Care este legătura dintre România și capela în care va avea loc slujba de înmormântare a suveranei
Sicriul cu trupul neînsuflețit al reginei Elisabeta a II-a a fost adus, luni, la Windsor, la capela St. George.
Cortegiul a ajuns la Palatul Windsor. Garda militară a preluat sicriul cu trupul Reginei și, de acolo, urmează o nouă etapă a ceremoniilor.
Ceremonia de la St. George va fi ceva mai restrânsă, de doar 800 de locuri. Pe catargul din vârful uneia din turnurile castelului Windsor stindardul regal era ridicat, semn că Regele este prezent. Alături de rege vor fi cei mai apropiați membri ai familiei Reginei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Transmisiunea LIVE de la Windsor a fost comentată în studio de către avocatul Casei Regale a României, Onluca Vlad.
Avocatul Casei Regale a României, Onluca Vlad: „În Windsor sicriul va fi purtat în procesiune militară de reprezentanți ai tuturor armelor din Marea Britanie, precum și ai Commonwealth -ului până la Castelul Windsor, pe ceea ce se numește drumul Long Walk, care are aproximativ 6 kilometri, încet, pe lângă tot toate zecile mii, dacă nu sutele mii de persoane adunate pentru a transmite omagiul lor Reginei.
Dau un pic din casă și să spun că, între timp, familiile regale care au participat la prima ceremonie și care vor participa și la a doua, au beneficiat de un dineu pentru a se reîmprospăta între cele două slujbe. La a doua slujbă îi vom vedea nu numai pe aceștia, precum și pe guvernatorii și prim-miniștrii statelor din Commonwealth și pe persoanele cele mai apropiate de Regină. Acest serviciu va avea loc în Capela St. George de la Windsor, capelă care are o oarecare legătură și cu România.
Patriarhul Justinian a celebrat acolo, alături de arhiepiscopul de Kenterber, în anii `60. În urma acelei vizite s-a putut tipări prima ediție din perioada comunistă a Bibliei, la București, pentru că britanicii au ajutat cu hârtia.(...)
Trebuie să fim mândri că vom avea acolo și reprezentanți ai României, pe Majestatea Sa, Margareta și pe Principele Radu, care au participat la toate aceste evenimente și continuă tradiția începută de Regele Mihai.
Un alt lucru de știut este că va mai exista și o a treia ceremonie, dar aceea va fi într-adevăr strict numai pentru copii, nepoți și unchi, mătuși. Se va desfășura la 21.30, va fi netelevizată și va avea loc în cripta de la St. George. Ceremonia de acum se va termina cu cripta care va dispărea printr-o trapă din mijlocul capelei.
Pe durata acestor ceremonii, Regele și cu familia trebuie să joace un rol și nu este momentul să-și dea pe față adevăratele trăiri și sentimente. Acel ultim moment va fi îngroparea unui membru al familiei, unde vor putea să își lase libere emoțiile.
Britanicii, alături de Regina lor până în ultimul moment
Un sacrificiu personal pe care britanicii îl fac pentru a fi pe ultimul drum alături de regina lor, care și-a dat întreaga viață pentru ei și exact asta au și spus. O doamnă spunea că Regina a ținut o promisiune de 70 de ani <
Regina și-a făcut datoria până în ultima clipă
Regina a avut un simț puternic al datoriei. Cu două zile înainte de a se stinge, suverana a făcut un gest uimitor de a cere candidatului pentru funcția de prim-ministru să formeze noul guvern.
„Datoria făcută până în ultima clipă. E clar că nu se simțea bine, dar totuși s-a îmbrăcat, s-a ridicat și și-a făcut datoria constituțională. Pentru ea altceva era de neconceput”, a explicat Avocatul Casei Regale a României, Onluca Vlad.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii, funeralii,
Dată publicare:
19-09-2022 18:28