România, te iubesc! Emisiunea integrală din 15 decembrie 2024
România, te iubesc! Emisiunea integrală din 15 decembrie 2024
Citește cele mai importante noutăți despre emisiunea România, te iubesc!, difuzată la PRO TV. Ultimele știri, reportaje și dezvăluiri în premieră aduse de Alex Dima, Paula Herlo și întreaga echipă.
România, te iubesc! Emisiunea integrală din 15 decembrie 2024
Dorul de țară din creațiile Amaliei Săftoiu a străbătut lumea largă. Este un artizan al modei din fire prețioase, pe care le tricotează în propria fabrică.
Și-au vândut tot ce aveau în București și s-au mutat la sat. Au deschis o școală și un mezeu, au salvat tradițiile unei întregi comunități și au pus patrimoniul românesc pe harta europeană.
A studiat la una dintre cele mai prestigioase universități din lume, Harvard, și s-a întoars acasă ca să investească în educație.
România, te iubesc! Emisiunea integrală din 08 decembrie 2024
Adună laolaltă întreaga comunitate dintr-un sat din nordul Bihorului. Sunt trei prietene care și-au pus în cap să arate că și la țară se pot face proiecte nonguvernamentale.
A absolvit Universitatea Oxford, are un doctorat la Paris și a predat în Statele Unite, apoi s-a întors în România.
Pandemia de COVID l-a găsit pe președintele Consiliului Județean Iași de la acea vreme pregătit de acțiune, gata să construiască un spital de campanie în care să fie tratați ieșenii și nemțenii din banii cărora a fost plătit.
România, te iubesc! Emisiunea integrală din 24 noiembrie 2024
Partea a II-a. Modularul de la Pipera se construia în paralael cu unul construit din donații în curtea Spitalului Elias. Cele două spitale au fost date în folosință în același timp, dar soarta lor e diferită.
Partea I. România poate da oricui lecții despre cum să risipești milioane de euro în lucrări care ruginesc. Vorbim azi despre unitățile sanitare costruite în pandemie, din containere, care au fost folosite doar câteva luni.
România, te iubesc! Emisiunea integrală din 17 noiembrie 2024
De departe, cea mai poluată zonă din România este regiunea București-Ilfov.
La Sebeș, procurorii au descins la sediile Kronospan, suspectând că firma austriacă a poluat aerul cu substanțe periculoase, apoi cifrele de monitorizare a calității aerului au fost măsluite.
Astăzi discutăm despre poluarea aerului. 25.000 de români mor prematur în fiecare an, din cauza aerului pe care îl respiră.
William Magwood, directorul general al OECD pentru Energie Nucleară, a vorbit cu corespondentul PRO TV Cosmin Savu despre potențialul nuclear din România, despre care spune că are o „educație inginerească foarte bună”.
România, te iubesc! Emisiunea integrală din 10 noiembrie 2024
În România sunt peste 18.000 de școli, dar și cel mai mare număr de profesori suplinitori. Adică, acei dascăli care nu au promovat examenele de titularizare.
Partea a II-a. Experiența Finlandei a arătat că oferirea unei mese calde la școală îmbunătățește semnificativ concentrarea elevilor pe parcursul orelor. Este dovedit că un astfel de program contribuie la reducerea sărăciei educaționale.
Partea I. De 35 de ani, România încearcă să își rezolve problemele din sistemul de învățământ, care pare o ecuație cu prea multe necunoscute, imposibil de rezolvat. Legea educației s-a schimbat de peste 100 de ori, dar ecuația tot nu a fost rezolvată.
România, te iubesc! Emisiunea integrală din 3 noiembrie 2024
Viitorul e acasă, parte a III-a. Un sfert dintre românii care vor să se întoarcă în țară au de gând să-și deschidă o afacere, potrivit unui studiu făcut de Departamentul Românilor de Pretutindeni.
Viitorul e acasă, partea a II-a. Doar norocul a făcut ca un bărbat din Făgăraș să ajungă la o fermă din Umbria în urmă cu mai bine de 20 de ani, când a plecat de acasă pentru că avea nevoie de bani să-și întrețină familia.
Viitorul e acasă, partea I. Sute de mii de români se întoc acasă după zeci de ani de pribegie. Există în continuare migrație, dar numărul celor care se întorc e mai mare decât al celor care pleacă.