Scene umilitoare în Bacău. Elevi puși să mimeze că mănâncă fructe pentru o ședință foto

27-05-2018 09:59


Situaţie complet umilitoare pentru elevii unei şcoli generale din judeţul Bacău. Copii au fost puşi să pozeze mimând că mănâncă fructe, pentru a promova o alimentaţie sănătoasă.

Însă când elevii au poftit la merindele aduse, le-a fost interzis să guste, pe motiv ca fructele trebuie să se plimbe şi pe la alte clase, tot pentru şedinţe foto.

Scenele umilitoare s-au derulat în şcoala comunei Huruieşti, judeţul Bacău.

Carmen Cernat, învăţătoare: "Copiii au spus că directorul şi domnul de educaţie fizică au venit dimineaţa înainte să ajung eu şi le-au dat un coş cu fructe să se pozeze şi să mimeze că mănâncă acele fructe."

Când au ajuns acasă, copiii le-au povestit părinţilor cum au poftit la fructele aduse. Astfel a pornit un întreg scandal.

Vasile Paiu, părinte: "Mi se pare că i-au înjosit pe copii, unul dintre ei chiar a vrut să mănânce fructele şi i-a spus nu care cumva să mănânce că trebuie să facă fotografii şi la ceilalţi."

Maricica Ancuţa, bunica: "Al meu mi-a zis că îi ploua în gură şi trebuia să mănânce? Nu le-au dat nimic."

De cealaltă parte, inspectoratul şcolar susţine că în şcoală a fost organizat un concurs de desen, iar fructele au fost împărțite copiilor ulterior.

Doina Marinov, inspector şcolar ISJ Bacău: "Elevii au prezentat o serie de lucrări. La momentul respectiv fructele earu abia cumpărate şi nu erau spălate. Au fost oferite a doua zi elevilor în cadrul unei festivităţi de premiere a celor mai bune lucrări."

Constantin Păunoiu, directorul şcolii Huruieşti: "Consiliul Judeţean ne-au trimis 4 cutii cu fructe pentru 200 şi ceva de copii. Au fost date copiilor pentru a se face câteva poze şi imagini."

Directorul şcolii, care este şi preot, susţine că intenţiile au fost bune. Dar părinţii sunt revoltaţi şi spun că după şedinţa foto, copiii nu au primit de fapt nici un fruct, deşi ar fi vrut să guste din ele.

Tags: elevi, fructe, bacau, mimat,

VIDEO PROTVPLUS.RO