Femeia care a lovit-o în faţă pe Cristina Joia a fost reţinută de poliţie. Ce explicaţie a dat

Ultima actualizare: 10-11-2020 09:52

Bătăuşa care a atacat-o şi desfigurat-o pe Cristina Joia, designerul emisiunii „Visuri la cheie" a fost reţinută, luni seară, pentru 24 de ore.

Poliţiştii au deja imaginile tulburătoare ale agresiunii, filmate de camerele de supraveghere ale magazinului în care s-a petrecut atacul.

Toate promoţiile de Black Friday 2020. Intră AICI ca să nu pierzi reducerile momentului!

Când a ajuns la secţia de poliţie, agresoara s-a justificat sfidător: Cristina Joia i-ar fi rupt ştergătorul de parbriz.

Dar după mai bine de cinci ore de audieri, a ieşit din secţie cu capul plecat, fără să mai spună nicio vorbă.

Reporter: „Ce s-a întâmplat?”

Agresoare: „Mi-a rupt ștergătorul de la mașină.”

Reporter: „Și asta a justificat să fiți atât de violentă?”

Agresoare: „Nu sunt violentă.”

Reporter: „Și de ce ați lovit-o atât de puternic?”

Agresoare: „Nu am lovit-o pur și simplu atât de puternic. I-am dat un brânci într-adevăr. Pentru că mi-a rupt ștergătorul de la mașină, m-a înjurat, m-a făcut țigancă.”

Reporter: „Și soluția este să o lovești?”

Agresoare: „Nu, nu e asta o soluție.”

Reporter: „Ați văzut că ați lăsat-o acolo într-o baltă de sânge.”
 
Agresoare: „Nu era nici o baltă de sânge, am lovit-o pur și simplu, atât."

Ofițerii de poliție de la Secția 14 au organizat două descinderi. Mai întâi s-au dus la adresa la care suspecta figura că ar locui în mod oficial. Însă acolo au aflat că ea nu a trăit acolo niciodată. Câteva zeci de minute mai târziu au aflat că bătăușa s-a aciuiat la o adresă din Sectorul 5 al Capitalei, unde ea a fost capturată fără probleme.

Cristina Joia, designerul emisiunii „Visuri la cheie", a făcut oficial plângere penală împotriva femeii care a lovit-o sâmbătă după-amiază. S-a întâmplat în interiorul unui magazin de pe Calea Șerban Vodă din Capitală. Acum, de pe patul de spital, ea le-a povestit totul polițiștilor de la Secția 14.

Cristina Joia: „Dacă mi-ar fi dat un simplu pumn nu ar fi fost atât de grav. Sunt, practic, tăiată și oasele din interior secționate. Doar pentru că i-am spus că nu parchează cum trebuie. Acum îmi e teamă, mă gândesc că o să merg pe stradă și o să afle că.... Am început să fim conduși de clanuri de interlopi și să îți fie frică să iei poziție în ceva ce crezi. Nu mi se pare normal să nu mai mergi doi metri și să parchezi regulamentar."

Primul schimb de replici între cele două femei a avut loc când Cristina Joia a întrebat-o pe șoferiță de ce a parcat neregulamentar și a blocat practic intrarea în parcarea magazinului. Și cum a început să o înjure, Joia și-a continuat drumul în magazin.

Echipa operativă a reluat cercetarea la fața locului și a audiat angajații care au fost de față în momentul în care Cristina Joia a fost agresată. În plus, au revăzut imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Așa a fost identificată și agresoarea, o tânără de 34 de ani, care a răspuns cu o ploaie de înjurături atunci când i s-a atras atenția că a parcat neregulamentar.

Câteva momente mai târziu, agresoarea a revenit furioasă în magazinul unde Cristina Joia își făcea liniștită cumpărăturile și, profitând de neatenția ei, a lovit-o violent. Totul a durat câteva secunde, iar apoi agresoarea a dispărut fără urmă.

Imaginile atacului, devenite acum probă în dosarul penal, sunt înspăimântătoare. O recunosc și reprezentanții magazinului care susțin că sunt oripilați de un asemenea comportament.

„Victima acestui incident a fost surprinsă de agresiunea celeilalte persoane implicate, neavând timpul necesar pentru a putea întreprinde vreo acțiune menită să o protejeze.  Ne arătam solidari cu victima acestei agresiuni și nu suntem de acord cu aceste modalități barbare de rezolvare a unor dispute verbale. Nu cunoaștem motivele, dar sunt sigur că oricare ar fi acestea, ele nu pot reprezenta o justificare într-o societate civilizată”, spun ei.

Printre cei care au despus mărturie se numără și casiera care a ieșit din magazin spre mașina atacatoarei și astfel a reușit să rețină numărul de înmatriculare, pe care l-a oferit poliției.

Între timp, probele strânse de polițiști vorbesc despre o posibilă acuzație de loviri și alte violențe. Autoritățile așteaptă raportul preliminar medico-legal, care ar putea duce la schimbarea încadrării acuzației la vătămare corporală, pentru care pedeapsa maximă este de 10 ani de închisoare.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO