Peste 50 de perchezitii au loc miercuri in Bucuresti si sapte judete. Sunt vizate firme din domeniul industriei alimentare, inclusiv un importator de carne si polistiren.

Peste 150 de politisti bucuresteni efectueaza, miercuri, 53 de perchezitii in Bucuresti si judetele Ilfov, Arad, Alba, Mures, Dambovita, Botosani si Prahova, intr-un dosar privind savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, inselaciune si spalarea banilor, cu un prejudiciu estimat la peste 21 de milioane de lei.

"Banuitii au creat un circuit comercial fictiv, infiintand si coordonand mai multe societati comerciale cu comportament de tip 'fantoma', in scopul sustragerii de la plata obligatiilor fiscale", informeaza un comunicat al Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti (DGPMB) remis AGERPRES.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2011 - 2014, persoanele vizate au desfasurat acte de comert intracomunitar cu produse din carne si produse chimice, pe care le-au comercializat in mod ilicit pe teritoriul Romaniei catre mari distribuitori de astfel de marfuri, folosindu-se in acest scop de 15 societati comerciale de tip "fantoma".

Politistii pun in executare 23 de mandate de aducere in acest dosar. Persoanele vizate urmeaza a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii din cadrul Politiei Sectorului 5.

Actiunea se desfasoara sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si beneficiaza de suportul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii si al Directiei Operatiuni Speciale.