Ce ar fi bine să mănânci când îți iei ceva de la fast-food. Sfaturi pentru o alegere sănătoasă
Dacă vă este foame și cumpărați mâncare făcută rapid, de alții, trebuie să știți o regulă. Mâncarea fast-food se consumă încet. Și alte trucuri ne ajută să reducem excesul de calorii. Le aflăm la „Doctor de bine”.
La școală, la birou, în mașină sau în călătorii- ce mâncăm dacă ni se face foame? Trebuie să plecăm cu o caserolă la pachet sau putem găsi preparate echilibrate și la colțul străzii? Cum facem alegeri sănătoase la fast-food, la cantină sau la supermarket? Iată elementele de care trebuie să țineți cont atunci când mâncați produse ambalate, semipreparate sau gătite de alții.
La sendvișuri gata preparate: alegeți varianta cu cât mai puține sosuri sau maioneze, fără tocături, prăjeli și pane-uri. Mergeți pe ingrediente simple de tipul friptură rece/cașcaval, pește afumat. Îndepărtați una dintre feliile de pâine și completați cu legume proaspete (ardei gras, castravete, roșii cherry).
Alegeri 2024
16:12
SURSE | Rezultate alegeri prezidențiale 2024. VEZI primele date neoficiale de la partide. Cine intră în turul 2
16:00
Mesajul nespus al lui Iohannis, după CTP: „Mocofanilor, săracilor, prăpădiților, m-am folosit de voi 10 ani”
15:58
Dosar penal pentru tentativă de fraudă la vot în Slatina. O femeie a încercat să voteze cu două buletine
15:35
LIVE TEXT | Referendum București 24 noiembrie. Cei cu viză de flotant pot vota indiferent de data la care au obținut viza
La produse tip fast-food: evitați meniurile cu dublu hamburger și cartofi prăjiți, alegeți un burger simplu și o salată. În caz de sendviș tip șaorma, mergeți pe varianta cu multe legume, fără sosuri. Mai bine castraveți murați decât cartofi prăjiți și muștar în loc de maioneză.
Mâncarea de tip fast-food se consumă cât mai încet
La cantină sau delivery optați pentru ciorbă și felul doi, e mai sigur decât felul doi și desert. Carnea sau peștele la grătar sau la cuptor cu legume gătite sau în salată satisfac și apetitul și silueta. Decât pâine, mai bine 2-3 linguri de orez, piure de cartofi sau mămăligă. Atenție la paste și pizza, sunt preparate care conțin multe calorii. Evitați sosurile și prăjelile, iar ciorba degresați-o!
De la colț de stradă sau din automatul de mâncare cel mai sigur și mai simplu e un covrig și un lapte bătut. Mai bine un snack sărat de tipul covrigei sau pufuleți, decât ceva dulce, adică biscuiți sau napolitane.
Chiar dacă e vorba de fast-food, se consumă ”slow”. Indiferent că sunteți la școală, la birou sau în călătorie, acordați-vă câteva minute pentru pauza de masă. Și mâncați cu toată atenția în farfurie!
Sursa: Pro TV
Etichete: mancare, doctor de bine, fast-food, mancare sanatoasa,
Dată publicare:
24-10-2022 07:29