură a primit și Iranul, care a adăpostește 80 de milioane de oameni.

Republica Islamică a raportat peste 29.000 de cazuri confirmate și peste 2.200 de decese cauzate de virus, Iranul fiind cea mai afectată țară din Orientul Mijlociu. Experții internaționali se tem, de asemenea, că Iranul ar putea să raporteze sub cazurile reale, întrucât oficialii au contractat virusul înainte de alegerile parlamentare.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Share în bucate cu Alex Petricean - Mămăligă fiartă în zer, cu ciuperci

21:04
Alt Text!
ePlan
Schimbări de comportament, tendințe, evoluție ecosistem si oportunități de dezvoltare deschise prin eMAG Marketplace cu Florin Filote - Vicepreședinte eMAG pentru marketplace și vânzări corporate

30:44
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 24 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!