O copilă de 12 ani cu Covid-19 a cerut să fie internată pentru a-și proteja mama grav bolnavă

×
Codul embed a fost copiat

O poveste tulburătoare și în același timp o adevărată lecție pentru cei care nu cred în existența virusului Sars Cov 2 vine de la Oradea.

Acolo, o copilă de 12 ani, infectată, a vrut să stea la spital pentru a-și proteja mama rămasă acasă, care suferă de o boală gravă.

Fetița și-a făcut singură bagajele și a chemat salvarea. Gestul său i-a impresionat pe medici și ar trebui să ne dea tuturor de gândit.

Ariana a contractat virusul de la câțiva prieteni veniți din Cluj. S-au întâlnit la o terasă în Oradea.

Prietenii au aflat la scurt timp că sunt infectați, iar ancheta epidemiologică a dovedit că și Ariana luase virusul. Mama fetei, care suferă de o boală gravă, nu s-a infectat.

Citește și
judete
Coronavirus România. Județele cu cele mai multe cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore

Ariana: ”Încă din seara în care am aflat această veste mama mea mi-a spus clar că nu, nu te duci la spital. Iar eu eram puțin pusă pe gânduri. Mama mea mi-a spus că ea nu mă va lăsa niciodată. Am decis să plec în spital că să-mi fie și mie mai bine, dar în același timp și ei".

Mariana Ferician, dr. primar epidemiolog DSP Bihor: ”Am fost foarte impresionată de discuția pe care am avut-o. Prima întrebare a fost ce trebuie să facă ca să-și protejeze mama, mama fiind negativă. Mi-a pus niște întrebări foarte profesioniste, chiar am fost impresionată, medici de familie nu știau lucruri pe care ea le știa, se documentase”.

Mama Arianei: Nici în ultima secundă n-am vrut s-o las să plece.
Reporter: Și cum v-a convins, doamnă?
Mama Arianei: Păi, ea și-a făcut bagajele, le-a scos afară din cameră, a făcut bagajul, a ieșit afară și a zis ”mamă, cheamă salvarea să vină după mine”. A zis că ea nu vrea să stea aici, că nu vrea să îmi dea mie virusul".

Mariana Ferician, dr. primar epidemiolog DSP Bihor: ”M-a sunat și a spus ”m-am hotărât, mă internez în spital, vreau s-o protejez pe mama. Vreau să fiu sigură că așa nu va exista niciun risc. Mama va rămâne izolată la domiciliu, iar eu voi fi sub supraveghere, în spital”.

 

Ariana: ”În ochii celor care nu au ajuns la spital, totul este o glumă”

 

Ariana: ”În ochii celor care nu au ajuns în spital și nu au ajuns să simtă pe pielea lor, totul este o glumă. Ei bine, pentru mine nu este. Le-aș transmite să se protejeze pentru că nu este ușor să stai în spital. Chiar nu este ușor să stai, pur și simplu, închis într-o cutie. Te plimbi de la geam până la ușă în fiecare zi. Pentru că nu poți să ieși”.

Ariana este acum internată la secția de Boli Infecțioase din Oradea.

Povestea Arianei este o lecție pentru noi toți și încă o dovadă că virusul există și face victime în jurul nostru.

Acest copil ne transmite tuturor că ar trebui să fim mai responsabili. Să ne gândim la cei de lângă noi, în primul rând la părinții și bunicii noștri care sunt vulnerabili.

Dacă ne protejăm pe noi, îi protejăm și pe ei. Cu un gest simplu le putem salva viața.

Și ar trebui să înțelegem până nu e prea târziu că doar împreună ne facem bine. Protejați-vă!

 

Citește și...
OMS: Anotimpurile nu au impact asupra pandemiei. ”Acest virus se comportă diferit”
OMS: Anotimpurile nu au impact asupra pandemiei. ”Acest virus se comportă diferit”

Anotimpurile nu par să aibă impact asupra modului în care evoluează pandemia de coronavirus, a declarat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), avertizând asupra iluziei că oamenii ar fi mai protejaţi vara.

Coronavirus România. Județele cu cele mai multe cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore
Coronavirus România. Județele cu cele mai multe cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore

Municipiul Bucureşti (5.425) şi judeţele Suceava (4.439), Argeş (2.911) şi Braşov (2.884) sunt zonele cu cele mai multe cazuri de COVID-19 înregistrate până în prezent, informează, marţi, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

România, în criză de cadre medicale pentru spitalele COVID. Orban:
România, în criză de cadre medicale pentru spitalele COVID. Orban: "Am apelat la voluntariat"

Autorităţile vor putea utiliza "instrumentul legal al detaşării" cadrelor medicale în unităţile sanitare implicate în lupta anti-COVID, a declarat marţi premierul Ludovic Orban.

Recomandări
Autoritățile anunță că vom primi mai mulți bani prin programul guvernamental „Rabla”. Prima de casare crește cu 15%
Autoritățile anunță că vom primi mai mulți bani prin programul guvernamental „Rabla”. Prima de casare crește cu 15%

Autoritățile anunță că le vor da mai mulți bani celor care vor să își cumpere o mașină nouă prin programul guvernamental „Rabla”.

Gara de Nord va fi modernizată:
Gara de Nord va fi modernizată: "Vin după 22 de ani în România, sunt șocat și nici nu mai vreau să pun piciorul"

Gara de Nord, cea mai mare poartă de intare în București, va fi modernizată. Deocamdată a fost lansată licitația pentru acest proiect.

”Ucigașele de tancuri” sunt în drum spre Ucraina. Soldaţii ucraineni se antrenează deja de câteva săptămâni
”Ucigașele de tancuri” sunt în drum spre Ucraina. Soldaţii ucraineni se antrenează deja de câteva săptămâni

Rușii par tot mai aproape de cucerirea Bahmutului, în estul Ucrainei, după ce ar fi cucerit un sat din apropiere. Potrivit ministrului de externe de la Kiev, Ucraina va primi de la aliați, "în primul val", între 120 și 140 de tancuri.