Sute de scoli, licee si gradinite din Capitala NU au autorizatie pentru securitate la incendiu. Arafat promite o "caravana"


Ultimul update: Marti 13 Septembrie 2016 07:13
Data publicarii: Sambata 10 Septembrie 2016 13:33
Categorie: Stiri actuale
O fetita participa la evenimentul de inmanare a Drapelului de lupta Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta 'Dealul Spirii' Bucuresti-Ilfov in semn de recunoastere a sacrificiilor tuturor generatiilor de pompieri, la Monumentul Eroilor Pompieri din Buc

Cu doua zile inainte de inceputul anului scolar, situatia cladirilor in care vor invata elevii pare mai degraba dezastruoasa.

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat si-a exprimat, sambata, speranta ca situatia scolilor care nu au autorizatie de securitate la incendiu se va rezolva si a anuntat ca sunt in derulare mai multe programe de pregatire a elevilor si profesorilor in caz de dezastre.

"La asta a lucrat ISU, pe langa Ministerul Educatiei si toti. Si chiar a fost si o intalnire cu primarii de sector aici, la Bucuresti. Deci, noi speram sa se intre pe o linie de normalitate", a declarat Arafat, intrebat despre situatia scolilor fara autorizatie de securitate la incendiu la inceput de an scolar.

Citeste si: LISTA pericolelor publice care nu au autorizatii ISU. Mii de scoli, universitati, biserici sau spitale NU respecta legislatia

Arafat a aratat ca programele de instruire a elevilor in caz de dezastre nu se desfasoara doar in "Saptamana altfel".

"Ieri am lansat caravana care a intrat in dotarea IGSU si rolul este sa mearga nu doar prin Bucuresti, ci prin toata tara si sa pregateasca populatia, dar va avea si program la scoli. Deci, programe de pregatire a elevilor din scoli sunt mai multe pe care le avem in vizor. Este un program, de exemplu, care este in comun cu Germania, prin fonduri europene, care prevede crearea unui joc pentru copii care sa invete sa reactioneze la un cutremur, la un dezastru. Sunt mai multe proiecte al caror impact o sa-l vedeti pe parcursul momentelor in care se implementeaza", a adaugat secretarul de stat in MAI, care a participat la ceremonia inmanarii Drapelului de Lupta Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dealul Spirii" Bucuresti-Ilfov.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Marian Banu, a precizat miercuri, pentru AGERPRES, ca 544 de cladiri din Capitala pentru invatamantul de stat nu sunt autorizate pentru securitate la incendiu.

"Din punctul de vedere al situatiei existentei autorizatiilor de securitate la incendiu, din cele 919 cladiri pentru invatamantul de stat sunt autorizate numai 37. Un numar de 338 cladiri nu necesita obtinerea autorizatiei. Un total de 544 de cladiri nu sunt autorizate. In momentul de fata sunt depuse documentatiile pentru autorizare pentru aproximativ 120 unitati de invatamant cu cladirile aferente. Situatia este la fel pentru invatamantul particular, majoritatea unitatilor de invatamant particular nu sunt autorizate ISU. Aceasta problema va fi discutata in zilele urmatoare de reprezentantii autoritatilor locale si cu reprezentantii ISU pentru ca se pune problema unei expertize si a unui studiu foarte serios facut de catre cei care sunt experti in acest domeniu", a explicat Banu.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO