Adio, Madalina Manole!

×
Codul embed a fost copiat

Adio si ramas bun, Madalina Manole! Fie ca de azi inainte sa canti pentru ingeri, intr-o lume perfecta. Prin plecarea ta ne-ai dat o lectie. Poate ca ar trebui sa ne iubim mai tare. Sa fim mai apropiati si mai sinceri cu noi si cu ceilalti.

 

Vineri, 16 iulie

18:15 Sicriul cu trupul cantaretei Madalina Manole este transportat la Cimitirul Bolovani, din Ploiesti.

17:00 Cortegiul funerar a parasit Casa de Cultura a Sindicatelor din Ploiesti, urmand sa fie oficiata o slujba speciala in exteriorul bisericii Sfanta Treime, dupa care artista va fi inmormantata in Cimitirul Bolovani.

Citește și
Madalina Manole
Mesajul de adio al Madalinei Manole: Nu ma mai simt frumoasa!
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

10:00 Cortegiul funerar cu sicriul in care se afla trupul neinsufletit al Madalinei Manole ajuns, vineri, in jurul orei 10.30, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Ploiesti.

06:30 Sicriul cu trupul neinsufletit al Madalinei Manole se afla depus la capela unei biserici din Ploiesti, unde a ajuns in noaptea de joi spre vineri, urmand sa fie dus la Casa de Cultura a Sindicatelor din municipiu, unde localnicii isi vor putea lua adio de la artista.

Cortegiul funerar a plecat de la Sala Radio din Capitala in noaptea de joi spre vineri, in jurul orei 1.30, spre Ploiesti, unde artista va fi inmormantata vineri dupa-amiaza, la cimitirul Bolovani. De la capela unde a fost depus sicriul, cortegiul funerar va pleca spre Casa de Cultura a Sindicatelor din Ploiesti, unde ploiestenii si alti fani vor putea sa-si ia un ultim ramas bun de la artista.

In noaptea de joi spre vineri, in jurul orei 1.00, rudele si fanii ramasi la Sala Radio din Capitala au inceput sa transporte sutele de flori, coroanele si lumanarile spre mai multe masini de tip duba.

06:00 Presedintele Traian Basescu a depus un buchet de crini albi la catafalcul Madalinei Manole, seful statului reculegandu-se pentru foarte scurt timp la capataiul artistei, dupa care a plecat, fara a face declaratii.

Miercuri, 15 iulie

17:03 Vezi aici ultimele momente din viata Madalinei Manole:

Spre sfarsitul serii de marti, impreuna cu sotul ei, merge la cumparaturi intr-un hipermarket. Se pregatesc pentru ziua de nastere a cantaretei. Ajung acasa, iar la miezul noptii Petru o felicita: tocmai implinise 43 de ani.

Repetitii, cumparaturi, urari - Madalina se poarta in acest final ca si cum viata si-ar fi relua cursul firesc de dimineata. Nimeni nu stie si nici nu va sti vreoda daca se hotarase deja sa moara sau pur si simplu a cedat in cursul noptii.

Tarziu, cei doi soti merg la culcare si dupa cateva zeci de minute, timp in care probabil nu a adormit, artista coboara la parterul casei si intra in camera de baie, unde avea flaconul cu substanta toxica. Era undeva in jurul orei 2 si jumatate. Cateva ore dupa, Petru se trezeste, incepe sa o caute.

Coboara si el de la etajul unde se afla dormitorul si o gaseste fara suflare, cazuta pe podea, pe holul de langa baie. Dara de sange - spun procurorii si legistii - arata ca in cadere s-a lovit la cap de tocul usii.

Cheama ambulanta. Medicii incearca mai multe manevre. Este prea tarziu pentru Madalina Manole.

15:30 Madalina Manole va avea parte de o slujba speciala, pentru ca s-a sinucis. Intr-un comunicat, Biserica Ortodoxa aminteste ca sinuciderea este un pacat greu si ca nu admite pentru sinucigasi oficierea obisnuitei slujbe de inmormantare. Arhiepiscopia Bucurestilor aproba doar oficierea randuielii speciale de inmormantare pentru astfel de cazuri din motive de ordin pastoral pentru consolarea familiei indurerate. Ca atare, slujba va fi oficiata pe scurt, de un singur preot, in afara bisericii parohiei cu hramul Sfintii Imparati Constantin si Elena din Ploiesti.

Vezi momentul in care corpul Madalinei Manole a fost scos din casa

Madalina Manole, cover

14.27- Sicriul cu trupul neinsufletit al Madalinei va ramane la Sala Radio din Bucuresti pana vineri, la ora 09.00, cand va fi transportat catre Ploiesti. Inmormantarea va alea loc la ora 13.00, la cimitirul Bolovani.

14.05- Madalina Manole va fi inmormantata la Ploiesti.

11:50- Medicii legisti au incheiat necropsia in cazul Madalinei Manole, constatand ca aceasta s-a sinucis si ca nu suferea de boli grave, precum cancer, neexistand nicio suspiciune cu privire la cauza decesului artistei, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

"Nu exista niciun element care sa indice suspiciune ca nu a fost sinucidere. Madalina Manole nu avea nicio boala grava, respectiv cancer, care sa-i dea dureri mari asa cum s-a spus", au spus sursele citate.

Totodata, acestea au precizat ca lovitura la cap a fost provocata prin cadere.

Medicii-legisti recolteaza probe pentru examenul toxicologic, care va dovedi daca, pe langa substanta toxica deja gasita in organismul artistei, exista si alte substante ingerate. Rezultatele vor fi gata in 2-3 saptamani, au precizat sursele citate.

10:00 Dupa efectuarea autopsiei, trupul neinsufletit al Madalinei Manole va fi depus la Sala Radio, in jurul orei 14:00.

09:30 Medicii de la Institutul de Medicina Legala vor efectua astazi autopsia si o serie de examane toxicologice, care urmeaza sa stabileasca in mod cert cauza si mecanismul mortii Madalinei Manole.

Marti, 13 iulie

17:27 Anchetatorii au gasit langa Madalina Manole un flacon care continea o substanta roz. Mai mult, artista, dupa ce a ingerat produsul foarte toxic, a vomat, apoi i s-a facut rau, a cazut lovindu-se foarte tare la cap. Anchetatorii spun ca in hol, langa baie, unde a fost gasita Madalina Manole, era un puternic miros de substanta chimica.

17:20 Petru Mircea, ulterior anuntarii cazului la serviciul unic de urgenta, a descoperit pe telefonul mobil al sotiei un mesaj al ei in care spunea, printre altele, ca nu se mai simte frumoasa, ca ii pare rau si ca este vina ei pentru tot. Mesajul a fost dat de pe telefonul ei catre ea, la ora 2.31.

17:10 Marti, in jurul orei 22.00, sotul Madalinei Manole a luat-o pe aceasta de la studioul de inregistrari din Calea Victroiei nr. 25, de unde au plecat la cumparaturi, iar in jurul orei 1.00, cuplul s-a culcat. In jurul orei 5.30, Petru Mircea s-a trezit, iar cand a vazut ca sotia nu este langa el, a plecat sa o caute. El a gasit-o pe Madalina Manole pe un hol langa baie. Ea avea o lovitura la cap si langa corp era o sticla care continea o substanta toxica foarte puternica si un pahar de apa.

17:00 Anchetatorii sustin ca informatiile pe care le au pana in prezent conduc la ipoteza ca artista si-ar fi premeditat moartea, dupa tentativa esuata de luna trecuta. Astfel, in urma unei discutii cu o prietena, aceasta i-a adus sticla cu substanta toxica, in urma cu cateva zile.

16:05 "Suntem socati deoarece, pentru noi, Madalina Manole nu a fost doar «Fata cu parul de foc», ci si o prezenta discreta, agreabila si un suflet urias", a declarat directorul general al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, Ana Achim.

16:00 Conform procedurilor standard, sotul Madalinei Manole, Petru Mircea, este audiat la aceasta ora la Parchet, unde trebuie sa dea o declaratie scrisa despre cum s-a intamplat tragicul eveniment.

15.15 Intr-o conferinta de presa, reprezentantii Parchetului spun ca Madalina Manole, pe numele adevarat Magdalena Mircea, a ingerat in mod voluntar o substanta toxica si a lasat un SMS in care isi explica gestul. Autoritatile vor efectua autopsia pentru a stabili cauzele exacte ale mortii artistei.

14:15 Comunicatul Tribunalului Bucuresti in cazul sinuciderii Madalinei Manole: "In data de 14 iulie 2010, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a fost sesizat cu privire la faptul ca numita Mircea Magdalena (cunoscuta publicului drept Madalina Manole) a fost gasita decedata in locuinta sa din orasul Otopeni, str. Grivita.

La adresa mentionata s-a deplasat un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, care a efectuat cercetarea la fata locului impreuna cu lucratori de politie judiciara din cadrul IPJ Ilfov - Serviciul Investigatii Criminale.

In urma primelor cercetari efectuate au rezultat indicii ca persoana in cauza a ingerat in mod voluntar o substanta toxica, justificandu-si gestul printr-un mesaj tip SMS.

In cauza s-a dispus efectuarea unei autopsii medico-legale si a unor examene toxicologice, care urmeaza sa stabileasca in mod cert cauza si mecanismul mortii.

In prezent sunt audiate mai multe persoane cu privire la aspectele relevante ale cauzei".

Miercuri, in jurul orelor 15.00, purtatorul de cuvant al PTB va face o scurta declaratie de presa, la sediul din strada Scaune din Bucuresti. 

13:35 - Potrivit crimetime.ro, rezultatele testelor biologice vor fi cunoscute peste doua saptamani.

13:00 - Anchetatorii au confirmat ca langa trupul neinsufletit al artistei a fost gasit un flacon care continea o substanta toxica. Nu se stie insa daca artista a baut sau nu din acesta.

Si, se pare ca mesajul de adio pe care artista i l-a trimis sotului ei era mai lung. Madalina Manole a spus ca nimeni nu este vinovat pentru moartea ei, dar si ca se simtea terminata fizic.

11:08 - Anchetatorii au gasit langa corpul Madalinei Manole, gasita decedata, miercuri dimineata, un recipient care continea o substanta foarte toxica si un pahar, criminalistii spunand ca cel mai probabil artista a inghitit din substanta, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

09:55 - Anchetatorii au incheiat cercetarile la casa Madalinei Manole.

09:33 - Politistii de la Inspectoratul Judetean de Politiei Ilfov, doi ofiteri de la IGPR si un procurorul al Parchetului Capitalei fac investigatii cu privire la imprejurarile in care a decedat cantareata Madalina Manole, necropsia urmand a fi efectuata joi, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

08:35 Artista Madalina Manole, care a murit miercuri dimineata, a fost gasita de ambulanta intr-o balta de sange, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Autopsia va stabili cauzele producerii decesului Madalina Manole, au precizat sursele citate.

Primele cercetari indica fara dubii ca artista s-a sinucis, unul din elemente care confirma aceasta ipoteza este si mesajul pe care cantareata l-a lasat, miercuri, in jurul orei 2.00, sotului sau pe telefonul acestuia, in care spunea ca "nu se mai simte frumoasa", afirma sursele citate.

Anchetatorii insa preleveaza probe si audiaza membrii familiei cantaretei pentru a elucida imprejurarile in care s-a produs moartea Madalinei Manole.

In ajutorul politistilor ilfoveni s-a dispus trimiterea la fata locului a doi ofiteri ai Inspectoratului General al Politiei Romane, iar un procurorul al Parchetului Tribunalului Bucuresti coordoneaza ancheta.

09:25 - Potrivit anchetatorilor, nu au fost gasite urme de violenta pe corpul neinsufletit al Madalinei Manole. La aceasta ora, medicul legist se afla inca la locuinta din Otopeni a artistei.

Ora decesului va fi stabilita la finalizarea anchetei.

Potrivit autoritatilor, langa trupul artistei, care a fost gasit pe holul de la parterul casei, nu au fost gasite flacoane de medicamente.

Se pare ca Madalina Manole a fost internata in spital in luna mai, din cauza unor probleme cardiace.

09:19 - La aceasta ora criminalistii si procurorii se afla la resedinta Madalinei Manole din Otopeni. Necropsia va arata care au fost cazele exacte ale mortii.

09:00 - Madalina Manole a lasat un mesaj de adio pe telefonul sotului ei in care ar fi zis ca stie ca este iubita de toata lumea si ca ii pare rau.

08:40 - Ambulanta a fost anuntata la ora 5.37 pentru o femeie pe numele de Madalina Petru, de catre sotul artistei, Mircea Petru, spunand ca artistei i s-a facut rau.

Cea mai propiata ambulanta a ajuns la ora 6.01 si a gasit-o in stop cardioprespiratior. Artistei i s-au facut manevrele de resuscitare, apoi a fost chemat medicul, care a ajuns in trei minute.

In urma cu trei saptamani, Madalina Manole ar fi avut o tentativa de sinucidere, cu ibuprofen si paracetamol. In locuinta respectiva locuiesc sotul Madalinei si soacra acesteia.

07:50 - Indragita cantareata Madalina Manole a fost gasita miercuri dimineata fara viata, in locuinta sa din Otopeni. Avea doar 43 de ani si, ca sa fie vestea si mai cumplita, astazi era ziua ei.

Cantareata Madalina Manole a fost gasita moarta de sotul ei, miercuri dimineata, in locuinta lor din localitatea Otopeni.

Purtatorul de cuvant al IPJ Ilfov, Claudia Burada, a declarat ca la ora 6.30, serviciul unic de urgenta a fost anuntat ca o femeie de 43 de ani a fost gasita decedata la locuinta sa din localitatea Otopeni, confirmand ca este vorba de cantareata.

Sotul artistei a declarat autoritatilor ca aceasta ar fi luat medicamente, insa pana la efectuarea necropsiei nu poate exista o pronuntare asupra cauzei decesului.

Madalina Manole ar fi implinit miercuri 43 de ani. In loc sa-si sarbatoreasca aniversarea, va fi plansa de cei care i-au iubit cantecele, in peste 20 de ani de cariera.

Problemele cardiace de care a suferit in timpul sarcinii s-au agravat se pare in aceasta primavara, si in luna mai a acestui an Madalina Manole si-a anulat turneul de lansare a celui de-al noualea album, internandu-se in spital.

Medicii i-au diagnostocat atunci o insuficienta cardiaca, dar cum si ea, si sotul vorbeau doar de "oboseala si stres", nu si-a imaginat nimeni ca problemele sunt atat de grave incat sa o doboare.

Sotul Madalinei la Happy Hour in mai - "Madalina se simte bine"

Madalina Manole a cantat pana in ultima zi, aseara a fost la repetitii

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Madalina Manole - o fata draga, tare trista
Madalina Manole - o fata draga, tare trista

Madalina Manole s-a nascut pe data de 14 iulie 1967 in localitatea Valenii de Munte, in judetul Prahova. Artista a inceput sa cante de la varsta de 15 ani, iar in anul 1991a obtinut discul de aur pentru albumul „Fata draga”.

Mesajul de adio al Madalinei Manole: Nu ma mai simt frumoasa!
Mesajul de adio al Madalinei Manole: Nu ma mai simt frumoasa!

Primele cercetari indica fara dubii faptul ca artista s-a sinucis, unul din elemente care confirma aceasta ipoteza este si mesajul pe care cantareata l-a lasat, miercuri, in jurul orei 2.00, sotului sau pe telefonul acestuia.

Artistii romani, socati de disparitia tragica a Madalinei Manole
Artistii romani, socati de disparitia tragica a Madalinei Manole

Disparitia tragica a Madalinei Manole reprezinta un soc pentru artistii romani. Cantareata a fost gasita moarta de sotul ei, miercuri dimineata, in locuinta lor din localitatea Otopeni.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.