Florin Cioaba va fi adus in Romania, in aceasta seara. Cum arata sicriul "in stil american". FOTO

×
Codul embed a fost copiat

Rudele lui Florin Cioaba aflate in Turcia au declarat pentru Stirile ProTV ca trupul acestuia va fi adus in tara in aceasta seara cu o cursa a companiei Turkish Airlines.

Marti, 20 august 2013

13:30 Familia Cioaba a concesionat astazi, pentru 25 de ani, o parcela de teren in Cimitirul Municipal. Autointitulatul rege al tiganilor va fi inmormantat chiar langa tatal sau, Ion Cioaba, de la care a mostenit coroana.

Inmormantarea va avea loc, cel mai probabil, sambata. Asta pentru ca familia vrea sa respecte obiceiul care spune ca "raposatul trebuie sa stea trei nopti in casa lui".

Fiul lui Florin Cioaba pune toate neintelegerile de zilele trecute privind informatiile de la spitalul din Antalya in baza "traducerii defectuoase" a limbii si spune ca medicii "si-au dat tot interesul pentru a-i salva tatal" si "au fost in permanenta langa familia sa."

Citește și
Imparatul romilor Iulian
Imparatul romilor, Iulian: Urmeaza 30 de zile de doliu si funeralii cum nu s-au mai vazut
Mărturia tinerei care a mers să reclame că un polițist a violat-o. Femeia spune că a fost ținută trei ore „înțepenită pe un scaun” în camera de interogatoriu

13:00 In urma cu putin timp, rudele lui Florin Cioaba au ridicat sicriul cu trupul neinsufletit al acestuia de la morga spitalului Univesitar din Antalya. Cosciugul a fost preluat de o firma de pompe funebre si transferat la aeroport pentru formalitatile de repatriere.
 

11:00 Avionul cu care Florin Cioaba va fi adus in tara va ateriza pe aeroportul din Otopeni la ora 20:50.

Avionul va ateriza la Bucuresti, iar de aici trupul fostului "rege" al tiganilor va fi dus cu o masina mortuara la Sibiu.

Intre timp, rudele din tara i-au cumparat lui Cioaba un sicriu "in stil american", care a costat 3.000 de euro.

 

Cosciugul nu are are conditionat, este model Boston si e facut din mahon.

Daniel Cioaba, fiul cel mic al autointitulatului rege al romilor, a declarat pentru MEDIAFAX: "Nu este vorba de un sicriu cu aer conditionat. Va fi un capac care se va pune peste sicriu si care este prevazut cu aer conditionat. Acasa, insa, umeaza sa fie montat un echipament de aer conditionat, pentru ca sicriul va fi asezat in casa, nu afara".

Luni, 19 august 2013

UPDATE 19:00 

Nota pentru spitalizarea lui Florin Cioaba, care a murit intr-un spital din Turcia, a coborat de la 350 de mii de dolari, suma avansata initial de baiatul raposatului, la 41 de mii de dolari, potrivit jurnalistilor turci.

Fiul lui Florin Cioaba a negociat cu managerii spitalului timp de 6 ore. Dupa stabilirea sumei finale si intocmirea facturii a plecat in mare graba din spital pentru a se intalni cu consulul. Acesta urmeaza sa le ofere documentele necesare pentru repatrieriea trupului neinsufletit al lui Florin Cioaba.

"Am cerut ca un avion sa vina din tara, sa ne ia pe toti si sa ne duca acasa, dar platit de noi. Ne-am trimis copiii cu masinile pe drum, copii bolnavi care au facut insolatie, toti plecam pe rand, doar am cerut ajutor daca ar fi putut sa ne trimita un avion sa ne ia pe toti. O sa luam un avion de linie obisnuit, daca o sa facem escala la Istanbul asta e, de la Bucuresti o sa luam o alta firma din Romania" a spus Gabriela Cioaba, sora fostului rege al tiganilor.

UPDATE 15:35: Potrivit lui Daniel Cioaba, fiul cel mic al lui Florin Cioaba, sumele platite de familie pentru tratamentul medical din Turcia sunt urmatoarele: 5.000 de dolari platiti la primul spital (privat), 8.000 dolari pentru dializa la acest spital, 15.000 de dolari avans la al doilea spital (de stat), unde mai trebuie achitati 22.000 de dolari.

UPDATE 13:30 Reprezentantii pompelor funebre spun ca Florin Cioaba va fi adus in spital marti. Pana atunci, corpul ar urma sa ramana la morga.

UPDATE 13:00 Potrivit ultimelor informatii, rudele lui Florin Cioaba au pus presiune pe reprezentantii spitalui din Turcia, acestia promitandu-le ca vor avea cadavrul pana la ora 15:00.

UPDATE 12:53 Inca de la prima ora, rudele s-au prezentat la spitalul din Turcia unde Cioaba s-a stins din viata si asteapta sa incheie toate formalitatile necesare. Fiul lui Florin Cioaba a cerut ajutor consular si sustine ca nu vrea bani de la statul roman.

Rudele asteapta in aceste momente sa fie sa emita factura medicala, pe care acestia spun ca o vor achita. Ei spun ca nu cer bani statului roman, ci doar asistenta consulara pentru ca documentele sa fie gata repede si pentru ca sicriul sa poata fi repatriat. Sustin insa ca suma de 350.000 de dolari este exagerata si foarte mare, mai ales ca Florin Cioaba a fost ingrijit in Antalya doar doua zile.

Oricum, ei asteapta ca factura sa fie emisa. E posibil ca suma sa fie mult mai mica si sa fie vorba de fapt de lire turcesti. Imediat ce va fi gata documentatia, sicriul va fi trimis cu un avion de linie la Bucuresti, unde va fi asteptat de fiul cel mic al lui Florin Cioaba, Daniel, care inca de dimineata a plecat cu familia catre spre Bucuresti cu masina.

Ei spun ca sicriul va fi preluat de o firma de pompe funebre, vor face toate cele necesare, dupa care e posibil ca acesta sa fie trimis cu masina sau cu avionul catre Sibiu.

Rudele spun ca au descoperit astazi ca Florin Cioaba ar fi incheiat o asigurare medicala privata, care ar putea acoperi costurile tratamentelor din Turcia.

Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, sustine ca Traian Basescu nu a solicitat institutiilor statului un avion care sa repatrieze gratuit sicriul cu trupul neinsufletit al lui Florin Cioaba.

UPDATE 10:51 Aproximativ 15 membri ai familiei Cioaba se afla la spitalul din Turcia si cer autoritatilor urgentarea formalitatilor de repatriere pentru trupul lui Florin Cioaba, "regele" tiganilor, decedat in cursul zilei de 18 august.

Rudele au declarat pentru Stirile ProTV ca nu au nevoie de ajutor financiar din partea statului roman pentru plata serviciilor medicale.

De asemenea, contravaloarea acestor servicii nu sunt de 350.000 de dolari, ci ar fi vorba de o suma mult mai mica, fara a fi precizata.

Florin Cioaba va fi adus in Romania cu un avion de linie, cel mai probabil in cursul zilei de astazi. Avionul circula pana in Bucuresti, iar de pe aeroport trupul lui Florin Cioaba va fi preluat de o masina si dus la Sibiu.

Duminica, 18 august 2013

Florin Cioaba, autointitulatul rege al tiganilor a murit duminica in clinica din Turcia in care a fost operat. Cioaba a suferit un al patrulea stop cardiac, iar acesta i-a fost fatal.

Rudele au fost chemate de urgenta sa-si ia ramas bun, apoi medicii l-au deconectat de la aparate. Momentul delicat pentru familie s-a transformat repede intr-un scandal urias.

O parte dintre apropiati tipa ca Cioaba s-a prapadit din vina medicilor. In schimb, cei din conducerea spitalului au emis o factura de 350.000 de dolari si ameninta ca decedatul va ramane in Antalya daca nu le sunt virati banii.

Desi medicii erau optimisti dupa operatie, starea lui Florin Cioaba s-a inrautatit sambata pe timpul noptii. Duminica dimineata, rudele au fost chemate de urgenta la spital. Pacientului i s-a oprit inima pentru a 4-a oara.

"In jur de ora 11:00 am fost chemati sa ne luam ramas bun de la el. El, din pacate, tot asa in coma a fost. Va anuntam cu regret ca a mers la Domnu", a declarat Dorin Cioaba.

Apoi doctorii i-au declarat decesul si l-au deconectat de la aparate.

Potrivit celor din familie, aparatul care ajuta cordul sa pompeze sange nu a fost de folos. Creierul a fost afectat destul de grav, in special de primul stop cardiac. De altfel, fiul lui Florin Cioaba, Dorin, ii acuza pe medicii turci de malpraxis.

"Cei care i-au facut rau vor fi trasi la raspundere, asta ii asigur, pentru ca nu se poate ca un om in secolul 21 sa nu poata fi salvat din cauza, sa zicem, unei boli care nu a fost avansata. Ei sunt de vina".

Imediat dupa aflarea mortii, la spital s-a adunat o parte din neam pentru a cere de urgenta trupul neinsufletit.

Rudele lui Florin Cioaba spun ca nu vor sa fie facuta autopsia si vor cere doctorilor ca formalitatile sa fie efectuate foarte rapid pentru ca trupul insufletit sa fie adus in Romania.

"Am luat legatura cu consulatul Romaniei sa vedem ce documente trebuie pentru a repatria pe trupul tatalui meu. Daca aud acest mesaj al meu sa ne dea tot sprijinul, pentru ca nu vrem sa vina mii si mii de oameni spre Turcia. Vom vedea zilele care vine ce masuri vom lua, noi, casa regala, pentru a prestabili toate lucrurile", a declarat Dorin Cioaba.

Dar nu actele sunt o problema pentru cei din familia Cioaba. In aceasta dupa amiaza, spitalul universitar din Antalya a emis o factura pentru serviciile medicale. Este o suma mult prea mare, sustine Dorin Cioaba, care cere acum ajutor de la statul roman.

"Ne-au amenintat, mai bine zis, sa platim 350.000 de dolari daca vrem sa intocmeasca documentele si sa ne elibereze trupul tatalui meu. I-am intrebat pentru ce acesti bani si ne-au spus ca pe ei nu-i intereseaza ca tata nu a raspuns la tratament si costurile trebuiesc acoperite", a declarat fiul lui Florin Cioaba.

Dorin Cioaba cere sprijinul autoritatilor romane in speranta ca acestea vor interveni pe langa administratia spitalului sa reduca din factura.

Citeste si:

* Florin Cioaba, autoproclamatul rege al romilor, a murit. MAE: Trupul va fi adus luni in tara

* Cine a fost Florin Cioaba, autointitulatul rege al tiganilor

* Imparatul romilor, Iulian: Urmeaza 30 de zile de doliu si funeralii cum nu s-au mai vazut

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO 'Cea mai sexy femeie din lume' s-a dezbrăcat în fața camerei și a postat clipul pe internet: "Aș putea să mă uit în continuu"
VIDEO 'Cea mai sexy femeie din lume' s-a dezbrăcat în fața camerei și a postat clipul pe internet: "Aș putea să mă uit în continuu"
Citește și...
Presedintele Basescu: Florin Cioaba a fost un adevarat lider si un sprijin pentru comunitatea roma
Presedintele Basescu: Florin Cioaba a fost un adevarat lider si un sprijin pentru comunitatea roma

Presedintele Traian Basescu a transmis un mesaj de condoleante in care arata ca Florin Cioaba a fost "un adevarat lider si un sprijin pentru comunitatea roma".

Imparatul romilor, Iulian: Urmeaza 30 de zile de doliu si funeralii cum nu s-au mai vazut
Imparatul romilor, Iulian: Urmeaza 30 de zile de doliu si funeralii cum nu s-au mai vazut

Imparatul romilor Iulian a declarat dupa aflarea vestii ca Florin Cioaba a decedat in Turcia, ca vor urma 30 de zile de doliu si funeralii "cum nu s-au mai vazut".

Florin Cioaba, autoproclamatul rege al romilor, a murit. MAE: Trupul va fi adus luni in tara
Florin Cioaba, autoproclamatul rege al romilor, a murit. MAE: Trupul va fi adus luni in tara

Rude ale lui Florin Cioaba au confirmat pentru Stirile ProTv ca autointitulatul rege al tiganilor a murit astazi, in urma unui stop cardio-respirator.

Recomandări
Mișcare strategică făcută de Putin în Marea Neagră. Unde și-au mutat rușii navele și submarinele. Imagini din satelit
Mișcare strategică făcută de Putin în Marea Neagră. Unde și-au mutat rușii navele și submarinele. Imagini din satelit

Rusia și-a întărit apărarea bazei navale a Flotei Mării Negre și "și-a retras în mare parte navele și submarinele din Sevastopol, spre est, la Novorossiysk", a anunțat Ministerul britanic al Apărării.

Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE
Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE

Marcel Ciolacu pretinde că inflația este pe un trend descendent în România, cu scăderi lunare. Totuși, țara noastră a rămas cu cea mai mare inflație din Europa, arată statisticile oficiale.

Război total pentru Primăria Capitalei. Răspuns ironic al lui Nicușor după ce Piedone a afișat mesajul „Și eu sunt interlop”
Război total pentru Primăria Capitalei. Răspuns ironic al lui Nicușor după ce Piedone a afișat mesajul „Și eu sunt interlop”

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat, sâmbătă, pe Facebook, o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: „#Ştim Toţi!”, ca răspuns la mesajul de pe tricoul lui Cristian Popescu Piedone.