Unui bărbat i-a fost refuzat un transplant de cord pentru că nu era vaccinat antiCovid

Ultima actualizare: 27-01-2022 09:47
D.J. Ferguson
NBC News

Unui bărbat din Boston i-a fost refuzat un transplant de cord pe motiv că nu era vaccinat antiCovid.

Familia lui DJ Ferguson a declarat că oficialii de la Brigham and Women's Hospital i-au spus bărbatului de 31 de ani că nu este eligibil pentru procedură, deoarece nu a fost vaccinat împotriva coronavirusului.

„Aceasta nu este doar o problemă politică. Oamenii trebuie să aibă de ales!”, a transmis familia bărbatului, conform NBC News. 

Mama lui DJ, Tracey Ferguson, spune că fiul ei nu este împotriva vaccinărilor, menționând că a făcut alte imunizări în trecut, dar a fost diagnosticat cu fibrilație atrială – un ritm cardiac neregulat și adesea rapid – și este îngrijorat cu privire la efectele secundare ale vaccinului împotriva SARS-CoV-2.

Citește și: 

►Studiu: Vaccinurile împotriva Covid-19 sunt mai puțin protective împotriva variantei Omicron, fără doza booster

►OMS recomandă ridicarea interdicţiilor de călătorie şi să nu li se ceară călătorilor dovada vaccinării

►Imunitatea dobândită în urma infectării cu Covid-19 a oferit o protecție mai bună decât vaccinarea în timpul valului Delta
 

Reprezentanții Brigham and Women's Hospital au refuzat să comenteze cazul lui DJ Ferguson, invocând legile privind confidențialitatea pacienților. Dar aceștia au transmis, într-un răspuns postat pe site, că vaccinul Covid-19 este una dintre numeroasele imunizări necesare în majoritatea programelor de transplant din SUA, inclusiv vaccinul antigripal și vaccinurile împotriva hepatitei B.

Spitalul a precizat că cercetările au arătat că cei care sunt supuși unui transplant prezintă un risc mai mare decât pacienții fără transplant de a muri din cauza Covid-19.

Mai mult, reprezentanții spitalului spun că pacienții trebuie să îndeplinească alte criterii de sănătate și să aibă un anumit stil de viață pentru a primi organe donate și nu se știe dacă DJ Ferguson le-a îndeplinit sau le-ar fi îndeplinit. Există un deficit de organe donatoare, așa că centrele de transplant plasează pe lista de așteptare doar pacienții pe care îi consideră cel mai probabil să supraviețuiască cu un organ nou.

Și alte spitale din alte state s-au confruntat cu critici similare pentru că au refuzat transplanturile pacienților care nu au fost vaccinați împotriva Covid-19.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO