O familie cu 4 copii a ramas pe drumuri dupa ce casa le-a luat foc. Mama lor: "Cinci minute si era prea tarziu"

Dată publicare: 07-09-2016 17:03
Dată actualizare: 10-09-2016 07:28


O familie cu patru copii din comuna Probota, judetul Iasi, a fost lovita de un necaz urias. Bietii oameni au ramas fara un acoperis deasupra capului, dupa ce un incendiu violent le-a mistuit casa

Doi dintre prunci vor merge la scoala, insa toate rechizitele si hainele, cumparate cu truda, au fost inghitite de flacari.Oamenii abia au bani sa supravietuiasca, iar acum se gandesc cu groaza unde vor sta.

Femeia, in varsta de 42 de ani, povesteste ca sotul ei era plecat la munca, iar ea facuse foc in soba de afara, ca sa incalzeasca apa.

La scurt timp a plecat la socri, lansandu-si singuri in casa doi copii de 1 an si 3 luni si unul de 13. Un carbune a sarit peste niste lemne uscate si s-a extins la locuinta. Femeia povesteste ca a reusit sa-si scape copiii ca prin minune.

Mama copiilor: " Fetele erau aici, plangeau, le era frica, afara ardea, s-au speriat si nu au mai vrut sa iasa. A luat foc tot, patul, acolo era masa cu calculatorul, s-au topit si umerasele."

Elena Solomon, mama copiilor:" Cand am facut coltul, am vazut flacara cat casa. Am aruncat papucii si am fugit la deal sa scot fetele. Cinci minute si era prea tarziu."

Constantin Solomon, tatal copiilor: "M-a sunat o vecina. M-am speriat si mi s-au taiat picioarele.

Reporter:" Ce o sa faceti acum?"

Constantin Solomon:" Dumnezeu stie. Nu castig mai nimic, doar ajutorul social si alocatia si cu ziua."

Familia are patru copii, doua fete si doi baieti. Femeia a lucrat in Italia si a inceput sa-si ridice o casuta, langa cea care a ars, insa nu are bani sa o termine. Acum totul s-a facut scrum.

Elena Solomon, mama copiilor:" Ajutor social de la primarie, atata avem. Am lucrat cu ziua si am strans din alocatie si i-am luat ce trebuie pentru scoala. A ramas doar cu un ghiozdan, in rest a ars tot si caiete si carti."

Reporter:" De ce e nevoie acum?"

Elena Solomon:" Sa-mi pot face 2 camere la casa care e inceputa, sa am unde sta cu copiii: rechizite, hainute, ghete, geci, toate au ars.."

Fetita:" Tot ce mi-am cumparat cu cateva zile inainte, mi-au ars toate: pantaloni, tricou, ghiozdan, papuci".

Reporter:" Asteptai sa te duci la scoala?"

Fetita:" Da, mai ales ca scriasem tot, dar au ars"

Reporter:" Ce-ti doresti acum?"

Fetita:" Rechizite si un ghiozdan."

Cei doi soti spun ca orice ajutor este vital pentru ei.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO