Peste un milion de oameni au ieșit pe străzile Londrei pentru a-și conduce pe ultimul drum monarhul supus și devotat
Funeraliile de stat au fost punctul culminant al revarsării impresionante de recunoștință din partea supușilor devotați ai Reginei Elisabetei a II-a.
Peste un milion de oameni au ieșit pe străzile Londrei pentru a-și conduce pe ultimul drum monarhul supus și devotat
Pentru a-și lua rămas bun de la monarhul cu o popularitate planetară, peste un milion de oameni au ieșit pe străzile Londrei. Nu a fost doar o zi solemnă și tristă, ci și o celebrarare a domniei record a suveranei, probabil cea mai cunoscută persoană din lume. Maniera în care regina Elisabeta a II-a s-a dedicat, în linişte şi fără să se plângă, îndatoririlor ei oficiale, chiar şi la o vârstă înaintată, i-a adus un respect profund în Marea Britanie şi în străinătate, chiar şi din partea republicanilor, care şi-ar dori ca monarhia să fie abolită.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
De la arcul lui Wellington, dricul a străbătut cu viteză redusă drumul până la Windsor, în aplauzele mulțimii de pe traseu. Regele Charles al III-lea și restul familiei regale au urmat în limuzine mașina mortuară.
În jurul orei locale 15:00 a început a treia procesiunea a zilei pe Long Walk, o alee spectaculoasă care traversează domeniul până la castel. Pajul personal al reginei din ultimii 50 de ani a pășit chiar în fața dricului, mâhnit și pătruns de emoție.
Drumul a fost înțesat de oameni care au avut astfel șansa de a-și lua rămas bun de la suverana lor. Cei mai iubiți câini corgi ai reginei, dar și calul favorit au salutat, în felul lor, cortegiul.
Cortegiul s-a oprit la Capela gotică St. Georges, aleasă în mod frecvent de familia regală pentru nunți, botezuri și funeralii. La ora locală 16:00 a început o slujbă religioasă în prezenţa a peste 800 de persoane, inclusiv angajați cu vechime ai casei regale.
Unde a fost adus sicriul cu trupul neînsuflețit al reginei
Sicriul reginei a fost apoi depus în Capela regelui George al VI-lea, o anexă a capelei principale, în care se află tatăl şi mama reginei, dar şi cenuşa surorii sale, prinţesa Margaret. În timp ce sicriul era coborât în criptă, decanul de la Windsor a rostit un psalm, acompaniat de cimpoierul regal.
Binecuvântarea rostită de arhiepiscopul de Canterbury a fost urmată de imnul „God Save The King”. Bijutierul coroanei a îndepărtat Coroana Statului Imperial, globul şi sceptrul, și le-a așezat pe altar. Pământul presărat pe sicriu a fost adus de la mausoleul regal de la Frogmore, iar pe lespedea de marmură a mormântului ei au fost gravate cuvintele: „Elisabeta a II-a, 1926-2022”. Sicriul prinţului Philipp va fi adus în criptă, lângă cel al reginei.
Peste două ore și jumătate, parohul de la Windsor va oficia o slujbă de înmormântare privată, doar în prezența familiei regale.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii, funeralii,
Dată publicare:
19-09-2022 19:39