Au incetat din viata in 2010. Nu vor fi uitati niciodata!
Au fost stele in viata, acum sunt stele pe cer. Sunt oameni care si-au lasat amprenta adanc in amintirea noastra, care vor ramane vesnic vii, care au scris istorie in felul lor. Oameni care nu pot fi uitati niciodata...
Jean Constantin – A facut milioane de romani sa rada in cei peste 50 de ani de cariera. Cine poate uita rolurile sale din "Toate panzele sus", "Nea Marin Miliardar", seria "B.D" sau "A doua cadere a Constantinopolului"...
Jean Constantin a fost un titan al teatrului si filmului romanesc, care si-a dedicat viata marii sale iubiri, actoria. Din pacate, in primavara acestui an, pe 26 mai, maestrul ne-a parasit in urma unui infarct.
Jean Constantin s-a nascut la 21 august 1928 la Techirghiol, in judetul Constanta. Iar talentul nu i-a deschis un drum usor in viata. Facea naveta cu trenul, chiar si cu caruta, ca sa ajunga la teatru, dar a pus suflet in tot ce facea. Maestrul obisnuia sa spuna "daca nu trece prin tine, publicul te simte".
A debutat pe scena la sectia de estrada din cadrul Teatrului de Stat Fantasio din Constanta, in 1957, iar talentul marelui actor a fost remarcat de regizori importanti din cinematografie: Sergiu Nicolaescu, Mircea Dragan sau Geo Saizescu. Si de aici incolo a scris istorie.
A jucat in peste 80 de filme, alte cateva zeci de piese de teatru si a primit nenumarate premii. A fost declarat "Cetatean de onoare” ale oraselor Constanta si Techirghiol. In ultima parte a vietii a locuit in apartamentul sau din Constanta, acolo unde si-a gasit si sfarsitul.
Madalina Manole – Un destin tragic, o moarte ale carei motive vor ramane intotdeauna un mister, o durere neinteleasa de nimeni, care a impins-o spre cel mai socant gest pe care il poate face un om: sinuciderea. A lasat in urma ei o familie in lacrimi, un copil fara mama, mii de fani care o vor plange mereu si zeci de intrebari la care nu vom primi niciodata raspuns.
Madalina Manole s-a stins chiar de ziua ei, pe 14 iulie, cand ar fi trebuit sa implineasca 43 de ani. Moartea artistei a socat intreaga tara: Madalina a incetat din viata, dupa ce a inghitit o substanta extrem de toxica. Cantareata a fost gasita moarta chiar de sotul ei, in locuinta lor din localitatea Otopeni.
Nimeni nu a inteles ce a impins-o pe artista la un asemenea gest. Si, pe masura ce vestile ieseau la lumina, misterul se adancea din ce in ce mai tare: artista mai avusese si alte tentative de sinucidere si nimeni nu intelegea ce o impinsese in groaznica depresie din care, in cele din urma, nu a mai reusit sa scape.
Din pacate, nimic nu o mai poate aduce inapoi, iar intrebarea „De ce?” nu isi va gasi niciodata raspunsul, insa nu lucru este cert: „fata cu parul de foc” si muzica din cei peste 20 de ani de cariera vor ramane vesnic vii.
Lech Kaczynski – Polonia a fost in doliu anul acesta si, alaturi de ea, zeci de state din intreaga lume. 10 aprilie 2010 a fost una dintre cele mai negre zile din istoria acestei tari.
Atunci, presedintele Lech Kaczynski, sotia acestuia, dar si zeci de oficiali polonezi au pierit intr-un tragic accident aviatic.
Niciunul dintre cei 88 de pasageri ai avionului Tupolev Tu-154 nu a supravituit. Aeronava prezidentiala a decolat din Vasovia si s-a prabusit in apropiere de baza aeriana Smolensk, in Rusia.
Ca o coincidenta neagra a sortii, presedintele Poloniei urma sa participe la comemorarea a 70 de ani de la masacrul de la Katyn, acolo unde, in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, peste 22.000 de cetateni polonezi au fost executati de catre fortele secrete sovietice.
Lech Kaczynski a fost un presedinte nonconformist, care a crezut intotdeauna in convingerile sale politice. In 1981 a fost inchis chiar, timp de 11 luni, pentru ca facea parte din randurile miscarii anticomuniste Solidaritatea. Kaczynski a fsot presedintele Poloniei timp de 4 ani si jumatate, iar 2010 se pregatea sa candideze pentru un nou mandat.
Adrian Paunescu - Poetul s-a stins din viata pe 5 noiembrie, dupa o lunga lupta cu boala, la varsta de 67 de ani. Diabetul de care acesta suferea i-a afectat mai multe organe, si, cu toate eforturile medicilor, trupul lui Adrian Paunescu a cedat.
Adrian Paunescu a fost unul dintre cei mai controversati poeti ai Romaniei. Iubit de multa lume in perioada in care organiza Cenaclul Flacara, dar si blamat pentru apropierea sa de cuplul Ceausescu, Paunescu a fost o figura emblematica a anilor '80.
A lasat in scris mii de poeme si in sufletul oamenilor amintirea Cenaclului. A fost probabil cel mai prolific autor roman contemporan, cu peste un milion de volume tiparite. Ii placea sa spuna mereu ca el a scris doar poezie de dragoste: pentru femeie, pentru parinti si pentru tara.
Marele poet a parasit aceasta lume la fel de aplaudat ca in anii 70-80, de mii de oameni care vor lega amintirea lui de cele mai frumoase momente din viata, cand s-au hranit cu muzica si poezia lui.
Tony Curtis – Figura emblematica pentru anii 50-60, marele actor american va ramane in memoria marelui public in special pentru rolul jucat alaturi de Marilyn Monroe in „Unora le place jazz-ul”.
In 1959, Curtis a fost nominalizat chiar la Oscar pentru rolul jucat in "The Defiant Ones", in care l-a avut partener pe Sidney Poitier.
Tony Curtis a lasat in urma 140 de filme, dar si talentul actoricesc prin fiica sa, actrita Jamie Lee Curtis.
Roxana Briban – O viata incheiata la fel de tragic ca cea a Madalinei Manole. Soprana Roxana Briban si-a luat zilele la doar 39 de ani. Artista suferea cumplit pentru ca nu mai canta la Opera Nationala si chiar se lupta cu o depresie.
Exista zvonuri din randul colegilor ei, care sustin chiar ca i se intamplase unul dintre cele mai dureroase lucruri care se pot strecura in viata unui artist: isi pierduse vocea.
Roxana Briban s-a dedicat vietii muzicale de la varsta de sase ani, prin studiul viorii si cel al cantecului, devenind in scurt timp solista a Corului de Copii al Radiodifuziunii Romane, cu care a sustinut peste 300 de concerte in tara si in strainatate.
Mai tarziu, vocea sa speciala a propulasat-o direct pe scena Operei din Viena si i-a adus nenumarate premii si distinctii. Drumul ei s-a terminat insa brusc, fara nicio explicatie, doar cu un mesaj de adio dedicat sotului: "Te rog, iarta-ma!”
Rodica Tapalaga – actrita s-a stins a varsta de 71 de ani, dupa ce in ultimii ani s-a luptat cu o boala grea, care i-a afectat plamnii si rinichii.
Actrita va ramane in amintirea romanilor in special pentru rolurile din "Tanase Scatiu" sau "Artista, dolarii si ardelenii".
In teatru a creat roluri pe mai multe scene din tara: Teatrul National din Craiova, Teatrul Notarra si Teatrul Mic, iar din 1981 a fost actrita a Teatrului Lucia Sturdza Bulandra din Bucuresti.
Leslie Nielsen – Maestrul parodiilor, considerat unul dintre cei mai talentati actori de comedie americani, a parasit aceasta lume la varsta de de 84 de ani.
Actorul a devenit cunsocut datorita serialelor Kojak sau MASH, insa a facut cu adevarat deliciul spectatorilor prin trilogia "Politist cu explozie intarziata" sau "Dracula, un mort iubaret".
Bobby Farrell - Membrul formatiei Bonnie M a fost gasit mort, joi, 30 decemdrie 2010, intr-o camera de hotel din Sankt Petersburg. In noaptea dinaintea decesului, Farrell avusese un concert cu trupa sa. Medicii nu au stabilit deocamdata cauza mortii.
Nascut pe 6 octombrie 1949, Bobby Farrell este cunoscut ca dansator, cantaret si fondator al trupei disco Boney M.
Sursa: Pro TV
Etichete: adrian paunescu, Lech Kaczynski, Madalina Manole, Jean Constantin, Roxana Briban, Rodica Tapalaga,
Dată publicare:
27-12-2010 00:00