Un cadru medical din linia întâi în lupta contra Covid-19 nu crede în existența virusului. Câți oameni a infectat

Dată publicare: 28-07-2020 21:09
Dată actualizare: 28-07-2020 21:18
Sursa: Opinia Timisoarei


Caz șocant. Un cadru medical din linia întâi în lupta contra Covid-19 nu crede în existența virusului. Câți oameni a infectat

O asistentă medicală din Timișoara care spunea că nu crede în existența Covid-19 este cercetată penal după ce a infectat mai mulți colegi și pacienți.

 

Asistenta medicală de la Spitalul CFR Timișoara nu credea că boala este reală, deși se afla în linia întâi de luptă împotriva pandemiei, drept urmare nu a purtat echipament de protecție și nu a respectat protocoalele de siguranță, scrie Opinia Timișoarei.

La un moment dat, femeia s-a infectat cu noul coronavirus și a transmis ulterior boala către alte șapte persoane, cadre medicale și pacienți de la spitalul unde lucra.

 

A refuzat internarea după ce a fost depistată pozitiv

 

Imediat după ce a fost testată pozitiv, asistenta a fost dusă la Spitalul ”Victor Babeș”, dar a refuzat internarea și a cerut să fie izolată la domiciliu.

Femeia este acum cercetată pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce conducerea spitalului a deschis o anchetă disciplinară împotriva ei și a făcut și plângere penală.

”În data de 10.07.2020 organele de cercetare penală au luat la cunoștință despre faptul că un număr de 7 (șapte) persoane –cadre medicale și pacienți ai Spitalului Clinic Căi Ferate Timișoara- au fost depistați pozitiv la testul Covid 19 în urma analizării probelor recoltate în perioada 30.06.2020-06.07.2020, existând indicii ale nerespectării, la nivelul Spitalului Clinic Căi Ferate Timișoara, de către funcționari publici din cadrul unității spitalicești, a măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

 

Sursa: Opinia Timisoarei, Cristian Anton


VIDEO PROTVPLUS.RO