România, te iubesc! Emisiunea integrală din 17 noiembrie 2024
România, te iubesc! Emisiunea integrală din 17 noiembrie 2024
Citește cele mai importante noutăți despre emisiunea România, te iubesc!, difuzată la PRO TV. Ultimele știri, reportaje și dezvăluiri în premieră aduse de Alex Dima, Paula Herlo și întreaga echipă.
România, te iubesc! Emisiunea integrală din 17 noiembrie 2024
De departe, cea mai poluată zonă din România este regiunea București-Ilfov.
La Sebeș, procurorii au descins la sediile Kronospan, suspectând că firma austriacă a poluat aerul cu substanțe periculoase, apoi cifrele de monitorizare a calității aerului au fost măsluite.
Astăzi discutăm despre poluarea aerului. 25.000 de români mor prematur în fiecare an, din cauza aerului pe care îl respiră.
William Magwood, directorul general al OECD pentru Energie Nucleară, a vorbit cu corespondentul PRO TV Cosmin Savu despre potențialul nuclear din România, despre care spune că are o „educație inginerească foarte bună”.
România, te iubesc! Emisiunea integrală din 10 noiembrie 2024
În România sunt peste 18.000 de școli, dar și cel mai mare număr de profesori suplinitori. Adică, acei dascăli care nu au promovat examenele de titularizare.
Partea a II-a. Experiența Finlandei a arătat că oferirea unei mese calde la școală îmbunătățește semnificativ concentrarea elevilor pe parcursul orelor. Este dovedit că un astfel de program contribuie la reducerea sărăciei educaționale.
Partea I. De 35 de ani, România încearcă să își rezolve problemele din sistemul de învățământ, care pare o ecuație cu prea multe necunoscute, imposibil de rezolvat. Legea educației s-a schimbat de peste 100 de ori, dar ecuația tot nu a fost rezolvată.
România, te iubesc! Emisiunea integrală din 3 noiembrie 2024
Viitorul e acasă, parte a III-a. Un sfert dintre românii care vor să se întoarcă în țară au de gând să-și deschidă o afacere, potrivit unui studiu făcut de Departamentul Românilor de Pretutindeni.
Viitorul e acasă, partea a II-a. Doar norocul a făcut ca un bărbat din Făgăraș să ajungă la o fermă din Umbria în urmă cu mai bine de 20 de ani, când a plecat de acasă pentru că avea nevoie de bani să-și întrețină familia.
Viitorul e acasă, partea I. Sute de mii de români se întoc acasă după zeci de ani de pribegie. Există în continuare migrație, dar numărul celor care se întorc e mai mare decât al celor care pleacă.
10% dintre românii plecați în străinătate lucrează în restaurante sau hoteluri. Au învățat acolo ce înseamnă industria ospitalității, iar azi cu banii câștigați ori accesând fonduri europene dezvoltă în țară afaceri în turism.
După ce a muncit mai bine de 20 de ani în Italia, un bărbat din Jurilovca a revenit acasă și a construit pe terenul casei părintești o pensiune și un restaurant.
Un sfert dintre românii care plănuiesc să se întoarcă în țară, în cel mult șase ani, vor să-și deschidă o afacere. Cu banii câștigați în străinătate și cu fonduri europene, pornesc firme specializate în domeniile în care s-au pregătit în vest.
România, te iubesc! Emisiunea integrală din 27 octombrie 2024
”Pe urmele Vestului sălbatic”, partea a III-a. Evaziunea fiscală înseamnă bani lipsă la un buget și așa găurit de cheltuieli greu de justificat. Nu doar că Fiscul nu poate să recupereze banii datorați, dar avem și investiții chestionabile.
„Pe urmele Vestului sălbatic - partea a II-a”. Masoneria a devenit pentru mulţi un loc unde să se întâlnească pentru a pune la cale trafic de influenţă în instituţii publice sau afaceri la limita legii.
„Pe urmele Vestului sălbatic” - Partea I. Toți știm că ei există, dar rar îi vedem. Au avut dosare penale, au sfidat legi și reguli, dar scopul lor a fost atins. S-au îmbogățit.
Aparent, bucăți din România au fost, în ultimii 34 de ani, pradă ușoara pentru cei care și-au dorit, cu orice preț, să facă bani. Duminică la Romania, te iubesc! vorbim despre presupuse fapte de corupție, despre trafic de influență și clanuri imobiliare.
România, te iubesc! Emisiunea integrală din 20 octombrie 2024
Atunci când un consumator devine dependent viața întregii familii este dată peste cap. În cele mai multe cazuri, de la consum la dependență nu este cale lungă.
„Pericolul dependenței”, partea I. Vorbim despre un subiect care ar trebui să fie o prioritate pentru cei care conduc România, o situație extrem de gravă. Drogurile fac ravagii, distrug vieţi şi familii întregi.