Metoda prin care un bărbat a încercat să fure din contul unei rude din Cisnădie 1 milion de euro

Ultima actualizare: 31-01-2020 12:25

Înşelătorie de proporții, inspirată parcă din filme. Protagonist este un bărbat din județul Sibiu, care a încercat să fure din contul unei rude nu mai puțin de un milion de euro. Și a fost la un pas de a reuși.

Deghizat și cu un act de identitate fals, a scos inițial din conturile victimei 18.000 de lei. Dar când a vrut să dea marea lovitură, adevărul a ieșit la iveală pentru că el avea telefonul închis, iar angajații băncii au ajuns la adevăratul proprietar al conturilor.

Suspectul, arestat acum, are la activ și două jafuri în Germania. De această dată este cercetat, printre altele, pentru efectuare de operațiuni finaciare în mod fraudulos și fals privind identitatea.

Totul a început în noiembrie anul trecut, când bărbatul de 48 de ani din Cisnădie a mers la o bancă din Sibiu, unde s-a dat drept cel care avea să devină păgubit - de altfel rudă cu el. Cu un buletin fals, le-a spus angajaţilor că şi-a schimbat numărul de telefon şi a cerut să i se emită doua carduri. Apoi a retras aproximativ 18.000 de lei din conturi.

Dar nu s-a oprit aici. A mutat din conturile victimei într-un cont din Elveţia aproape un milion de euro. Dar, între timp, a plecat în Columbia. Iar când cei de la banca l-au sunat pentru câteva informaţii suplimentare, nu au dat de el. Aşa că au apelat vechiul număr de telefon. Şi astfel au reuşit să vorbească cu adevăratul proprietar al conturilor. Iar transferul sumei uriaşe a fost blocat.

După câteva săptămâni, individul s-a întors din vacanţă şi a fost arestat preventiv.

"Nu îmi vine să cred, nu a furat nici un ban, nu s-a creat nici un prejudiciu”, spune m,ama suspectului. „Eu nu am văzut nici un buletin fals, a avut buletinul lui, aavea şi un buletin expirat”.

Bărbatul pe care a încercat să îl înşele individul este consilier local în comună Sadu şi pădurar de profesie. A ajuns să aibă o avere atât de mare după ce în anii 90 a cumpărat mai multe terenuri la preţuri de nimic, apoi le-a vândut unor dezvoltatori imobiliari cu mai mulţi bani. În plus, a şi moştenit câteva terenuri. În ultimă declaraţie de avere postată pe site-ul primăriei, consilierul apare că deţine imobile şi terenuri în mai multe localităţi, şapte utilaje şi maşini, iar în cont are peste 1 milion de euro.

Suspectul nu este la prima ispravă. În 1997 a fost arestat în Teleorman. A plecat apoi în Germania, unde a comis doua jafuri. În 2004 a spart o bancă, unde a luat şi câţiva ostatici, după care a mai dat o lovitură, tot la o bancă. A fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru cele două fapte, dar şi pentru un alt furt şi o încălcare de proprietate. Însă a stat în spatele gratiilor doar cinci ani. Ultima parte din pedeapsa a executat-o în România.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO