O tânără însărcinată în luna a noua a murit la câteva ore după ce s-a întors de la medic

Ultima actualizare: 16-01-2020 17:17

O tânăra de 28 de ani, însărcinată în luna a 9-a, a murit subit la doar câteva ore după ce s-a întors de la controlul medical periodic, efectuat la Maternitatea din Ploiești.

A căzut pur și simplu din picioare, a mărturisit soțul femeii apropiaților. Omul a chemat imediat ambulanța, dar echipajul nu a mai putut face nimic nici pentru tânăra, nici pentru pruncul nenăscut.

Cei care au consultat-o spun că nu au observat nimic care să-i pună în alertă. Poliția face cercetări în acest caz pentru ucidere din culpă.

Femeia voia cu orice preț un copil, astfel că nu a ezitat să urmeze un tratament special pentr a rămâne gravidă. Visul de a deveni mama era pe cale să i se împlinească - sarcina împlinise 39 de săptămâni și tânăra urma să nască.

Miercuri, a mers la control, dar medicii i-au spus să revină pe 23 ianuarie. La plecare, i-a trimis câteva mesaje unei prietene.

Prietena: „Ce faci, cum ești, te-ai internat?”

Femeie: „Nu, sunt acasă. Nu vine curând. Mă mai duc pe 23 ianuarie.”

Prietena: „Să fiți bine”

Femeie: „Mulțumesc"

Prietenă: „Am înțeles că dintr-o dată s-a ridicat din pat și s-a prăbușit jos. A fost monitorizată și s-au cheltuit bani și s-a luptat să aibe un copil, e strigător la cer. Dacă era o mamă care să nu se intereseze și nu se ducea la analize, la controale, da. Dar și-a da tot interesul. Și-a dorit copilul. Își făcuse camera copilului, pătuț, tot. Abia aștepta”.

Maria Tamarjan, soacra femeii: „A fost la control în decembrie până în sărbători.”

Reporter: „Adică mergea des la control?”

Maria Tamarjan, soacra femeii: „Lunar, lunar. A zis că dacă până pe 15 nu naște îi face cezariană.”

Miercuri dimineață, tânăra a petrecut aproape trei ore la maternitatea din Ploiești, spun medicii. Ei nu au deocamdată o explicație pentru cele întâmplate.

Călin Boeru, director medical SOG Ploiești: „Pe lângă monitorizarea generală a pacientei s-a făcut ecografie pentru a monitoriza și a evalua fătul. Nefiind niciun fel de modificări care să impună o spitalizare continuă, împreună cu pacienta s-a decis să meargă acasă.”

Localnic: „Trebuia internată. Acolo era sub supravegherea medicilor, îi vine rău….imediat. Aici acasă până vine salvarea se mai pierde nițel din timp.”

La sesizarea ambulanței, poliția face cercetări în acest caz.

Daniela Drăghici, purtătorul de cuvânt al IJP Prahova: „În cauză s-a deschis un dosar penal în care la acest moment se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.”

Abia vineri, la necropsie, va fi stabilită cauza morții.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO