Tânără gravidă în 5 luni, moartă după ce a fost lovită pe trecerea de pietoni. Șoferul avea 79 ani

Ultima actualizare: 12-02-2020 17:36

Tragedie miercuri în judeţul Arad, în comuna Vladimirescu. Două femei au fost spulberate de o maşină, pe trecerea de pietoni, iar una dintre ele, însărcinată în 5 luni, a fost resuscitată minute în şir.

Însă rănile suferite i-au adus sfârşitul. Mătuşa ei a scăpat cu viaţa, şi este la spital. Şoferul, un bărbat de 79 de ani, susţine că pur şi simplu nu le-a văzut pe femei traversând.

O cameră de supraveghere dezvăluie momentul în care o dubă, de culoare albă, încetineşte la trecerea de pietoni să acorde prioritate unui biciclist, apoi porneşte mai departe.
În spatele dubei, vine maşina condusă de şoferul de 79 de ani care, deşi nu pare să aibă viteza mare, trece peste zebră, fără să vadă că spre el veneau două femei. Le-a lovit în plin pe amândouă. Una dintre ele, în vârstă de 27 de ani, a pierit în scurt timp, la spital.

Martor: "Nu opreşte. Pe una o loveşte lateral şi se duce şi peste ailaltă, trece cu roțile şi din faţă şi din spate şi o târăşte 30 de metri"

Cele doi femei, de 27 şi 37 de ani ieşiseră la cumpărături, când s-a întâmplat nenorocirea.

Martori: "Nu este primul caz, au mai fost aici. Nu este semnalizare cu clipiri de alea, nimic, parcă totul este la voia întâmplării"

Martor: "E drum european vin toate maşinile şi la ora 12 e o nebunie şi dimineaţă la fel "

Iniţial, medicii s-au gândit că poate măcar copilul din pântece are o şansă, însă sarcina nu era suficient de avansată ca să poată fi salvat.

Mircea Merea, director medical ambulanta Arad: "Au fost lovite pe trecerea de pietoni, una gravidă în luna a 5-a a suferit leziuni grave, cealaltă mai multe contuzii. Echipajul SAJ cu medic a preluat victima mai gravă, s-au iniţiat manevre de resuscitare, dar victima nu a mai răspuns".

Şoferul de 79 de ani nu consumase băuturi alcoolice. Are acum dosar penal, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO