Caz revoltător. O femeie însărcinată a murit, în timp ce era la bordul unei ambulanțe navale: „Ne-a bulversat”

Ultima actualizare: 11-06-2020 09:12

Anchetă după sfârșitul tragic al unei tinere de 30 de ani, din Sulina, însărcinată în luna a șaptea.

Femeia a murit la bordul unei ambulanțe navale care o transporta spre spitalul din Tulcea.

Familia victimei este revoltată și acuză medicii că nu au trimis un elicopter spre localitatea izolată, ci o ambarcațiune care făcea aproape două ore până la destinație.

Medicii susțin însă, că existau suspiciuni de infectare cu noul coronavirus și de aceea au ales un echipaj pregătit și pentru astfel de cazuri.

Rudele femeii de 30 de ani spun că aceasta nu s-a simțit bine câteva zile la rând. Ar fi avut febră, peste 39 de grade.
Soțul a dus-o la Unitatea de Primiri Urgențe din Sulina. Medicii de acolo și-au dat seama că gravida este în stare gravă, dar în loc să solicite elicopterul de la Tulcea, au chemat o ambulanță navală.

Constantin Vâlcu, directorul SAJ Tulcea: „A ajuns acest echipaj acolo, dar între timp medicul de gardă mi-a comunicat că starea pacientei s-a agravat și acum fac niște investigații și tratamente speciale din cauza gravității stării în care se află.”

La doar 30 de minute de la preluarea gravidei, femeia a murit pe drum, pe canalul Sulina, la bordul ambulanței.

Mihai Călin, coleg de serviciu: „Ne-a bulversat și ne-a revoltat în același timp moartea ei, ne-a dat peste cap pe toți. Am asistat neputincioși la o chestie de genul ăsta. Nu-i un caz singular! Au mai fost persoane care ar fi putut fi salvate dacă am fi avut spital în oraș. Bănuiesc că elicopterele SMURD sunt dotate și cu aparatură de zbor de noapte. De ce a stat atâta timp fata asta în Unitatea de Primiri Urgențe să vină să o ia un elicopter?”

Constantin Vâlcu, directorul SAJ Tulcea: „Elicopterul trebuia să fie solicitat de medicul de la UPU de acolo, dar ținând cont că era spre seară, de obicei elicopterele decolează în timpul zilei, Sulina neavând acolo un heliport pe care să aterizeze și de unde să decoleze elicopterul.”

Necropsia urmează să arate exact cauza morții.

Gravida de 30 de ani lucra la Administrația Fluvială a Dunării de Jos și era implicată în mai multe acțiuni de voluntariat. Sfâșiat de durere, soțul femeii susține că așteaptă decizia autorităților pentru a se stabili dacă medicii au greșit atunci când nu au chemat în ajutor un elicopter.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO