Cercetători: Coronavirusul din Europa a suferit mutații față de cel original


Ultimul update: Miercuri 18 Martie 2020 22:48
Data publicarii: Miercuri 18 Martie 2020 22:33
Categorie: Stiri Sanatate
coronavirus

Cercetătorii de Universitatea din Valencia afirmă faptul că în urma testelor efectuate pe coronavirusul din Spania, au ajuns la concluzia că acesta a suferit mutații față de varianta de COVID-19 din Wuhan, China.

Studiile patologice efectuate pe trei secvențe de genom ale virusului SARS-CoV2, care cauzează COVID-19, preluate de la primii pacienți diagnosticați în Valencia, arată că virusul a avut suficient timp după ce a ajuns în Europa pentru a suferi mutații și pentru a deveni diferit față de cel detectat în China, relatează AS.

Aceste investigații îi ajută pe oamenii de ștință în încercările de a produce un vaccin împotriva coronavirusului.

Profesorul de genetică al Universității din Valencia, Fernando González, a explicat modul în care studiul a fost crucial pentru bătălia globală împotriva pandemiei: "Genomul virusului suferă în continuare mutații. Noi încercăm să-i urmărim traiectoria în diferite țări și lanțuri de transmisie. Aproape toate virusurile secvențiate până în prezent au unele diferențe față de primul. Cele mai multe mutații într-un singur caz s-au descoperit în Brazilia, nu mai puțin de 16."

CE oferă 80 de milioane € pentru realizarea unui vaccin

 

Comisia Europeană a oferit luni un sprijin financiar de până la 80 milioane de euro companiei CureVac din Tuebingen, Germania, care dezvoltă vaccinuri inovative, pentru a accelera dezvoltarea şi producerea unui vaccin împotriva coronavirusului în Europa.

″În această criză a sănătăţii publice, este extrem de important să sprijinim cercetătorii noştri de prim rang şi companiile din domeniul tehnologiei. Suntem hotărâţi să punem la dispoziţia CureVac finanţarea necesară pentru a intensifica dezvoltarea şi producerea unui vaccin împotriva coronavirusului. Sunt mândră că avem astfel de întreprinderi precum CureVac în UE. Casa lor este aici, însă vaccinurile lor vor fi în beneficiul tuturor, atât în Europa, cât şi în afara ei”, a declarat preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: AS.com

VIDEO PROTVPLUS.RO