Îmbulzeală la mănăstirea Nicula, în timpul slujbei de Sfânta Maria: „Nu ne e frică. Dumnezeu ne întărește”

Ultima actualizare: 15-08-2020 09:03

Noapte de rugăciune pentru credincioșii strânși la mănăstirea Nicula.

După ce au parcurs sute de kilometri și au îndurat căldura sufocantă, cei peste 3.000 de pelerini s-au închinat icoanei Maicii Domnului – considerată făcătoare de minuni.

Cu lumânări aprinse, busuioc, dar și cu speranța că aici vor găsi alinarea suferințelor, oamenii au cântat odată cu preoții până la miezul nopții.

Momentul în care icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a fost scoasă din biserică i-a făcut pe oameni să uite de distanțarea socială. Zeci de jandarmi au fost nevoiți să se plimbe prin mulțime și să verifice că toate măsurile de protecție sunt respectate.

Credincioșii au făcut poze și au filmat întreaga procesiune pentru cei de acasă, care nu au putut fi prezenți.

Bărbat: „Din păcate, nu au putut veni, cu toate că, de obicei, veneam cu toată familia, dar anul acesta, fiind condițiile astea, am venit singur.”

Reporter: „Vreți să le arătați și celor de acasă?”

Bărbat: „Da, am trimis ceva pe WhatsApp, pe Facebook, pentru cei plecați în străinătate în special.”

Unii oamenii spun că nu se tem de boală și consideră lăcașul de cult un loc ferit.

Femeie: „Foarte frumos, ca de obicei. Nu ne e frică de nimic. Dumnezeu ne întărește, ne ajută.

Bărbat: „Nu mi-a fost frică. Cât timp îl am pe Tatăl Ceresc lângă mine, nu mi-a fost frică de nimic.”

Chiar dacă distanțarea socială a fost cu greu respectată, au fost și credincioși care au respectat măsurile de protecție în mulțimea de oameni.

Bărbat: „Iau măsurile necesare, am dezinfectant, mască, păstrez distanța.”

A fost cea mai importantă noapte pentru pelerinii de la Nicula. Aceștia au înălțat rugăciuni și s-au închinat la icoana făcătoare de minuni.

Deși nu aveau voie să își aducă corturi, majoritatea credincioșilor au mers la slujbă ca într-un camping și au așteptat cu nerăbdare începerea hramului.

Mircea Abrudean, prefect: „Sunt oameni care au venit aici înainte să intrăm noi în dispozitiv cu forțele de ordine, au fost dirijați către pădure.”

Bărbat: „Ne e frică, păstrăm distanța. Avem măști, dezinfectant. respectăm regulile care sunt impuse și ne ajută și Dumnezeu și Maica Sfântă."

Sâmbătă, când se prăznuiește hramul Adormirii Maicii Domnului, sunt așteptați la Mănăstirea Nicula peste 5.000 de oameni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO