Florin Cioaba, autoproclamatul rege al romilor, a murit. MAE: Trupul va fi adus luni in tara

Ultima actualizare: 21-08-2013 06:53

Rude ale lui Florin Cioaba au confirmat pentru Stirile ProTv ca autointitulatul rege al tiganilor a murit astazi, in urma unui stop cardio-respirator.

Conform surselor citate, decesul lui Florin Cioaba a fost declarat la ora 11.10. Inainte sa moara, rudele sale au fost chemate sa-si ia ramas bun de la el. Familia nu doreste efectuarea autopsiei si intentioneaza sa aduca trupul neinsufletit al lui Florin Cioaba chiar astazi, la Sibiu.

Cu toate acestea, un oficial din cadrul Departamentului Afaceri Consulare din centrala MAE de la Bucuresti a declarat ca duminica nu se mai pot indeplini toate formalitatile necesare aducerii corpului lui Florin Cioaba in Romania, astfel ca aceasta operatiune va avea loc luni, 19 august.

Rudele lui Florin Cioaba au fost anuntate inca de la ora 9.00 ca acesta a avut o noapte grea. La terapie intensiva au venit copiii, dar si rudele cele mai apropiate. Vestile au continuat sa fie proaste, iar ultimul stop cardiac, al 4-lea, i-a fost fatal. Dupa ce a fost declarat mort, medicii l-au deconectat de la aparate.

Familia autointitulatului rege al tiganilor are sprijin consular pentru a perfecta mai repede actele de repatriere. Astfel, de cand a ajuns in spitalul universitar din Antalya, in preajma lor a fost detasata o persoana care cunoaste limba turca si care ii ajuta sa comunice cu medicii din spital.

Cel mai probabil, Florin Cioaba va fi adus direct la Sibiu unde urmeaza sa fie si ingropat.

Rudele acestuia au luat legatura cu o firma de pompe funebre din Turcia, carora le-au cerut un sicriu cu aer conditionat pentru transportarea corpului neinsufletit al lui Florin Cioaba, din cauza temperaturilor ridicate din aceasta perioada.

Dupa ce trupul acestuia va ajunge la Sibiu, cel mai probabil luni, rudele intentioneaza sa-l inmormanteze abia dupa 3 zile, adica joi.

Presedintele Traian Basescu a transmis condoleante familiei lui Florin Cioaba: "Dumnezeu sa-l ierte si condoleante lui, familiei si minoritatii pe care o reprezinta", a spus presedintele Romaniei, aflat la serbarea campeneasca de la Prislop, judetul Maramures.

Cititi si:

-► Cine a fost Florin Cioaba, autointitulatul rege al tiganilor

-► Imparatul romilor, Iulian: Urmeaza 30 de zile de doliu si funeralii cum nu s-au mai vazut

-► Presedintele Basescu: Florin Cioaba a fost un adevarat lider si un sprijin pentru comunitatea roma

Sambata, fiul lui Florin Cioaba, Dorin, anunta ca tatal sau a iesit din coma, este in stare stabila si se reface dupa interventia prin care i-a fost montat un dispozitiv de asistare circulatorie.

Pe 16 august 2013, medicii de la spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya i-au montat lui Florin Cioaba, care se afla in stare grava, un dispozitiv de asistare circulatorie, care sa-i ajute inima sa pompeze sange.

Florin Cioaba, tinut in viata cu ajutorul aparatelor, a fost transferat, vineri, de la spitalul Anadolu din Antalya la spitalul Akdeniz Üniversitesi din aceeasi provincie a Turciei, au declarat anterior aceleasi surse. Mutarea a fost facuta deoarece spitalul Akdeniz Üniversitesi are un dispozitiv care ajuta inima sa pompeze sangele.

Medicul Serban Bradisteanu a declarat, joi, ca Florin Cioaba nu are o leziune cerebrala ireversibila, dar starea lui este grava, circulatia spre creier a fost afectata din cauza infarctului, capacitatea de contractie a inimii este redusa si sunt afectati rinichii, avand nevoie de suport renal. Bradisteanu a spus, pe Aeroportul "Henri Coanda", la revenirea in tara dupa ce a fost in Antalya pentru a-l evalua pe autointitulatul rege al romilor, Florin Cioaba, ca in prezent se vorbeste despre sansele acestuia de a ramane in viata, starea lui fiind grava.

Serban Bradisteanu a mai spus ca circulatia spre creier a fost afectata din cauza infarctului, dar nu se poate vorbi de leziuni cerebrale ireversibile, ci de "stupoare cerebrala". De asemenea, capacitatea de contractie a inimii este redusa, dar Florin Cioaba recupereaza zilnic, iar infarctul i-a afectat si rinichii, fiind instalat un sistem de suport renal.

Medicul a adaugat ca interventia prompta si profesionalismul medicilor din Turcia au facut ca Florin Cioaba sa inceapa sa recupereze dupa infarct, dar starea lui ramane in continuare foarte grava.

Intrebat cine l-a solicitat sa mearga in Turcia pentru a-l evalua pe Florin Cioaba, medicul Serban Bradisteanu a spus ca rugamintea a venit din partea presedintelui Traian Basescu. Intrebat cine a suportat costurile, Bradisteanu a spus ca toate cheltuielile au fost suportate de familia lui Florin Cioaba.

Fiul autointitulatului rege al romilor, Dorin Cioaba, a declarat, marti, ca tatal sau a suferit, luni dupa-amiaza, un preinfarct si este in coma indusa, la un spital din Antalya. "Tata a suferit un preinfarct ieri dupa-amiaza (luni dupa-amiaza, n.r.), el se stia cardiac, insa nu a mai avut probleme de foarte mult timp. Probabil au fost calduri foarte mari si asta i-a activat problemele medicale. Eu am vorbit cu el de dimineata si era foarte agitat, iar acum stiu ca este intr-o coma indusa medical", spunea atunci Dorin Cioaba, care se afla in Turcia.

Secretarul general al Asociatiei tiganilor Caldarari, Ioan Stanescu, declara marti, ca Florin Cioaba este "in stare foarte grava". "Este in stare foarte grava. A consumat apa rece, apoi a stat la cald, la 50 de grade, si apoi la clima. A facut pneumonie, apoi preinfarct. Medicii i-au bagat o sarma, adica un stent", a spus Stanescu.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO