Povestea femeii care s-a vindecat de Covid la 96 de ani. Ce și-a dorit în spital

Ultima actualizare: 13-10-2020 23:02

Vă prezentăm povestea fericită a unei femei de 96 de ani, care a învins coronavirusul. Bătrâna a fost internată 9 zile în spital, unde a urmat tratamentul standard. Acum se află acasă, alături de cei dragi, și ne dă un exemplu de optimism.

Ioana Pluteanu, sau tanti Oița cum îi place să i se spună, nu a mai ieșit din casă de multă vreme.

Cu toate acestea, s-a simțit rău și fiica sa a chemat ambulanța. Nu mai avea miros și gust și făcuse și febră.

După o noapte petrecută pe un scaun, în izolatorul spitalului județean de urgență, așteptând rezultatul testului COVID, bătrânica a fost internată la unitatea din Câmpina.

Ioana Pluteanu: Era fetele alea, îmi era milă de ele că era înfășurate atâta, se vedea ochelarii. Părea așa om de zăpadă.
Reporter: Adică nu le-ați recunoaște?
Ioana Pluteanu: Da, fetiță. Este cineva sus care mă ajută și m-a ajutat și am venit la copii acasă. Acuma ce o vrea bunul Dumnezeu.

Călin Tiu, manager Spitalul Municipal Câmpina: A venit la noi cu comorbidități, în primul rând pentru o fibrilație atrială care s-a remis sub tratament, s-a întors acasă vindecată și nu e singurul caz la vârste de 90 plus care se întoarce bine.
Reporter: Este același tratament?
Călin Tiu: O, categoric, nu avem scheme secrete.

Cât a stat în spital visa să facă o ciorbă

 

În spital timpul a trecut greu și tanti Oița mărturisește că a visat să facă o ciorbă.

Ioana Pluteanu: ”Eu simțeam că o să mă fac bine pentru că nu mai aveam febră. Nu știu asta, dacă mai aveam sau nu aveam, nu spunea, îmi punea la deget și pa”.

Fiica și ginerele bătrânei au fost și ei diagnosticați cu Covid-19. Doar că au făcut forme ușoare și nu au avut nevoie de internare.

Nuți Dragnea, fiica femeii: ”Eu așa bănuiesc, că de la zugravul care l-am avut și el după ce a venit din weekendul respectiv a treia zi s-a simțit rău și n-a mai venit să continue și a noua zi a apărut la noi simptomatologia, lipsa poftei de mâncare, a mirosului, a gustului”.

Bătrânica are un singur sfat pentru noi toți: să purtăm mască, pentru a fi feriți de boală: ”Să trăiți, să vă dea Dumnezeu sănătate, ați venit la mine și să aveți grijă să vă ferească Dumnezeu și să vă aduceți aminte de mine”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO