11 politisti si 3 civili, arestati preventiv la Constanta!

Ultima actualizare: 04-10-2012 22:49

UPDATE: O adevarata retea lucra in interiorul Politiei Rutiere din Constanta, pentru "linistea" celor care incalcau legea. Este concluzia procurorilor, care au descoperit ca cel putin zece agenti colaborau ca sa-l ajute pe un sofer.

 

Pe bani, bineinteles! Din interceptarile telefonice, anchetatorii au aflat ca suspectii vorbeau intr-un limbaj codat. Expresia "7 kilograme si jumatate", de pilda, insemna ca un politist vrea sa-l scape basma curata pe un vitezoman, surprins cu 75 de kilometri la ora prin oras.

Suspectii erau foarte bine organizati, spun anchetatorii. O angajata a politiei sufla in etilotest pentru soferii prinsi bauti la volan in trafic.

Cand era cazul, agentii se ajutau unul pe altul ca sa-i salveze pe soferii care riscau sa le fie suspendat permisul de conducere. Isi anuntau complicii ca le trimit "un pachet cu un sandvis", care insemna de fapt suma de bani pe care o primeau de la soferii vinovati.

La descinderile facute in casele suspectilor, anchetatorii au avut surprize. In hainele politistilor s-au gasit mai multe bonuri in alb de la aparatele de alcooltest, pregatite pentru a-i scapa pe soferii bauti.

11 agenti si 3 civili au fost arestati vineri dimineata. Printre ei, si cel acuzat ca l-a ajutat pe principalul suspect din jaful de acum 7 luni, din Harsova, cand au fost furati 400.000 de lei din casa unui om de afaceri.

Joi au fost facute peste 50 de perchezitii, atat la sediul Politiei Rutiere, cat si la domiciliile celor 39 de suspecti.

Ancheta a pornit in urma cu opt luni si la ea au participat inclusiv serviciile speciale ale Ministerului de Interne.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO